Új hozzászólás Aktív témák

  • TeeJay

    félisten

    válasz dchard #82518 üzenetére


    Arról még tudnál infót adni hogy azt értem hogy van egy Huawei OLT valahol a kerületben
    Legyen mondjuk ilyen mint itt a képen.
    16portos GPON kártyák, minden port 64-es osztás max így egy kártya 1024 előfizetőt kiszolgál FTTH-n, egy ilyenbe meg van 7 ilyen kártya
    tehát 7168 FTTH-s usert ki tud szolgálni. Tegyük fel 18. kerületben van ennyi előfizető összesen (nyílván több)
    Na most egy ilyen OLT alsó két vastag kártyája az uplink?
    Az amiről már írtál hogy lazán 40-100gigabiteket tudnak olcsón
    Nem lehet hogy egy komplett ilyen kártyával van a baj? Vagy tovább megyek lehet minden OLT kártya jó de az OLT uplinkjén van valami gáz és amiatt nem tud eleget felfelé?
    Mondjuk akkor FTTH-n hajnalban csutka sebességet kellene mérnünk hiszen olyankor nincs használva a hálózat de mivel hajnalban is 40megabitet mért egyik szomszéd tömbben lakó így más lesz a hiba...

    Az is érdekes amúgy hogy a kerület szinte full FTTH már, mert a családi házas mind végig van nyomva, most már a panel telepek is amik itt vannak körbe, ezeket mindet egy OLT-re szokták vezetni? Nem lenne logikusabb több kissebb OLT-t alkalmazni több helyen?
    Szóval lehet hogy a kerület másik felében jó minden nálunk meg panel telep kapott egy kisebb külön OLT-t és azon valami nem frankó?
    Remélem ezeket nem egymásra fűzik :D

    Mikor nyomatok egy traceroute-ot mindig 19. kerületen keresztül megyünk DIGI 13. kerület központba meg onnan BIX-re, ezek alapján 19. kerületben lenne nagyobb fejállomás és a helyi kerületi meg arra kötve?
    ez a 18. kerület 78.131.3.55
    ez 19. kerület 78.131.3.54

    [ Szerkesztve ]

    Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

Új hozzászólás Aktív témák