Új hozzászólás Aktív témák

  • Hieronymus

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz #71562240 #11739 üzenetére

    Az analóg SD tévéadásoknak megfelelő digitális változatok, 720×576 pixel (576i) vagy 704×576 (576p) felbontással azonosak. (Általában. Takarékoskodni itt is lehet, például 360×576 pixel felbontással.)
    Az információ tartalom az analóg és digitális felbontáspárokban teljesen azonos a tömörítetlen információ tartalom. Ha a digitális rögzítésben több információ keletkezik, mint az analóg tartalom, akkor nagy a baj.

    Egy analóg adó sávszélességében 4 kiváló minőségű illetve 8-10 takarékos minőségű csatornát lehet szórni mpeg2, DVD minőségben. A német Sat1 - Pro7 tesztadása HD minőség egy teljes transpordert foglat el, mpeg2 tömörítés mellett. H.264/MPEG-4 AVC használatával tartható a 3-4 csatorna kiváló HD minőséggel.
    A HEVC nyilván gazdaságosabb.

    A baj akkor van amikor nem tömöríthető a kép. Ilyenek például a robbanások. Nem lehet a kulcs képkocka után különbségi kockákat használni. Ekkor kellene a használt frekvencia sávszélességének nagy része. Ami nem áll rendelkezésre a többi csatorna miatt.

    "Ellenben a "digitális" képi eszköz képének információtartalmát jelentősen leszűkíti az, hogy adott adatjel digitális leképezéséhez sokkal-sokkal-sokkal-sokkal több sávszélességre van szükség, mint analógnál, hiszen egy analóg jeladatot az analóg jeladathoz képest sokszoros mennyiségű digitális jeladattá változtatnak - tehát egy analóg adat versus rengeteg digitális adat, ergo sokkal nagyobb sávszélességszükséglet,"

    A csatorna átlag sávszelességéhez képest igaz a megállapítás. Az analóg adáshoz képest viszont nem.
    Egy digitális állókép sohasem tartalmaz több információt, mint az analóg párja. Ezeket a képeket képsorozattá fűzve, kapjuk meg videó adatfolyamot. Az analóg esetében szó szerint egymásután fűzve. A digitális esetében kulcskockánként, különbözeti információkkal módosítva a képet.
    Ezért hatékonyabbak a kétlépéses tömörítők. Az első körben kulcskockákat határozza meg a tömörítő. Második körben állítja elő különbözeti képkockák információját.

    Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

Új hozzászólás Aktív témák