Új hozzászólás Aktív témák
-
aradebil2
senior tag
válasz
Dr. Mózes
#14491
üzenetére
Továbbra sem írtad le, hogy mivel őrölsz és mekkorára. A kávéfőzés 3 alappillére közül (bab, örlő, főzőeszköz) az utóbbi számít a legkevésbé. Ha tippelnem kell vagy egy gagyi örlőd van ami túl sok "fine"-t csinál (~agyag szemcseméret), vagy egy normális örlővel őrölsz túlságosan finomra, és ezért mire eléggé megnő a nyomás ahhoz hogy átmenjen a pogácsán a víz, addigra annyira felmelegszik az öntvény hogy megég a kávé. Illetve nem is biztos hogy megég, hiszen ha túl sok a finom szemcseméretű anyag akkor az már önmagában keserűséget okoz a túl könnyű kivonatolás miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Mr.Csizmás
