Új hozzászólás Aktív témák

  • Anubris

    őstag

    Nem értem én ezt a kávé ügyet srácok..
    Most már egy ideje próbálkozom vele, de egyelőre nem vagyok megelégedve az eredménnyel.

    Egyelőre hármat próbáltam:
    -AVX Silver Pörkölt Kávé
    -El Salvador Pacamara 87p Specialty Pörkölt Kávé
    -Pacificaffe - La Piazza

    Ezen felül vettem még Pacificaffe - Uganda NKG Bloom, Pacificaffe - Rome-t, ezeket még nem próbáltam, de direkt ilyen nagyon más arányokkal rendelkező kávét vásárolok, hogy lássam mi is az én ízlésem. Tej-et egyelőre még nem akarok behozni a történetbe.

    Mindegyik kávénál szerintem egy idő után már sikerült megtalálnom a megfelelő darálási szemcseméretet és a 14 grammból 25-30 sec alatt lefolyt a 28 gramm.
    Van crema, nem spriccel oldalra a lefolyás.
    Előtte használtam wdt-t, tampert. A pogácsa is szépen néz ki.

    A vízhőfokon agyalok, hogy magasról le vigyem-e közepesre, illetve a videók alapján azt csinálom, hogy mielőtt indítok egy kávét, előtte még kar nélkül benyomom hogy jöjjön le egy kis víz, hogy melegebb legyen. Lehet túl forró a víz amit használok.

    A silver nagyon nem ízlett, a specialty meg a la piazza nekem hasonlónak érződött.
    Igazából az a baj nem tudom megfogalmazni mi a problémám, nem túl savanyú, nem keserű 2 cukorral, egyszerűen csak teljesen más izűek ezek a kávék mint amiket bárhol máshol ittam.
    És nem tudom, ez azért van mert eddig mindenhol szart ittam, vagy én csinálok rosszat.

    De mondjuk egy kapszulas dolce gusto 10-11-es erősségű 2 cukorral jobban ízlik, mint ezek amiket készítettem. Vagy egy Mokate Africa (már nem gyártják) is 1-2 cukorral mokka gépben nekem nagyon ízlett régebben.

    Máshol a kávék egyértelműen vizesebbnek érződnek, mint amiket készítek.

    Most kísérleti célból, hogy a gép a rossz, csináltam az AVX specialtyból anyámnál egy adagot az ő egyszerű delonghi gépével, mákdarálóval. Totál izetlen, vízes valamit kaptam. Az őrőlt omnia barista kávé finomabb mint ez. Lehet ennél az AVX-nél egyszerűen ez a daráló nem tud olyan finomra darálni és ezért volt kuka a produkció...

    Kávégourmatról akarok még rendelni pod-ot kíváncsi vagyok az milyen lesz...

    Vagy lehet csak velem van a gond, mint a pezsgőknél, hogy egy moet vagy dom perignon nekem túl keserű és szívesebben megiszom a 3000 ft-os martini asti pezsgőt? :DDD

Új hozzászólás Aktív témák