Új hozzászólás Aktív témák

  • MC Pite

    veterán

    válasz skilleeer #12003 üzenetére

    Én úgy tudom, hogy a savanyú a túl gyors (túl durva), a kesernyés a lassú (túl finom) főzés eredménye - és nálam így is volt/van.

    Időhöz: Kávémérleg az első cseppektől méri az időt, én is onnan mértem. Kávémérlegem azért lett, mert a konyhaim 3 lábú és túl nagy, nem tudom sehogy a gép alá bohóckodni, 7K huf-os Fuegot vettem aliról, ami biztos nem elég jó, de nekem megfelel, méret, akku, borítás, számok, üzemmódok és pontosság tekintetében.

    fecke78: Én július óta látogatom a topikot, és befogadom, és szűröm az infókat, plusz kávés ismitől is kérdezek, meg próbálok nála is néha.
    Kávéból Lidl egzotikusabb 400 grammosai meg AVX olcsóbbjai nálam megfelelőek, bár igaz, 1kg-nyi kávé 2-2,5 hónapig kitart, de a tizensokezres kávéval sem érzek sok difit úgy, hogy kb 1:4(sima)-1:5(kicsit habos) tejjel iszom.
    Érdemes 1-1- problémára angoul is rákeresni, meg próbálkozni, napi 1-2 kávét csinálok otthon hétköznap (decaf is van), így nyilván nem haladok gyorsan, de pár hét után már egész normális, nekem tetsző kávékat sikerült gyártani :).

    Nekem a kedvenc arányom 10g/20ml, kb deci alig habos, inkább meleg tej; vagy néha ennek a másfélszerese. Nem kell egyből kérdezni, mert lehet hogy túl sokféle válasz jön :DDD .

    Mr.Csizmás: A topikból (is) citromsav tippet olvastam kávégép tisztításra, ezt vettem; de ha megvan hogy mit és miért célszerűbb, azt is mondjátok.

    Halley: Csak iszol vizet otthon, nem? Mehet ebből, és akkor pörög a víz. Amúgy meg akkor csak keveset tölts bele ha keveset használsz belőle. Nálunk lágyított a víz, otthon nem használok kancsót, csak húgoméknál, de itt mindig abból is iszunk, így pörög.

Új hozzászólás Aktív témák