Új hozzászólás Aktív témák

  • Nimda

    addikt

    válasz Anubris #9355 üzenetére

    Ha már La piazza, én csak ezt iszom évek óta, erről vannak tapasztalataim. Brikkával kezdtem, nyilván oda más őrlési finomság kell, de amúgy is teljesen más ízeket hoz a kotyogós. Nekem ízlett. A Dedica egy teljesen más világ, más ízjegyek. Én sem igazán találom azokat az ízeket, amiket kellene, de betudtam annak, hogy nagy nyomással készül a kávé, nem túl pontos hőfokkal. Én levettem közepesre a hőmérsékletet, mert nem túl sötét pörkölésű a kávé, és sajnos sosem túl friss (pláne ha a végére ér az 1 kilós csomag). Az őrlő úgy van beállítva, hogy éppen hogy a határát feszegeti a lefolyásnak, kicsit elnyújtva hoz iható eredményt. Nem savanyú, de nem is keserű, illetve mindkettőből jelen van picit. Arra törekedtem, hogy a 30g meglegyen, de 25-30ms alatt. Szóval próbáld ki bátran az alacsonyabb hőfokot, néha kiéreztem érdekes ízeket is, ha eltaláltam az előkészítést :D

    Specialty minőségű sosem lesz a kávé ilyen eszközökkel, ahhoz egy picit komolyabb eszközpark kell. De szerintem ugyanazt tapasztaljuk :)

Új hozzászólás Aktív témák