Új hozzászólás Aktív témák

  • vtechun

    veterán

    válasz paljoc #46841 üzenetére

    Szia!

    Milyen a kávé? Mi is vettünk ilyet, ajándékba :)

    más

    3x főztem már a brikkával, annyira nem érzek nagy különbséget a régi kotyogóshoz képest, persze egyelőre előre darált a kávé, de az a régi kotyogósnál is tényező volt.

    Nem tömtem meg, de tele volt, tisztított vizet használtam. A kiöntő H2O jelzéséig töltöttem. Szobahőmérsékletű a víz. A brikka beszerzése előtti napon egy inspiráló videó (Vissza a kotyogóhoz - Kávékalmár) hatására a régi kotyogósban az alsó részben felforralt vízre tekertem rá a felső részt, akkor nagyon szépen jött le, és finom is volt relatíve. Pici hab is volt rajta :)

    A videó szerint a brikkába nem kell előmelegített víz, anélkül is értékelhető eredményt ad. De nem éreztem az erőt, tegnap reggel raktam is fel ide egy videót arról, hogy főzte le először a kávét.

    Olyan, mintha kicsit gyors lenne a "robbanás". Amit még megfigyeltem, hogy a pogácsa főzés után teljesen kitöltötte a rendelkezésére álló helyet, lehet kevesebb kávé is elég lenne? Olyan 16 gramm rémlik.

    Tudtok esetleg trükköket, hogy kihozzam a maximumot belőle?

Új hozzászólás Aktív témák