Új hozzászólás Aktív témák

  • Alvarez81

    csendes tag

    Ma csináltam egy pici szűrőtesztet, ha már megvettem az IMS szimplát, nem hagyott nyugodni, hogy miért nem tudom használni. Annyi változás történt, hogy ma beraktam az IMS 35u-os felsőszűrőjét. (Ezt alapvetően inkább 3 járatú szelep védelmére, de a vizet is szebben teríti. Rallypix mondta, hogy be lett állítva, de meg is mértem, és szinte pontosan 9 bar nyomást állít elő így a GB)

    IMS B68 1T
    gyári Gaggia szimpla.

    Mindkét szűrő La Tazza d'Oro DEC kávé,8g, 94C, kicsit finomabbra darálva.
    Kicsit túl finomra daráltam mindkettőhöz

    Gaggia: kb 20ml jött le 30s alatt, elég sötét, és egyenletes színű, de vastag cremával.
    IMS : kb. 23-24 ml, 30s, közepes, tehát a G-nál világosabb,de kb ugyanolyan vastag cremával.

    Azt látni kell, hogy az IMS "hígabb" lett, de cukor nélkül nekem sokkal kellemesebb volt az íze, kevésbé volt kesernyés, és savanykás, viszont maga az íz, az nagyon hasonló volt. Fél kanál cukor már elkezdte elnyomni a különbséget, és a teljes kanálnyi cukor feloldódása után már csak nagyon enyhe volt a különbség.

    Ugyanakkor meglepő, mert tegnap a dupla szűrőn is sikerült belőle igazán jót főznöm, és ott nagyon kiéreztem az Yirgacheffe-et (vagy valmi hasonlót, amit nem ismerek). Most azonban egyiken se éreztem igazán.

    Srácok köszi, hogy "rábeszéltetek" a Gaggiára, nekem ég és föld a különbség a Saecohoz képet!

Új hozzászólás Aktív témák