Új hozzászólás Aktív témák

  • azimut

    aktív tag

    Megint én vagyok a problémámmal. Tehát a legminimálisabb eszközparkom van, azaz csak a ZTE F618-as modem/wifi router. A pc-m vezetéken kap internetet, innen nem érem el böngészőből a raspberry pi-dac kombómat, de érdekes módon 2 okostelefonról és egy laptopról wifin keresztül igen. Ezzel még együtt lehet élni.

    De most villant belém, hogy épp nemrégen rendeltem két wifis kültéri kamerát, amit ezen analógia szerint szintén nem fogok elérni vezetékes pc-ről, na ez már elfogadhatatlan.

    1. Működik-e hasonló összeállításban (csak ZTE F618) valakinek vezetékes net+bármilyen wifis cucc kezelőfelülete böngészőben?
    2. Esetleg van-e olyan beállítás a ZTE-ben, amit aktiváltatnom, vagy manuálisan be kell kapcsolni?
    3. Talán mégis egy plusz routert kéne beszerezni? (mondjuk Asus RT-AC65P) Gondolom, hogy ebben az esetben kérni kell a szolgáltatót a bridge módra történő átállításra.

    Ma este még egyet kísérletezek, Linux+vezetékes kapcsolatból is bepróbálkozom, ezzel kizárva az esetleges Windows beállítási problémákat. Még mindig azt szeretném, ha ezzel a minimalista gyári cuccal működne minden, kezdtem örülni a kábelrengeteg eltűnésének. Lehet, hogy ezzel a véleménnyel egyedül vagyok, de vidéki kisvárosi utcánkban új optikai telepítés volt, sávszélesség, többi szolgáltatás jó, már csak ez a tüske maradt a körmöm alatt.

    "Az kizárt, mert nem tudom."

Új hozzászólás Aktív témák