Új hozzászólás Aktív témák

  • zuzu000

    őstag

    Sziasztok!

    Tudja valaki, hogy panellakásban hogyan biztosít a digi (vagy bármilyen más szolgáltató) fix sebességet? Pl ha laknak 60-an egy panelben és mindenkinek gigabites szerződése van, akkor nem lesz limitálva semelyik lakás sem, ugye (fizikai limitre gondolok, hogy magába a panelba húzott kábel az X sebességet tud csak).

    Ha nincs ilyen limit, akkor magába a panelba milyen kábel megy? 10Gbit vagy annál nagyobb és abból is több? A panelban lévő elosztó gondolom már fixen megy magába a lakásba gigabit v nagyobb optikai kábelen, de az tiszta.

    Gyors google keresés nem igazán adott eredményt (bár gondolom ez nem gyakori kérdés).

    A kérdés háttere kicsit random, jelenleg Japánban lakom és eszméletlen, hogy nem tud semelyik szolgáltató sem min sebességet biztosítani, mert magába a házba egy gigabites kábel megy, azon osztozik mindenki. Napközben 500Mbit, de este meg lemegy 30-40-re, ami szerintem 2023-ban egy gyász állapot. Isten ments, hogy akkor akarjak letölteni egy játékot, vagy ketten nézni a lakásban 4k-s tartalmat.
    Konkrétan egy lakossági szolgáltatónak sincs olyan csomagja, aminek van minimális sebessége. Mindegyik azzal védi magát, hogy "best effort" és ebben az is benne van, hogy hát most csak 1Kbit, de mi mindent megteszünk érte.. :W

Új hozzászólás Aktív témák