Új hozzászólás Aktív témák

  • ronin s8

    senior tag

    válasz Professzore #13383 üzenetére

    Szia!
    Itt szerintem szemléletbeli különbség van, méghozzá jelentős. Amit írsz, az egy vendéglátós megközelítés (a maga tolerálható szintjén), nálunk Magyarországon a vendéglátós szakmai tudás non plus ultrája. :D
    A pult mögött álló minimálbéren tartott zombik nem fogják összetörni magukat semennyire sem, hogy egy picivel többet hozzanak ki a kávéból, főleg úgy nem, hogy a minimális vakrepülési norma biztosítása érdekében maguk a vendéglősök tiltják meg az alkalmazottaknak, hogy "piszkálják" a darálót és a gépet. :W
    Emígyen ahhoz a helyzethez kezd hasonlítani a kismagyar kávékultúra 99%-a, mint amikor az egyiptomi nép távoli istenként tekintett a fáraóra, és isteni kinyilatkoztatásnak hitt minden jótéteményt, vagy rosszat, ami történt. :Y

    A világ kissé elhaladt már emellett. Jobb helyeken a daráló átállítása (akár napszakonként, ha kell) alap követelmény. A mennyiségek, a tömörítés variálása pedig nélkülözhetetlen eszközök. :U Egy ristretto úgy viszonyul egy espresso-hoz, mint egy más típusú kávé: töményebb, koncentráltabb, szemben az általad vázolt "szeletelt" változattal. A Te variációd nem más, mint egy átlagolt beállítás "szeletelése", vagy "megtoldása". Ez a magyar vendéglátásban bevett gyakorlat, de törvényszerűen nem lehet jó, mert ebben végképp nincs benne, hogy "mit kíván a kávé". Ha ehhez még hozzávesszük a 7 grammos espresso legendáját, akkor áll elő az egyiptomi papság helyzete, akik szent kinyilatkoztatásként közölték, ha egy kávé egyáltalán sikerült. ;]

    [ Szerkesztve ]

    "Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

Új hozzászólás Aktív témák