Új hozzászólás Aktív témák

  • 04ahgy

    nagyúr

    Másik kérdésem: a garanciavesztés okai.

    Egy görbült lábú processzort, görbült érintkezős LGA foglalatot tartalmazó alaplapot, a sarkain leejtés nyomati tartalmazó merevlemezt a törvény szerint lehet-e azon cofort garanciavesztesnek kimondani?

    Égési sérülést természetesen nem, hiszen az a gyártáskor is felléphet. Gyenge alkatrész, mit tudom én. Hanem _egyértelműen_ a felhasználónál keletkezett hibákat.

    Másrészt, érdekelne még a jelentéktelen hiba miatti elállás. Mi minősül jelentéktelen hibának? Jelentéktelen hiba-e pl. a következő:

    Egy alaplap, nagybetűkkel rajta van, hogy 1600MHz FSB capable, rajta, hogy DDR3-1600MHz capable*. Itt a csillag eljuttat a megjegyzéshez, miszerint csak OC. Tehát overclocked. Ha visszahozzák az alaplapot, hogy nem megy benne, az egyébként hibátlan 1600MHz képes memória, az tehát jelentéktelen hibának minősül?
    Ha visszahozzák azzal, hogy "1600MHz FSB-n fagy", és az emberke csak olyan CPU-val rendelkezik, ami gyárilag 1333MHz FSB-jű, és csak tuningolva éri el az 1600MHz-es FSB-t, akkor az jelentéktelen hiba szintén? Vagy akár már nem is hiba?

    Érdekelne még egy harmadik dolog: túlhajtás (gyári specifikációban megadottat meghaladó értékeken történő üzemeltetés) okoz-e garanciavesztést? Most konkrétan a következő: az ügyfél behozza a gépet, hogy fagy, és a POST képernyőn 2,4GHz helyett 3,2GHz-et kiíró kövér felirat fogad. Ez egyértelmű bizonyíték a túlhajtásra. Ekkor mi a teendő?

    A moddolt firmware-ek esetében pedig szintén alapból garanciáját vesztette a készülék, gondolom. (Pl. router.)

    Mi a helyzet nem kompatibilis, de külön-külön hibátlan alkatrészek esetén? Jogos-e ekkor garanciáról beszélni?

    Minden tévedésemet javítsátok ki kérlek, ne bánjatok velem kesztyűs kézzel.

    HGyu

    [ Szerkesztve ]

    7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Új hozzászólás Aktív témák