Új hozzászólás Aktív témák

  • bencze

    senior tag

    válasz parandroid #73019 üzenetére

    Tudom ez erős off és lehet kukoricára térdepeltet admin, de a kamu weboldalakat reklámozó social média kapcsán talán picit érdekes.
    Volt megint valami "vicces" szitu - bejelentették, hgoy szarul megy a cégnek, ne várjunk bónuszt vagy fizuemelést, közben a HR igazgató felrakta instára ahogy veszi át a céges porschet :) (nem sajnálom tőle és értem is, más a pozíciója, csak ízléstelen dicsekedni vele) - nos gondoltam regisztráljak instára mert annyira megnehezítik posztokat megnézni ha nem vagy bejelentkezve. Korábban volt accom megjegyzem, töröltem évek óta. Kikeresek egy mail aliast, hogy mégis ne a valódira, adok egy szép nevet, random jelszót a jelszókezelőből generálva, a végén instant azt mondja, hogy account blockolva, kövessem az utasításokat, hogy unblockolják. Hát mondom meg sem születtem mi lehet a bűnöm, na mindegy megcsinálok 2 captchát. Adjam meg a telefonszámom. Hát mondom elmentek a... utánaguglizom mi a fene történik, redditen írják többen, hogy random tiltásokat - sima pár poszttal rendelkező magánemberek - úgy tudnak feloldani, hogy nem csak telefonszám de írj egy üzenetet fel egy papírlapra és szelfizz vele, vagy szelfi videót csinálj, hogy bizonyítsd te vagy az. Egyáltalán mi a közük a való életemhez? Semmi relevanciája nincs a szolgáltatásra nézve, amíg nem valami ismert embert próbálok megszemélyesíteni.
    Az érdekesség, hogy nem mentem végig a regisztráción így a jelszókezelő nem jegyezte meg a jelszót, nyilván én se, a telefonszámnál volt elakadva a reg onnan se előre se hátra, törölni sem tudtam a létrehozott accot, kijelentkeztem de vissza nem tudok jelentkezni, jelszóresetre azt mondja nem létezik az account, de ha újra regelni akarok a mailre azt mondja foglalt.
    Nem raktam semmi komoly adatot bele csak azért gondoltam törölni, mert el tudom képzelni, mivel hogy személyes adatokból élnek rögtön behúztak amit tudtak böngésző adatokból meg amit neten találtak arról az email címről. Elméletileg a GDPR értelmében kérhetjük a személyes adataink törlését, de gyakorlatban nem tudom megtenni. Rájuk férne pár milliárdos bünti az ilyenekért mert visszaélnek a hatalmukkal. Szóval vannak gondok interneten - a fenti viselkedést is simán megmagyarázzák azzal, hogy a netes aktivisták és kormányok kérik, hogy moderáljanak és együttműködjenek rendőrséggel, titkosszolgálatokkal így szeretnének mindent tudni rólad, de érdekes módon mennek a csalások ezerrel miközben kvázi köteleznek, hogy feladd az anonimitásod.
    Szóval elmehet a fenébe az egész bagázs, facebooktól a titkosszolgálatokig, mert az a baj a mai technológiával az ember belegondol lokáció, keresési adatok, vásárlások, netbank, ami mindent csinálunk interneten anyám közelében nincs annyi adatot tudjon rólam mint egy csomó idegen és lehet sose üt ez vissza, de ha egyszer az életben valakinek fontos lesz, hogy kitoljon velem (fontos ember, állam, nagy cég) akkor meglesz a lehetősége, mert ennyi évtizedes adat után mindenkiről van valami ami adott helyzetben felhasználható ellened.
    Internettel csak óvatosan, sok lehetőségünk már nem maradt, de egészséges szkepticizmus azért sosem árt.

    -= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

Új hozzászólás Aktív témák