Új hozzászólás Aktív témák

  • kasza blanka

    aktív tag

    Üdv!

    Héten hívtak, így 4 év után ideért az év végére ígért FTTH.

    Tanács kéne:
    - melyik ONT a jó választás, hogy ha mondjuk jó fej a szerelő, és tudom neki mondani, hogy inkább azt tegyük, ha megoldható?
    - előre szólhatok neki, hogy bridge mód és nem NAT-olva szeretném?

    3 szobás panellakás, jelenleg a nappaliig jön be az UTP, ott a router, ott jelenleg a home office miatt 2 gép van kábelen, és a routerből megy egy UTP a másik szobába. azon kívül csak wifi, de később (villamos falkábelek cseréjekor) minden szobában kiépített aljzat lenne.

    Jelenleg a lakáselosztónál nincs konnektor, de nem akarom, hogy az optika is a nappaliig jöjjön be, és ott figyeljen az ONT és a router is. Láttam itt másnál is olyan megoldást, hogy felrakott egy nagy kötődobozt, vagy vmi hasonlót és abban rejtette el a cuccokat.

    Azt tervezem, hogy bejárati ajtó feletti falra, a lakáselosztó mellé tennék egy ilyen dobozt, abban kialakítok egy konnektort és oda menne az ONT egyelőre, én onnan a jelenlegi UTP menne továbbra is a nappaliban lévő routerbe. Később, ha lesz mindenhol aljzat, akkor lehet a router is bekerülne a dobozba).

    Wifi-n általában csak a telók meg a nyomtató van, illetve a hálóban Notebook. Nyilván a későbbiekben lehet felmerül más igény is (TV-re stream a hálóban, stb), gondolom akkor ehhez célszerű a saját router megtartása, az ONT nem fogja tudni ezeket az igényeket teljes körűen kiszolgálni.

    Esetleg ötlet, hogy milyen dobozba érdemes ezt belepakolni? Amit itt láttam, az egy csavaros fedelű kötődoboz volt, egy belógatott hosszabbítóval, de én akkor már szebben szeretném: pl sínre szerelhető, vagy doboz falához rögzített.
    Egy másik lakáselosztódobozba tegyem be? Vagy egy riasztókhoz is használt fémdoboz?
    Ha a dobozba kerülne később a router is, akkor 10-20m lenne a max UTP hossz.

    Ja, a jelenlegi router csereérett (100as): fenti igényekhez,tervekhez milyen routert ajánlotok max 20k-ig?

    A tanácsokat előre is köszi

Új hozzászólás Aktív témák