Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    Ma végre volt lehetőségem hallgatni kicsit a Magni 3-at, és beraktam mellé a Myryad Z40-et is próbának. A teljes lánc ugyanaz volt mindkettőnél: Supra USB, VMV Magic, QED QE6100 RCA, erősítő, Sennheiser HD600 (HD650 kábellel). Csak az erősítőt cserélgettem és próbálgattam, melyik hogy szól, miután belőttem mindkettő hangerejét ugyanarra.

    Elöljáróban: a HD600/HD650 300Ω-os, nem pedig 150Ω, szóval ne hasonlítsátok a HD58X-hez.

    A Z40-el szerintem "jobban" (balanszosabban?) szól. Kicsit mosottabb felül, viszont kövérebb alul, és érezhetően "gond nélkül" hozza, ami kell. A dinamika-tartománya is kicsit nagyobb, vagyis a dob kicsit hangosabb, nagyobbat "üt", viszont a magasak meg fátyolosabbak. Talán a tér is kicsit szűkebb.

    A Magni 3 nálam low gain-ben egyszerűen lapos. Van hangerő bőven, a fejem is leszakad 3 órás állásnál még low gain-ben is, de valami hiányzik. A high gain sokkal jobb, igaz, úgy meg 9 óra alatt áll a hangerő, de valahogy lett "teste". Középen részletesebben szól, és szélesebb is a tere. Alul viszont egy hangyányival kevésbé zsíros.

    Nekem a Z40 volt az etalon. Pont annyi mélyet töltött a fejesbe, amitől pont jól szólt. Tudom, hogy igazából túltolja a mélyet, mert a DT770 Pro konkrétan hallgathatatlan tőle, és a Mackie MR5 mk3-aimon is le kellett tolnom a low freq filtert alapra, viszont a HD600-ból meg egész balanszos fejest csinált :)

    Viszont én ajánlom a Magni3-at. Nem sokkal kevesebb alul, viszont középen tisztább így, és ez tetszik. Meg az is, hogy a tér nőtt. Akusztikusnál egész jó. Játszósabb, könnyedebb. Másabb Bejövős. 130€-t simán megért. Lehet, hogy kéne mellé egy HD58X, azt mondtátok, abban több kicsit a mély. Meg hajthatóbb is.

    Bodz amúgy az elején azt mondta a Magniról, hogy "Nem pont olyan, mint a Z40, de jól fog szólni a két fejeseddel." És megint igaza lett :)

    Ja, és ha baromságokat írtam, vagy nem jól "hallottam" (fogalmaztam), nyugodtan javítsatok ki. Az azért érdekelne, Sennheiser HD600/650 esetleg 58X tulajok, hogy ti milyen állásban használjátok a Magni 3-at?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák