Új hozzászólás Aktív témák
-
headhunter86
senior tag
válasz
RetepNyaraB
#11254
üzenetére
AVX EM TB1-el hasonlítom.
Ha meg se nézed a videót, akkor nem értem miért írod le full látatlanba? Csak azért mert kínai. Tom's Coffee Corner le is kapja a tetejét, semmivel nem szarabb mint mondjuk egy Delonghi ennyiért (nem azt mondom az a király márka, csak talán az nincs annyira fikázva). Én csak tapogatózok mit kellene vennem, ezért bedobom ide, hogy ha esetleg más már lefutotta ezeket a köröket akkor esetleg tud mondani valami hasznosat. Hasznos alatt pedig nem azt értem, hogy ha valaki meghallja hogy ez valami kínai csoda, akkor rögtön jön fos kínai cucc és hasonló szövegek. -
válasz
RetepNyaraB
#11237
üzenetére
De ez egy magyar ceg vagy valami nemzetkozi?
-
donat_sz
senior tag
válasz
RetepNyaraB
#11177
üzenetére
Ez a tabletta a backflashnél kell szerintem, így ha jól értem a KV zsír a fő célpont, megnézem ezt a tersonet/pulycaff opciókat, köszi!
-
válasz
RetepNyaraB
#11176
üzenetére
Vízkőre egy-két teáskanál citromsav feloldva a tartályba (tartály és bojlerméret függő) és 10mp csurog 10mp szünet stílben átengedni. Majd egy teljes tartály hideg tiszta víz. Felesleges költeni bármire. Alutartályra nem szerencsés, oda tejsavas jobb. Rézbojlerre nem tudom miért nem ajánlja a lelit, én nem foglalkoznék vele. Icm épp most pucolt gyönyörűre egy öreg dallacortét, a hardcore totyikban ott a kép.
Kv zsírra tersonet, vagy pulycaff.
-
válasz
RetepNyaraB
#11161
üzenetére
Igazabol nekem nem a novenyi tejekkel van a legnagyobb bajom hanem szimplan en a kb-bol a presszot szeretem.

ma amugy lefoztem az uj kv-t a de Tomassot. Kicsit lassan jott le ezert 39mp-ig kellett ereszteni. Allagra jo lett de nekem megint kicsit savanya lett. -
Horvi
őstag
válasz
RetepNyaraB
#11137
üzenetére
Van ajánlott tanfolyam amivel van személyes tapasztalata valakinek? Hirtelen őket találtam, a vélemények alapján egész jó.
-
válasz
RetepNyaraB
#11130
üzenetére
Koszi. Van a csorsz utcaban egy barista bolt majd ott probalgstom hogy mi menne bele. De egyelore nem aldozok erre tobbet mert mar a mostani eredmeny sem rossz nekem.
delutan fozok egyet ugy ahogy irtad. -
válasz
RetepNyaraB
#11126
üzenetére
A gépen nem automata így akkor megfogadom ezt a 20-30p-es előmelegítést. Miután áteresztettem a vizet utána leszedem, beletömöm a kv-t, tamperelem, visszarakom és főzöm? Itt az a lényeg, hogy maga a kar és a kosár is legyen átmelegedve?
Ha vennék egy kosarat akkor honnan tudom hogy méretben passzolni fog-e a karba?
-
Horvi
őstag
válasz
RetepNyaraB
#11107
üzenetére
Ha jól láttam most még olcsóbb. Csak egy 10-es.
-
válasz
RetepNyaraB
#11092
üzenetére
Ja és ráraksz egy 300grammos csészét aztán nézheted miért nem mér, nem véletlen nem ajánlgatunk ilyet, tök másra való.
-
válasz
RetepNyaraB
#11088
üzenetére
Köszi. Meg is rendeltem a mérleget.
A tekerésre próbáltam ügyelni, hogy egyenletes legyen, szerintem nagyjából sikerült.
Valószínűleg tényleg a mennyiségen csúszott el a dolog mert más nem változott az első és a harmadik főzés között...És akkor ezután mindig minden esetben patika mérlegen kell kimérni a kv-t?
-
Jolida
tag
válasz
RetepNyaraB
#11092
üzenetére
A KC200 [link] a maga 19mm-ével elég jó kompromisszum.
Nálam az ősrégi presszós üvegpohár is elfér felette. -
válasz
RetepNyaraB
#11088
üzenetére
Miert akarsz szazad pontos patikamerleget vetetni vele?
avx webshopja tele van jofajta 0.1g pontossagu baristamerlegekkel amiket direkt erre talaltak ki ellentetben az altalad linkelttel. -
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB
#11088
üzenetére
Én az alzán vettem egy 0.2-es mérleget, valami 5k körül volt, ez volt gyors és még jó árú. Nekem tökéletes.
Tamper: nekem a speci vízszintezős tamper nagyon bejön. Plusz extra hogy ilyen hullámokat is csinál a tetejére az őrleménynek és akkor azokon látni ha nem éri el - nagyon eléri a felsőszűrőt.
Szimpla kosárral szerintem csak ezzel a 2 segédeszközzel lehet megbízhatóan stabil shotokat hozni hogy kísérletezni tudjak.. Próbáltam rossz tizedes mérleget, meg érzésre normál tamperrel, hát ahogy esik úgy puffant a lefolyás.
Plusz tényleg érdemes 3-4 hetet kivárni pörkölés után, most fogyott el egy PallYotz és olyan főzetet főztem már a végén amit az elején nem tudtam hozni pedig próbálkoztam hasonló paraméterekkel.. Megjegyezném hogy meg is változott a kv szerkezete mert több ricnivel finomabban se folyt le a végén csak 25mp alatt.
-
d@vee
őstag
válasz
RetepNyaraB
#11079
üzenetére
Ha már tömörítés.
Az enyém viszonylag gyorsan átnyomja a vizet rajta. Próbáltam kicsit finomabb örleménnyel, jobban tömörítve, de mivel lassabban jön belőle a kávé ki, így a gép hamarabb lekapcsolja a vízadagolást.
Nemtudom nem-e fog lerobbanni a gép, ha manuálban tolom ki rajta a vizet a kellő hosszúságú ideig? Ugyen nehezebben jön át rajta a víz ilyenkor.
Amire most van belőve azt szeretem ízre is és krémességre szintén, de kipróbálnám az általatok leírtat is. -
válasz
RetepNyaraB
#11079
üzenetére
Akkor a tömörítést érzésre, határozottan?
A pörkölést nem tudom, a zacsira csak a lejárat van írva. Az 160425. Lehet, hogy április 16án volt pörkölve? Ha igen akkor jók vagyunk.
Képzeld végül 57.5-ös tamper kellett bele.
Az őrlő most 8.5-esen van, kezdjem azzal?
KÖszi
-
Libretom
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
#11072
üzenetére
Köszönöm!
-
válasz
RetepNyaraB
#11070
üzenetére
Köszi. Megfogadom amiket írtál.
MÁS: Teljesen irracionális döntésből vettem egy Tschibo Tampert 51mm-eset és persze nem jó az 53-as kosárba így eladó. ha valakinek pont ebben a méretben kell keressen!
-
válasz
RetepNyaraB
#11051
üzenetére
Nagyon koszi a tippeket.
akkor ezt kell kitapasztalni hogy mennyire tomoritsem a kv-t meg mennyire daraljam hogy 16ml legyen es 25-28 mp alatt? -
válasz
RetepNyaraB
#11049
üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ.
Akkor ez azt jelenti, hogy ha szimpla kosárban főzöm akkor daráljak bele 8g-ot ha dupla kosárban akkor 18-at? És a végén 35-40ml-t főzzek bármelyiket is választom?
Ha igen akkor viszont gazdaságosabb az egyes kosár nem? Olyant nem lehet, hogy a dupla kosárból 2x40-et főzök mert nem lesz jó? -
válasz
RetepNyaraB
#11044
üzenetére
Igen impresso pörköl nekik, cca 5k /zacskó
-
Horvi
őstag
válasz
RetepNyaraB
#11040
üzenetére
Megpróbálom durvábbra akkor majd. Erről a kávéról lenne szó:
Ha ez segítség. -
Horvi
őstag
válasz
RetepNyaraB
#11037
üzenetére
Egész jó íze volt bár szerintem lehetne jobb is. Lehetett érezni benne a savakat illetve egy picit túl "erős" volt. Nagyon minimális keserűség jellemezte de azt csak a végén lehetett érezni nyomokban. Szóval van még mit csiszolni.
Közepes pörkölésű kávét használtam hozzá. A recept az a Hoffmann féle volt nagyjából. 15g kávé(K6 on 90 click) 230g víz(több nem is nagyon fér bele), inverz metódus, 2 perc áztatás, megforgattam kicsit aztán 30 másodperc várakozás, aztán 30 másodperc alatt lepréseltem.Gondoltam megpróbálom először azt, hogy ugyanez a recept, csak a végén a kész kávét felhúzom egy kis vízzel.
Utána amire még gondoltam kipróbálni, hogy kevesebb kávét rakok bele, vagy játszok az őrlés finomságával. Bár annyira még nem érzem a dolgot, hogy mikor mit kellene változtatni. -
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB
#11037
üzenetére
Ha egy picit visszahúzod a dugattyút, akkor az a kevés vákuum megakadályozza az intenzív csepegést. Én az inverznél mindig tartok tőle, hogy baleset történik.
Vagy a másik lehetőség egy Fellow Prismo, de az megint beruházás. -
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB
#11026
üzenetére
"meg alsó hangon 20 perc, hacsak nem tartod bekapcsolva." azért ennyi nem kell. Barista Express fűti pl a felsőszűrőt, és lehet várni egy kicsit, majd átnyomni egy kis forró vizet őrlemény nélkül, nem "szárazon" kell bemelegednie a gépnek.. Amíg melegszik lehet nyerni pár percet az őrléssel kimeregetéssel. Koszolni meg minden koszol
. Az automata az ami nem koszol (annyira
). Illetve nekem ritka az hogy azonnal kelljen kávé, 10-20 perccel előbb azért lehet már tudni, a nagy kütyü korszakban mindenki ír mindent ki hol van merre tart stb.. -
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
#11024
üzenetére
Köszönöm
-
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB
#11026
üzenetére
Az én (nem túl hosszútávú) tapasztalatom, hogy sima olasz presszóhoz (max közepesen sötét pörkölés, de a szénre még inkább igaz), a kosarat nem is szükséges előmelegíteni, max a tartót....a sötét pörköléshez meg a forrásban lévő vízzel is várni kell 0,5-1 percet, hogy ne keserítse agyon...amúgy a 7 perc az már hosszú időnek számít, vagy abban már benne van az eszköz tisztítása is.
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB
#11024
üzenetére
Én a karos gépet bevállaltam (Barista Express) automata után, de egy flair-robot az már kemény lenne - még a hőmérsékletre is figyelni, forralgatni a vizet, azt átönteni... egy PID-es vezérlés helyett. PID-je pl nincs a Classicnak amennyire tudom. (igaz próbálni nem próbáltam de végignéztem 1-2 YT teszt-videót)
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
#11022
üzenetére
Ez már valóban más koncepció. Ahogy néztem,itt már a nyomást is lehet változtatni,olasz eszpresszónak,viszont konstans 8 bar való. Igazából így akkor érdemesebb lehet a Gaggia vonalon maradni?
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB
#10995
üzenetére
Hosszú alatt mik a konkrét arányok?
-
j.bravo
addikt
válasz
RetepNyaraB
#10772
üzenetére
Azt lehet tudni valahonnan, hogy melyik koffeinmentes kávé melyik eljárással készült?
(Lista, adatbázis, nem szembeötlő, de kereséssel megtalálható jelzés a csomagoláson, bármi)
A lentebb Nyunyu által linkelt Lavazza Alteco csomagolásán jól látható hogy CO2 eljárás, de eddig ezt nem nagyon láttam (mondjuk eddig nem is nagyon kerestem a menteset).Nem marad más, mint ha nincs kiemelten feltüntetve, akkor oldószeresnek feltételezni, vagy avatott szem láthatja hogy szerves oldószeres/swiss water/co2 ?
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB
#10942
üzenetére
néztem egy Hoffmann-os videót ahol összehasonlította a spricnis meg a nem spricnis őrlést és ott igazából azért ment a spricnizés hogy ne töltődjön fel statikusan a kávé ezáltal ne legyen rögösödés. Elég látványos volt a különbség...
-
tailor
őstag
válasz
RetepNyaraB
#10951
üzenetére
Köszönöm! Nekem most 125g-os, hermetikusan zárható zacskóban vannak a kávék (próbaképp rendeltem 4 félét ebben a "kóstoló" méretben), és az az igazság, hogy teljesen kényelmes így, elengedem az üvegezést. Fújtam rá kis vizet, és konkrétan minden kijött az őrlőből - ráadásul sokkal kényelmesebb is így, mert egyből a karba őrlöm, így nincs ide-oda-öntögetem-mérem-macera
-
Horvi
őstag
válasz
RetepNyaraB
#10953
üzenetére
Eddig jól elvoltam egy konyhai mérleggel meg a Xiaomi Mi Band4 időzítőjével

Ha tud tized grammot, meg van benne időmérés/részidő mérés a V60-hoz akkor én már örülök neki
-
tailor
őstag
válasz
RetepNyaraB
#10942
üzenetére
Köszönöm az infókat!
Most kitisztítottam alaposan, reggel pedig kipróbálom a fagyasztóból az egyadagos őrlést.
"Ja és üdv a lejtőn"
C'est la vie!
-
Horvi
őstag
válasz
RetepNyaraB
#10942
üzenetére
Ez a spricnizés dolog szükséges kézi örlők esetén is?
Illetve egy másik kérdés mérleggel kapcsolatban. Ez vállalható első mérlegnek vagy van valami jobb/ajánlottab vétel akár aliról?
-
Jolida
tag
válasz
RetepNyaraB
#10927
üzenetére
A Commandante szerintem már minden gyártót megkóstolt, aki kézi, tekerővel ellátott rúd alakú őrlőt mert gyártani.
A mákdarálót csak ezért nem csesztetik, mert négyszögletes.
-
Jolida
tag
válasz
RetepNyaraB
#10925
üzenetére
https://espressosetupbuilder.com/news/kingrinder-lawsuit-2024
-
Horvi
őstag
válasz
RetepNyaraB
#10870
üzenetére
Van valami bevált/ajánlott hely K6 rendelésre? Akár külföld is. Itthon AVX-nél találtam de nincs készleten és folyamatosan tologatják az elérhetőségi dátumot.
Köszi! -
d@vee
őstag
válasz
RetepNyaraB
#10890
üzenetére
Hogy érted hogy verjem csapra? Mossam meg vagy mi?
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
#10890
üzenetére
1hetest már bepróbálnám én is. paljocnál van gond. ott 2-3napos pörik jönnek.
még jó hogy volt anyag karácsonykor, 1hónaposan nyitottam a hello sicilia-t -
Horvi
őstag
válasz
RetepNyaraB
#10870
üzenetére
Igen azt valahogy sejtettem

Egy kérdés, hogy van tapasztalat 1zpresso Q2-vel? Szembe jött ez is Lance Hedrick egyik összehasonlító videójából és jókat mondott róla ár-érték arányban(akárcsak a K6-ról).Fross ez engem is érdekelne majd, remélem lesz jó recept.
-
Horvi
őstag
válasz
RetepNyaraB
#10866
üzenetére
Köszi akkor utánaolvasok a K6-nak is. Ahogy gyors keresés utána látom, kapható itthon. Az ára sem "annyira" vészes. Illetve eddig egy sima késes darálót(mákdaráló) használtam, szóval annál csak tuti jobb lehet.
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
#10866
üzenetére
a k4 jó presszóra, de nem jó a többire ? akkor a kotyeszomba nem is tudok vele darálni?
-
Horvi
őstag
válasz
RetepNyaraB
#10864
üzenetére
Köszi, ez mennyivel "rosszabb" mint mondjuk egy JX-pro? Érdemes az 1zpressora várni hátha aprón felbukkan egy eladó példány(most ugyan csak egy J-Max S-t láttam ami ha jól olvastam presszóra való)?
Ha a presszó is számítana, amolyan mindenes kéne akkor a Kingrinder felhozatalból mit lenne érdemes megnézni? -
looser
addikt
válasz
RetepNyaraB
#10857
üzenetére
Már hogyne írhatnád le a véleményed. Nekem ezzel a tálib hozzáállással van bajom, a "közéjük lövetnék", a szén és virágföld meg...hát legyen. Ilyenekkel már itt is ciki operálni, nemhogy a hc topicban. Kíváncsi vagyok a te kávéd színére, mert kizártnak tartom, hogy külön batch lenne és egyáltalán eltérés lenne egy ilyen nagy piacra szánt termék esetén. A karácsonyi Aldisból - miután valaki lefotózta (lehet épp te voltál) - nem is vettem ezek után. Ebbe meg csak beleugrottam és nem bántam meg. Azt látom, hogy te is keresed a jó áron jó minőséget, különben csak top kávékat vásárolnál, amit maximum te ronthatsz el. Ezek a széles körben elérhető kávék ezt nyújtják, nem többet, nem kevesebbet. Mintha az Audidból átülnél egy Wartburgba és elkezdenéd fikázni az utóbbit, hogy mi mindent nem tud az előbbihez képest.
-
sz.zs.
őstag
válasz
RetepNyaraB
#10852
üzenetére
Sejtettem , hogy ez lesz, de annyira hájpolta a portékáját ( two wheels ), hogy én is majdnem rendeltem .
Bár a Bourbon caffe után megfogadtam , hogy nem dőlök be ilyennek . Itt konkrétan dohos szenet kaptam. -
looser
addikt
válasz
RetepNyaraB
#10852
üzenetére
Hát haver, kénytelen vagyok megint beléd szállni. Ezt a hangulatkeltést felejtsük már el kérlek. Most nyitottam ki a Nicaragua-t, lefotóztam (oké, ebben ezer dolog beleszól a telefon/kamera szoftverétől a megvilágításon át, kint vagy bent, a monitor kalibrációja de még talán a RIOS motor is konvertál majd rajta), de ha ez szerinted szén, akkor érdemes lenne egy darab szenet a kezedbe fogni és összehasonlítani ezzel a kávéval, de legalább egy neten ezerszámra fellelhető tetszőleges, pörkölési szinteket bemutató táblázattal összevetni. Ez durván egy city/full city környékére tehető pörkölési szint, messze a széntől.
Nézd, ez egy amatőr fórum, kezdők vagyunk, még ha ezer éve is kávézunk. Sokan keressük a megfizethető és emellett jó kávékat, te is ezt teszed, különben nem adtál volna esélyt neki. Nyilván az őrület különféle szintjein mozgunk a kávézást illetően, de sokunknak ez az ár- és minőség kategória nemhogy elégséges, de egyenesen kiváló. Ittam jobbat, te is ittál, de nekem ez a kávé remek és őszintén tudom ajánlani másoknak is. -
válasz
RetepNyaraB
#10852
üzenetére
2wheels, vicc volt az a srac amelyik tolta a reklamjat a barista flow csoportban (amig ki nem tiltottam) csodak nincsenek, kb felaron adta a szutykat egy casmohoz kepest
-
sz.zs.
őstag
válasz
RetepNyaraB
#10734
üzenetére
Majd írj róla lszi!
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
#10800
üzenetére
azért egy kis reménysugárt...
-
xfulop
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
#10800
üzenetére
Azt csak a darálóra értettem, nem főzővel együtt.
Tisztában vagyok azzal, hogy a legalja nem megérős mint minden másnál is mert már 5-10 ezertől látom az elektormos darálókat árukeresőn.
Azért szeretnék ajánlást kérni olyanra ami nem hulladék és elég az én szerény igényeimnek
-
nyunyu
félisten
válasz
RetepNyaraB
#10769
üzenetére
100% etióp Dallmayr Prodomo szemes verzióját nem bírom meginni az automatámból, pedig előtte az őrölt tesója eléggé a kedvencem volt.
Dallmayr Crema D'Oro viszont bevált.Jut eszembe, Prodomo-ból van koffeinmentes is, na azt még kevésbé bírtam meginni, mint a rendeset, iszonyat mellékíze van.
Koffeinmentes babban nekem eddig a Lavazza Alteco ízlett, de az nem olcsó.
-
TheProb
veterán
válasz
RetepNyaraB
#10765
üzenetére
Jah, közben kértem a refund-ot. Szerintem a normcore is lötyögne, mert átmérőre tényleg 53,35mm ez is.
www.normcorewares.com-ról kell rendelni ugye, úgy nem fog meglepetés érni, hogy még VÁM/ÁFA-t akarnak majd rámverni.#10764iatti: Már csak annak fényében is gáz, hogy a dedica-hoz 4-5e forintos ali-s rugós nem csinált ilyeneket. Mondjuk érdekes az még kolompolni sem kolompolt a szintén IMS kosárban...
-
TheProb
veterán
válasz
RetepNyaraB
#10762
üzenetére
Az egész nyeklik-nyaklik, sokszor semmi semmivel nincs párhuzamban, stb. Ezekkel még együtt is tudnék élni, ha a tampelt felület egységes és sík lenne, de ilyen a puck 2-3 tamp után is...:
Kell vagy 5-6 nyomás, hogy homogén legyen a felület, ezt mondjuk nem teljesen értem.
Illetve hiába 53,3mm az átmérője a fejnek, így is kolompol az IMS kosárban... -
aradebil2
senior tag
válasz
RetepNyaraB
#10755
üzenetére
Mivel az alap szarvasi egy fordított kotyogós, én semmiképpen se tamperelném, nem fogja tudni átnyomni a vizet.
-
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB
#10746
üzenetére
BTW: a robottal simán lehet egymás után többet is készíteni ugye? Csak bírja az ember....ott nincs gond a hővel ugye??? Sőt azt gondolnám a 2.-3. presszó még jobb is lesz mint az első ahol nem melegítem elő kart.....
Ez amúgy kérdés akart lenni...
-
Osynho
addikt
válasz
RetepNyaraB
#10746
üzenetére
GC esetében biztosan várni kell, pedig kicsi a kazán. 2 kávé még nem is gáz, de mire 5-öt lefözök, az első vendég el is felejtette milyen volt a kávé.
A kérdező nagyobb társaságot írt. És akkor még ha bejön a képbe egy kis tejes móka, akkor valóban meglesz a délutáni program.
-
válasz
RetepNyaraB
#10734
üzenetére
A Peach Paradise-re rápróbálok (az a Kolumbiai)
-
válasz
RetepNyaraB
#10617
üzenetére
Vége felé a mathias rex pörkölő rendelés.
4 zacsi
1 mexikói
1 valami afrikai (uganda..?)
1 Guatemala
1 koluAz afrikai sajnos kuka volt, majd írok nekik. Full döglött. Kínos.
A mexikóiból sehogy nem tudtam különösebben érdekeset kihozni a zacsi végéig, de nem volt rossz.
A gauatemala és Kolumbia viszont zeljesen rendben vannak. Előbbi sima, szép; második hozza az elég tipik kolumbián savakat, vörösboros utánérzéssel.Elég sötétre pörkölt szemek (klasszik, semmi fancy világos filter), hibás, törött nincs. Rendes zacsi.
Azt kell mondanom az árért több, mint oké. Ja, a négyből kettő egy hónapos pörk, legközelebb erre figyelek rendelésnél. De aki rögvest bontaná, annak még jó is. Sajna a döglött ugandai is a hónapos vót.Na most következik a two wheels vagy mi a neve.
-
flash-
veterán
válasz
RetepNyaraB
#10727
üzenetére
-
aradebil2
senior tag
válasz
RetepNyaraB
#10727
üzenetére
Nyilván nyomifoki és nyomifoki között is van különbség, de a munkahelyi Electroluxon pl. úgy folyik át majdnem az összes bolti tégla kávé, kivéve amire rá van írva hogy espresso-ra őrölve, hogy öröm nézni.
-
flash-
veterán
válasz
RetepNyaraB
#10712
üzenetére
mas kavet is inkább savanykasra fozok, ha finomabbra orolok akkor meg nagyon hamar átmegy spriccel. pedig a cm800at a gyari kalibraciohoz képest vagy 4-5el tekertem az állito kosarkan finomabb orlesre es igy is kb a 10es erosseg korul orlok. nyomasfokozos a kar de nem tudom mit kell nezni mi ez a csatornasodas?
vagy a hofokkal lesz baj? felvettem a hofokot maxra a kavefozon de igy sem az van hogy leegeti a nyelvem ,nem forro max meleg -
frank04
tag
válasz
RetepNyaraB
#10712
üzenetére
Köszi az M10 karösszerakó tippet, egy fokkal olcsóbb, és diófa nyelű lesz így.
VST-re visszatérve, ezek a kosarak fogyó eszközök? Tehát a mindennapi használattól x idő múlva kipúposodik az alja vagy egyéb baja lesz?
Mert ha igen, akkor megértem, hogy IMS. De ha nem, és kibír tizen évet, túlél 3 gépet, akkor hosszútávon nem tétel az ára. -
válasz
RetepNyaraB
#10712
üzenetére
Gondolom elírták ha már precíziós. Inkább tízed pontos lehet
-
pythonubung
csendes újonc
válasz
RetepNyaraB
#10602
üzenetére
FB -> Kék Elefánt -> zabtejes teszt (Oatly, Dryk, Alpro sorrend), hozzászólások még érdekesek talán.
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
#10712
üzenetére
pont írni akartam hogy inkább háromszor drágább, meg még marad pár sörre való is. azért vicc az ára.
-
flash-
veterán
válasz
RetepNyaraB
#10610
üzenetére
na sajna egyre savanyúbb... feljebb vettem a hőfokot, talán savanyússágot elveszi.
és ha erősen megőrlöm viszont kevesebbet töltök a kosárba akkor a végeredmény állagra olyan viz szerűbb (nem pedig túl kásás mint amikor nem őrlöm annyira finomra cserébe dugig töltöm a kosárt, mert akkor van hogy finomabb is, de mint a kása olyan az állaga,kávézóba ilyet még sose hoztak,azok mindig víz szerűek állagra úgyhogy gondolom nem ilyennek "kell" lennie a kávénak hogy kásás, ivás után a fele benne marad a csészébe)
a lé meg tök fekete, és izre-színre olyan munkahelyi italautomatás álló kávégépből kijövő kávé szerű lesz, lesz cserébe nem savanyú hanem inkább "földes" ízű..
na most itt tartok, a kávé friss kapucziner velencei gondolások kedvence
a fenti tünetek miktől lehetnek? -
frank04
tag
válasz
RetepNyaraB
#10702
üzenetére
Köszönöm az infókat.
Karban erre gondoltál, gondolom. Nyitott Szűrőtartó Gaggia Classic Gyári
Kosarat megtaláltam. VST Precíziós 2cs.szűrő 18gr p.nélk
A kosárba lehet rakni kevesebbet, mint 16g (puckscreennel)?Tamperből létezik, hogy csak 1db 58.5mm-es van? Az lehet AVX-es? Nem tudom, mennyire gagyi, és mikor mennek ezek tönkre.
Illetve puckscreent nem találok expolygonon egyértelműen, tudnátok linkelni egyet, ami jó? AVX-en nincs 58.5-es.
Felsőszűrőt, ha nem érdemes, akkor hagyom, de ha érdemes, akkor azt is linkelhetnétek.
-
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB
#10694
üzenetére
"Szuper" hír...a fene egye meg...
-
Fross
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
#10684
üzenetére
Csak az a nyomásmerő ahogy látom még 30k és azzal úgymond már picit túllépem a "keretet"
-
Fross
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
#10682
üzenetére
Köszi a választ

Egy félelmem van, hogy eltöröm a neo flexet
valamint muszáj hozzá a nyomás mérő? -
TheProb
veterán
válasz
RetepNyaraB
#10678
üzenetére
Ez a saját hirdetésem, csak az árazás realitásával nem voltam tisztában, de köszi a feedback-et.
-
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB
#10658
üzenetére
Ok, jöhet a privát ha nem zavarlak vele....
Köszi! -
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB
#10655
üzenetére
Igen valóban, kicsit nagyvonalú voltam. Sajna a flex ránézésre sok műanyagot tartalmaz, és a robot masszívabbnak néz ki, műanyag mentesen (nekem is jobban tetszik sajna, de valóban 165 ezer a nyomásmérős változat + ehhez kell egy hattyúnyakú elektromos forraló is ami a legolcsóbb verzióban is 20+ ezer).
Viszont lenne egy kérdésem: ha 2 személyre csinálnék kávét a robottal akkor a hozzá adott kifolyóval nem lehet mondjuk a 18 - 20 gr őrleményből két szimplát csinálni? Vagy mik a korlátai a robotnak? Ugye ott a kosár 58 mm-es? Milyen magas, vagyis hány gr őrlemény a maximum?
Másik véglet: ha csak szimplát iszok (legtöbbször csak én iszok) akkor esélytelen finom kv-t készíteni mondjuk 12-13 gr 100% arabicából (Impressotól iszok általában, nagy ritkán goriziana grand cru)? Egy graef cm81 örlőt használok.
Mennyi idő vele elkészíteni egy shotot (mondjuk ha már megszoktad és belejöttél)?
Régóta szemezek vele (mióta az egyik írásod után rákerestem mi is ez a robot), de még nem mertem belevágni, meg még az asszony sem kezdtem el puhítani...
, de lehet lesz még kérdésem vele kapcsolatban.
Köszi a választ! -
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB
#10650
üzenetére
Szia!
Neked a robot van ugye? Amit linkeltél nyomásmérős változat árban nagyjából pariban van a robottal. Miért a robotot választottad (már ha jól emlékszem és az van Neked)?
Köszi! -
tailor
őstag
válasz
RetepNyaraB
#10650
üzenetére
Köszönöm
Úgy látom, ezek a gépek már erősen a hardcore kategória, és őszintén szólva, amikor rájuk néztem, nem igazán értettem, hogyan is főzik a kávét
Ha netán mégis a másik vonal lenne (a vendégek miatt meghagyva a gőz opciót), ott melyik az "amatőrnek elég jó" készülék?
-
sz.zs.
őstag
válasz
RetepNyaraB
#10617
üzenetére
Hát erre kiváncsi leszek! Nekem eddig az összes hasonló próbálkozás a kukában végezte ( olcsó húsnak híg a leve ), remélem Te nem jársz így !
-
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB
#10617
üzenetére
Engem is érdekelne majd a véleményed róla. Viszont a 8200 Ft/ kg hogy jött ki? Az oldalukon a legolcsóbb is 2590 Ft/250 gr és nem is látok kilós kiszerelést..
-
válasz
RetepNyaraB
#10617
üzenetére
Szimpi az oladal és nagyon barátságos áron vannak a kv-k (8000-től full arabica
)
Jók ezek a grafikák

-
Fross
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
#10617
üzenetére
Erről majd ha lehet szeretném a tapasztalatokat olvasni. Hasonló árkategóriában keresek én is kávét
-
Süvi
őstag
válasz
RetepNyaraB
#10602
üzenetére
Köszönöm, meg fogom nézni. Egyébként más laktózmentes tejekkel is jobb eredményt (sokszor meglepően jót) tudtam elérni a French Pressel, mint a Dedicaval vagy Nespresso habosítóval
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
#10596
üzenetére
mintha filtert csinálnál..
-
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB
#10588
üzenetére
Köszönöm!
-
válasz
RetepNyaraB
#10555
üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget! Ahogy olvasom, a Pascucci-k Olaszországban készülnek. Megpróbálok abból acélkosarasat találni - ha nincs, akkor rámegyek a Bialettire.
Moka, max. három személyes. Vettem, és köszönöm!
@Jolida, Neked is! Ez egybe is vág akkor RetepNyaraB javaslatával
-
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB
#10510
üzenetére
Na, hát nagyjából ezért vettem én is pont a Sage Bambino plus-t.
-
Bela56
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
#10478
üzenetére
Köszönöm szépen (tailor-nak is)
-
tailor
őstag
válasz
RetepNyaraB
#10470
üzenetére
Köszi. 2 füles, a mérésem alapján a filter belseje 53-4 mm, a tartóé meg 58-9 mm (ez még jónak is tűnik). De persze vonalzóval mértem, így nem mikro-pontos, illetve az optika is csal a látószöggel:
[kép] [kép] [kép] [kép]Az AVX emailben azt írta, hogy ez 53 mm-es szűrőjű, egyedi méret, nincs hozzá más kar, vegyek olyan gépet, amivel több minden kompatibilis...
-
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB
#10470
üzenetére
Sorry, teljesen igaz, a kép elkerülte a figyelmem.
Áttúrtam az oldalakat, amiket ismerek, de csak a gyári kart találtam hozzá. Ez így eléggé szívás...
-
Salex1
őstag
válasz
RetepNyaraB
#10448
üzenetére
max 50e & Jó kávét főzzön

-
Anubris
őstag
válasz
RetepNyaraB
#10445
üzenetére
A kérdésem első fele arra irányult, hogy miután a csapvizet a szűrő kancsóba öntöm, - pár per alatt leszűri az adott vízmennyiséget - azonnal felhasználható (iható, kavágépbe önthető) az a víz, vagy hagyni kell x órát állni hagyni a szűrő kancsóban?
Másik kérdés pedig, hogy a megmaradt vizet ami pl a kávégéptartályban marad az meddig áll így el? Az 1 hét amit írsz az hűtőben tárolás esetén, vagy akár szabadban, a kávégép tartályában is?
-
Taltos0711
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
#10408
üzenetére
És ha egy estére lett bennehagyva?
-
Taltos0711
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
#10351
üzenetére
Mit okoz az ecet a főzőben? Mit lehet tenni, ha mégis belement?
-
válasz
RetepNyaraB
#10381
üzenetére
így kell balkézről flame-et indítani

-
DrDobos
őstag
válasz
RetepNyaraB
#10381
üzenetére
Nem talalom ahol reszletezne hogy mi ez. Egy helyen irja, hogy óvatosan, mert tejsav irritalo hatású lehet...
-
thefreeman
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
#10354
üzenetére
Nem kételkedem benne, hogy mind a gép szempontjából mind a kávé szempontjából jobb lenne a szűrt víz. Egyszer majd lehet meglépem a kancsó vásárlást is.
-
jézusom
addikt
válasz
RetepNyaraB
#10358
üzenetére
Elsőre tényleg fura, de ha máshol is iszom rendes szűrt vizet csapi szűrővel, az is ilyen. Nekem már ez a finom, de kajáknak leveseknek is Így jobb az Íze. Mg bevitelt meg nem Így kell megoldani.
-
scream
veterán
válasz
RetepNyaraB
#10358
üzenetére
Ezt jó tudni!
Azt, hogy adott gépnek milyen bojlere van (alu/réz/más) honnan derül ki a halandó ember számára? Google "gép neve" + disassembly?
-
jézusom
addikt
válasz
RetepNyaraB
#10349
üzenetére
MIért magnéziumosat? Van rendes coffe&tea szűrő. A magnéziumból is csak vÍzkő lesz.
-
Mortein
tag
válasz
RetepNyaraB
#10354
üzenetére
De ahhoz vízlágyítós kancsó kell nem? Mert amiben nincs gyanta az nem lágyít csak szűr.
Más:
Köszi a tippet a DF64 II egész jól muzsikál
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Suzuki topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Androidos tablet topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- LG LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kés topik
- További aktív témák...
- DJI MINI 4 PRO FPV COMBO ELADÓ/ GARANCIA, CARE BIZTOSÍTÁS
- DJI Mini 3 RC drón szett - új állapotban - garancia 2027.11.02-ig
- DJI Mini 4 Pro Fly More Combo RC 2 távirányítóval/ Új 2 Év Garanciás
- Fedezd fel az EcoTextil-Méteráru kínálatát
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo tökéletes hibátlan álapotban eladó
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Vagy a másik lehetőség egy Fellow Prismo, de az megint beruházás.
. Az automata az ami nem koszol (annyira


valamint muszáj hozzá a nyomás mérő?
Mr.Csizmás
