-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
válasz bikebutcher #49696 üzenetére
Én itt csak a 70ml-s változatot látom. Egyébként megtaláltam másik oldalon a 130-ast, de szállítással már nem nagyon éri meg, nekem meg egyelőre 2db is elég lenne.
sz.zs.: Brandonál kezdtem, mert helyben van, de náluk sincs ez a köztes méret. Ha nem lesz más, akkor veszek egy kecses cappus csészét.
-
Bazsee71
őstag
válasz sz.zs. #49689 üzenetére
Grat, hoztad a nemrég említett Intermezzo színvonalát!
Mivel többnyire duplát húzok, ezért szeretnék hozzá beszerezni valami szép csészét. Szegeden a Kék Elefántban és az A2-ben is nagyon tetszetős volt a kerámia, utóbbiról egy képet találtam is.
Igyekeztem utánanézni, 130ml körül vannak ezek a csészék. Egy cseh oldalon találtam olyat, ami formában és méretben is jó lenne, de ők csak nagy tételben dolgoznak. Esetleg van valakinek tippje, hogy hol kellene kutakodnom?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
soldier2
őstag
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
vendingo
veterán
Hajnal óta áramszünet.
Gondoltam grillezek egy brikkát, de csak szövetkezetis kézidarálóm van. Szerintetek?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
SzuMe
tag
Ez mennyire jó ajánlat?
[link] -
Sinisi
senior tag
válasz Gigi01 #49671 üzenetére
Összefoglalóban találsz ajánlást arra, hogy hol tudsz friss kv-t beszerezni.
Kézi hajtányú őrlőből sem mindegy, hogy milyet veszel, keress vissza a korábbi hsz-ek sokat fogalkoztak a témában.
Ez ugyan nem kézi de ajánlott (összefoglalóban találsz róla írást is).
Most milyen dáród van? -
Gigi01
őstag
Azon agyalok,hogy a Brikka mellé vennék egy 1 személyes kotyit.
Brikkám 2-es,és teszem fel,hiába rakok kevesebb vizet bele,ugye az dupla adag kávén megy át.
Szerintetek mivel érdemes kísérletezni?Néztem a Moka Express-t,de honnan érdemes venni,ha erre esne a választás,hogy eredeti legyen? -
zoomon
tag
válasz Gravity1234 #49651 üzenetére
Hasonló a helyzet nálunk is, jönnek a rokonok meglátják a kávéfőzőt, első kérdések: Miért ilyen nagy, mennyit fogyaszt, hány kávét készít egyszerre - miii csak egyet? Mennyiért veszed a kávét - úristen. Mennyi idő alatt főzi le? Az csak azért van, hogy daráljon?
A kapucsínós ismerőseim eljönnek, készítek nekik egy korrekt kaput, még az öntés is sikerül valahogy, aztán amíg elfordulok, hogy a tejeskannát elmossam addig megküldik 2-3 kanál cukorral és szétkeverik
(a csapolós videónál nem véletlen a zenei aláfestés)Szerintem nem nagy vesződség, kb 2,5 perc alatt lehet egy duplát hozni kosárürítéssel ez reggel 2 embernek szó szerint 5 perc, az előmelegítést elvégzi az időzítő. Napi 6-8 kávéval számolva 15-20 max 30 percet töltök ezzel, ezt az időt más is eltölti valami kevésbé értelmes dologgal.
Ennyi az egész:
-
Bazsee71
őstag
Köszönöm szépen mindenkinek a tippeket, tanácsokat! Csikós írását linkeltem is ide anno. Döbbenet, hogy ami benzinkútként nem megy, az kávézóként üzemel.
A cél inkább egy kis olaszos életérzés megtapasztalása, amihez a robis kávék is hozzátartoznak, nem fogok rá panaszkodni.
Nápolyra is nagyon készülünk, szerencsére az egyik csapattag egy pár hónapos gyakorlatát ott töltötte, őt is alaposan felkészítették a kerülendő zónákról, éjszakai életről. Szicíliában erre szintén nagy hangsúlyt fektetünk, nem szeretnénk kellemetlen helyzetbe kerülni.
Gigi01: a piros Segafredo remélem nem az Intermezzo, az az eddigi legnegatívabb kávés élményem, még automatából is ihatatlan.
[ Szerkesztve ]
-
Alvarez81
csendes tag
válasz paljoc #49655 üzenetére
Úgy látszik ez a Lancia karácsonykor mindig feladja a harcot Az én Kappám meg 2 havonta csinálta, amíg megvolt. De azért szerettük. De hogy ne aludjak nyugodtan, majd 2 éve örököltünk egy most már 20 éves 5 ös BMW-t, ami ugyanúgy igényli a rendszeres törődést. Kollégám Thesis-e viszont szó szerint többet áll szervízben, mint amennyit működik. Úgyhogy 8-9 hónap hibamentesen nem is rossz!
Kaptam karácsonyra Kapuczíner Sidamo-t. Jó. Még játszom vele, de elsőre a tied kicsit krémesebb volt, és talán picit barackosabb is, de azért ez is nagyon szuper. Viszont ez is alacsonyan (84 fokon) hozza a barackízt, 90 fok körül eltűnik.
A másik "szerzemény" az ugyancsak Kapuczíneres Kongo Kivu. Piszkosul édes alapból, és ez meg 89 fokon tökre nem volt jó, 94 fokon meg csokoládébomba. Még a nagyon kevés tej sem tett neki jót, mert ellaposodott az íze, de anélkül fantasztikus.
Gyümölcsösséget egyelőre nem találtam benne túl sokat. Lehet, hogy a hőfokkal lejjebb kellene keresgélnem.
De nem biztos , hogy akarom keresgélni, annyira szuper volt anélkül is.Ezek miatt viszont 1-2 hetet csúszhat a következő rendelés tőled...
-
kozsy18
tag
Igazából nem ez volt a cél, hanem a gyári, buta műanyag "csapágyat" kicserélni valami értelmesebbre. Ez magával hozta azt is, hogy készítünk egy hozzá illő tengelyt, Aminek persze a végére kellett valami alakos kötés. Ez pedig a hatlapú anya, amiből sokkal több van itthon, mint ötösből.
Emberi erővel is tekerhető, de kell hozzá még egy kar, vagy egy pipás csillagkulcs.[ Szerkesztve ]
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
pacuha69
csendes tag
válasz Bazsee71 #49614 üzenetére
Firenzében, ha egy kis kávés felüdülésre vágysz, akkor ezt feltétlenül ajánlom:
http://www.dittaartigianale.it/en/
Nápoly egy elég kemény város, azért ott négy nap az megterhelő lehet (főleg az esti órákban). Javaslatként azt tudom mondani, hogy esetleg Sorrento környékén foglalni szállást és a Circumvesuviana nevű vonattal 1,5 Euro-ért be lehet jutni Nápolyba. Esetleg azon a vonalon van még egyéb város ami még jó lehet (Meta, Vico Equense, stb). Így este, amikor már nyugira vágytok, akkor ezek a helyek jók tudnak lenni, és még biztonságosabbak is. Nem mellesleg gyönyörű hely Sorrento és környéke. jókat lehet fürödni a tengerben, és van ott egy többször próbált kiváló étterem pont a parton: http://www.ristoranteticotico.it/
Nápolyban és környékén (Pompei) gyakorlatilag bárhol találkozhatsz olyannal, hogy püfölik a tampert és csöpögősen kapsz egy jó kis "délolasz" kávé bombát (jó értelemben )
Nápolyi pizzázók közül ezt tudom ajánlani: http://damichele.net/index.php?section=contatti -
levytee
csendes tag
Kellene egy kis okítás. Az e61es gépek hogy működnek? azoknál a gépeknél a kazánban a fűtőszálat nem lehetne (PID) szabályozni? Azt értem (vagy csak azt hiszem értem),hogy a fejet is és a rendszert is lehet hűtőcsaplásokkal "kezelni", de ha a kazánt szabályzom nem lehet ez egy kicsit stabilibizálni a dolgokat?
levytee
-
kozsy18
tag
Az elmúlt Karácsonyra való tekintettel a mai napot Édesapámmal a műhelyben töltöttük és megperselyeztük a Mini Millt. Egyéb extrák közé sorolnám az új tengelyt, aminek köszönhetően immár kompatibilis a 4-5 ezer forintos, akkus, kézi csavarozókkal.
Tesztelni csütörtökön tudom legközelebb, de eddig egészen kecsegtető az eredmény, a tengely már nem kottyan, espresso őrlemény homogénebbnek tűnik."Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
handrash
őstag
válasz Gravity1234 #49651 üzenetére
És létezik a hozzám hasonló középút is, aki hajlandó némi kényelmetlenséget vállalni, hogy az átlagosnál finomabb kávét igyon, de nem megy el a véksőkig.
Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
-
Gravity1234
tag
válasz zoomon #49648 üzenetére
Na hat pontosan ez az amit probaltam ecsetelni 1-2 hete itt egy bejegyzesben.
Az emberek 90%-a ilyen a 10% mint mi. Teljesen mindegy mit hogy csinalsz, meg probalod elmondani hogy amit isznak az teljesen mas, nekik az a normalis, azt isszak nap mint nap sosem fogjak megerteni, mert nincs mihez hasonlitainuk es mivel ezt a "macerat, korites" nem vallajak, nem erdekli oket, es kenyelmesebbek ennel itt a tortenetnek vege is.Unnepekkor itt voltak szuleim nalunk ebedre, kertek kavet ebed utan (ismerik a hattertortenetem). Ok hosszu evek ota nescafeznak, apu espressot kert, anyu meg capuccinot.
Mindketten mondtak hogy ugyan erteni nem ertenek hozza, cska kaveznak 50 eve ugy ahogy, ez tenyleg mas volt, es finom de biztosan nem csinalnak igy ahogy en otthon.Mindig ugyanoda fogunk jutni, aki nem akar szintet lepni annak bizonygathatod hogy orolni kell nem daralni, vagy tomoriteni, stb teljesen mindegy lesz.
Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
zoomon
tag
válasz Peti...(16v) #49632 üzenetére
Én nagyon sok idő (15+év) után idén voltam megint Olaszországban, csak átléptünk 1 napra Milánóba, hát nekem olyan volt mint egy időutazás az autópálya, egyszerűen nem hittem, hogy ott még mindig kapus-fülkés fizetés van. A közlekedés felettébb pocsék volt, persze nagyváros...viszont megérte autózni, mert sok szép helyen megálltunk útközben.
Közben, hogy ne csak off legyen csináltam ma egy csapolós videót:
-
addikt
ma beugrottak a húgomék hozzánk félúton bp és london között de tényleg csak pár percre, mert hoztak egy kis hazai vásárfiát viszont siettek tovább calaisba, hogy elérjék a vonatot. már rögtön azzal kezdték, hogy főzhetnék egy kofit.
én vigyorogtam, hogy hát hogyne!
de egyből jött is a kérdés, hogy.. "neked meg milyen kávégéped van?" meg "mi az a 3 polcnyi motyó ott a konyhaszekrényben?"pedig nincs is semmi extra holmim csak néhány "zsákutca" és pár holmi amik csak úgy jöttek valami mással együtt de sosem használtam őket.
meg "te most tényleg mérlegen méred ki a kávét??" én már nem is válaszoltam csak mosolyogtam.
kb meg sem vártam hogy a szilvia átmelegedjen, mert sietni kellett. és már csináltam is, mihelyst beállt a pid a beállitott értékre. és jött a következő kérdés, hogy "az meg mi ott a kávégép mellett??"
az őrlő volt az..
.."mert a zsuzsinak egybe van az egész és tök pici a gép"... aha... - gondoltam.
mire elkezdtem tamperelni már nem is szóltak semmi, csak az asszony kommentált, hogy ez igy megy minden reggel és bla bla bla...
majd húztam egy gyönyörű duplát. pont jó lett.
aztán hugom végül azzal zárta a beszélgetést, hogy kávézót kellene nyitnom
aztán kért egy másik csészét és kettéönötte a mosogató felett a kávét, majd felöntötte a hűtőből kikapott hideg tejjel és a palijával lehúzták. közben megjegyezte, hogy jó erős ez a kávé, még a 2 deci tejjel is érezni..ő az aki facebookon a múlthéten ide-oda ömlengett, mert megnyilt a londoni frei kaffé és azóta oda szervezi a találkozóit a barátnőivel. direkt nem akartam lelombozni, hogy miféle kávét kaphatnak ott de ugye még én sem próbáltam soha. viszont nem is fogom az is biztos
jah, 10 eurós akciós lavazzám van most csak itthon. ez volt a legfrissebb a megyében.
[ Szerkesztve ]
:)
-
adp
őstag
válasz sz.zs. #49636 üzenetére
a tej FEHÉRJE tartalma a lényeg, nem a zsírtartalma! Én szerintem a hőfok és a húzogatás ereje, amplitúdója lényegesebb ennél a FP-s készítési eljárásnál. Bár még én is csak kísérletezgetek vele.
Mikrót semmiképp nem ajánlanám, a fehérjeszerkezetét szétcseszi, és az íze is változik. Javaslom, kevesebb ideig húzogasd és át kell öntögetni többször ide oda a tejkiöntőből az FP-be, akkor lehet javítani valamennyit ha túl kemény, vagy a tetejét le kell önteni,[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz verti1 #49639 üzenetére
Nekem a fa alatt volt a FP, 3x próbáltam azóta, de nem sikerül 2,8-as tartóssal, mikroban melgítve 65 fokra.
Tejhőmérőm nekem is van De nem olyan homogén krémszerű mikrohab lesz, hanem az alja tej, a teteje meg durva hab... ezét is gondoltam, hogy vagy a tej nem jó, vagy a mikro árt neki?!Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Gigi01
őstag
Sziasztok!
Kenya masai kávéval van valakinek tapasztalata?Brikkába jó lehet,vagy inkább french press-be?
Úgy kaptam,de elpocsékolni nem akarom,nem sok. Most piros Segafredo-t vettem kóstolóba.Vagyis régebben ilyet ittam még melóhelyen,de ugye az rendes gép volt,és már nem is emlékszem az ízére.Annyi rémlik,hogy szerettem.
Kézi őrlőt láttatok mostanság akciósan? -
verti1
tag
válasz sz.zs. #49636 üzenetére
Én egy hete vettem FP -t habosításhoz. 1.5 ből is lehet csinálni, de az nagyon hamar elkezd össze esni. 3.5 ből sokkal jobb, finomabb, nem esik össze. Én vettem Expolygonba hőmérőt, szerintem elengedhetettlen, Dritan is azzal csinálja a videókon, pedig ott azért van tapasztalat bőven. Nem nagy befektetés és az eredmény garantált.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz sz.zs. #49636 üzenetére
Zsiros + nem tartos, de ez nem oldja meg a problemadat. A gond az, hogy hiaba veszel papiron ugyanolyan tejet a boltban, ugyanattol a markatol, hetrol hetre mas lesz, mert a beszallitok is valtoznak, es az alapanyag minosege is.
Mikroval az a baj, hogy nehez jol elkapni a megfelelo homersekletet.
while (!sleep) sheep++;
-
senior tag
Akik French Press-szel habosítják a tejet, milyen tej a legjobb? 1,5-2,8-3,5 , tartós, nem tartós?
Továbbá muszály tűzhelyen melegíteni, vagy jó a mikro is?[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
mgy
senior tag
Hát, ha a kávé miatt mész italiba, csalódni fogsz.
Gyakorlatilag mindegy, tényleg mindegy hol kéred, TÖKÉLETESEN elkészített eszpresszót kapsz olcsón. És, hát, izé, förtelem alapanyagból.
Nápoly jó ötlet, az óváros fantasztikus, Sziciliából nekem az északi parthoz volt szerencsém, ott leginkább Palermoban esett/veszett az állam.
Ötlet pl. Nápolyba megy wizz, onnan eljuttok tömegközivel, bármivel Szicíliába, Cataniából meg repcsi vissza. -
Peti...(16v)
tag
válasz Bazsee71 #49622 üzenetére
Jól hangzik az út, akár most azonnal indulnék!
Jesolót én is kihagynám, kb 1 órás letérő az autópályáról, ha nincs dugó, de nyár végén szinte mindig van. Ha csak tranzit miatt kell, akkor inkább Mestre vagy Padova, utóbbit még érdemes is megnézni.
Szerintem kávéval és kajával is nehéz mellényúlni az olaszoknál, de persze kerülni kell a túristaközpontokat.
Szicília: Csíkós írását olvastad már?TVnet: bármelyik élelmiszer üzletben a fűszerek között. Én Lucullust szoktam venni, de még Dr. Oetker is létezik
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
Ma vagy holnap kapok egyiptomi kávét, leendő sógorom hozza nekem. Nem lesz semmi extra, csak olyan, amit ők isznak otthon mindennapi kávéként; de azért kíváncsian várom!
-
SierraFox
tag
válasz Bazsee71 #49622 üzenetére
Mi úgy csináltuk (Toszkánában), hogy egy adott nagyvárosban 2-3 napot töltöttünk el minimum, és a kisebb városokhoz pedig egy központi helyen lévő agriturismo volt a bázisunk. Ez utóbbihoz a legjobb dolog az autó.
Firenze egy nap alatt nagyon rohanós. Nekünk 3 nap volt, és így se fért bele minden. (Én speciel utálom Firenzét és Velencét is a sok (amerikai) turista miatt.)
Jesoloban én nem állnék meg, de valamiért a magyarok nagyon szeretik. Tarvisio meg Jesolo bele van programozva minden magyarba.
Mi amikor először mentünk, akkor odafelé Udinében aludtunk meg, visszafelé pedig Triesztben.
Kávéból ne számíts nagyon nagy dolgokra, robis keverékek vannak, azonnal ihatod, le se szoktak ülni hozzá.
Citromsavat hol szoktatok venni?
[ Szerkesztve ]
-
SzuMe
tag
Van olyan csökkentett koffeintartalmú kávé, amit érdemes is megvenni?
-
Bazsee71
őstag
válasz soldier2 #48436 üzenetére
Nálad akkor végül bejött a szobahőmérsékleten való tárolás is? Most konkrétan a mini fagyasztónk felét a kávé teszi ki, így azon gondolkodom, hogy rendelek én is mézes üveget, és amit 2-3 héten belül fogyasztunk, azt simán a fiókban tartanám, mert ez így nem állapot. A daráló állásokat pedig én is jegyzem, rendkívül hasznos.
Szerk.:
SzuMe: nálam most PY Brasil Santos decaf van terítéken, egyszerű ízvilág, de nekem nagyon bejön.[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
Bocs, de ellent kell mondjak : közel 4000 KM vezettem már Szicilíában, és teljesen jó, én kimondottan szeretem.
A szicíliai vonat közlekedés pedig lutri, vagy jön vagy nem kategória... Szóval ha teheti az ember, béreljen autót - közlekedjen azzal. A tömegközlekedés nem annyira megbízható ott.
ÚTDíJ: Szicília nagyrésze nem fizetős. Pár szakasz van csak ahol fizetni kell, a többi mind ingyenes! Autópálya !
[ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
-
Bazsee71
őstag
Köszi a tippeket! Ha csak pár napra megyünk valahova, ott én is hanyagolom az autót, de itt 2 hét, 4 főnek az már nem kevés csomag, visszafelé lehet még több lesz. Számításba vettük egyébként az alternatív lehetőségeket, a kisköbcentis dízelt 4 fővel és klímával is 6 alatt tudom tartani 100-on, így tényleg nem az üzemanyag, hanem az útdíjak dobják majd meg a költséget.
-
félisten
válasz Bazsee71 #49620 üzenetére
Draga es kenyelmetlen. Olaszorszagban, foleg Sziciliaban autozni szerintem eleg remes; az olasz autopalyak raadasul nagyon dragak, es az idotok nagyreszeben autozni fogtok.
Sziciliaban pl. van eleg vonat, es kifejezetten olcsok.
A temara visszaterve: Taormina, Etna kornyeke megnezheto ennyi ido alatt.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
bl4ze
veterán
20 db. szimpla méhész üveg berendelve, meglátjuk mennyi idő alatt hozzák ki. Épp bontanék egy kilós kávét, ahhoz jó lenne kezdésnek
.:. bl4ze .:.
-
-
félisten
válasz Bazsee71 #49614 üzenetére
A fo problema a terveddel az, hogy kb. semmit nem fogsz latni az egeszbol. Ha ennyi idotok van, akkor kevesebb helyre menjetek. Szicilia keleti partjara eleg ez az ido, mondjuk. Firenzere egy nap oruletesen keves. Jesolot kihagynam.
Van erre lehetoseg?
while (!sleep) sheep++;
-
Bazsee71
őstag
Egy kis segítséget kérnék azon fórumtársaktól, akik már kicsit jobban ismerik az olasz vidéket, remélem így OFF-ként elfér.
Jövőre egy kis 4 fős csapattal egy két hetes körutat szervezünk, melyből kettőnk nem titkolt célja, hogy végigkávézza Itáliát. Nagyon szívesen vennék tippeket, hogy az alább felvázolt kezdetleges útvonalon hova érdemes betérni egy jó kávéra/ebédre, illetve ha véletlenül szállásra is akad tipp, azt is jó néven veszem. A túra csak a jövő nyár végén veszi kezdetés, azonban a következő hetekben le akarjuk foglalni a szállásokat. Gugli is a barátom, de a tuti tippek általában nem onnan érkeznek.
A következő a tervezett útvonal:
Firenze (1 nap) -> Nápoly (4 nap) -> Szicília (5 nap) -> Bari (2 nap) -> Jesolo (2 nap)Természetesen tudom, hogy Szicília nem egy város, de ott még nem tudjuk, hogy hol lenne érdemes megszállni, ahonnan a lényeget be tudjuk barangolni. Ott akár 2 város is szóba jöhet, megosztva az 5 napot.
-
Casto
csendes tag
French press Star Wars fanoknak
-
Bazsee71
őstag
válasz Petyke77 #49610 üzenetére
Nespresso után én nem javasolnám a kézi őrlőket, ha csak nem vagy nagyon elszánt. ESE podos gépek használtan futnak ennyiért, amik már kimondottan jó darabok. Podból is nagy a kínálat, egyszerű is használni. Sem darálóra, sem esőtáncra nem lesz szükség. Az általad említett gép a gagyi kategóriába tartozik, nyugodt szívvel szerintem senki nem fogja ajánlani.
-
Petyke77
tag
válasz Surda- #49606 üzenetére
Megnézem köszönöm! Az az igazság hogy ahogy egyre többet olvasok a témáról egyre jobban látom hogy ez egy elég költséges és időigényes hobby. A fő kérdésem az lenne hogy egy 40-ezres Gaggia gran style (vagy egyéb belépő szintű gép) meg egy kézi örlő 10e ft-ért tud e lényegi különbséget nyújtani egy Nespresso géphez képest egy kevésbé szofisztikált felhasználó számára,vagy bele se kezdjek... 😃
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Én nem, csak olvastam róla. Azaz most épp van némi hely, és beraktam egy adag kávét, elsőre annyi a különbség, hogy statikusabb bármi másnál ha nem cseppentek vizet rá. Szinte fürtökben lóg a darálóról a darált kávé. Kis vízzel ez megszűnik.
Zolko: ha jó áron jutsz hozzá ajkor ajánlott
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
zolko74
tag
Ascaso I-1 siktárcsás, aluházas daráló mennyire ajánlott?
-
Petyke77
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől. Nespresso kávéfőzőnk végleg megadta magát és egy presszó kávéfőző vásárlásán gondolkodom. Pár napja nézem a fórumokat olvastam a daráló fontosságát,próbálok képbe kerülni. Tudnátok ajánlani egy belépő szintű gépet amivel sikerélménye is lehet az embernek? A Gran Gaggia Delux-ot illetve a Gaggia style készülékeket néztem. Köszönöm előre is! -
Peti...(16v)
tag
válasz soldier2 #49571 üzenetére
Én is hálás vagyok neked az ötletért, nagyon beváltak a kis üvegek. Sajnos csak hétvégén kávézok itthon, így egy 250 grammos zacsi is sokára fogy el, ezért különösen figyelnem kell a frissesség megőrzésére. Porciózás után általában a fele mennyiséget elől hagyom, ez elfogy az első hétvégén, a maradék meg megy a fagyóba. A 47 milis üvegbe 16-16,5 gramm fér, ami pont jó mennyiség a gyári szűrőhöz, a vst-be viszont kevés, így nem is használtam mostanában, de most vettem 60 milis üvegeket, ezekbe 20 gramm körül tudok gyömöszölni.
-
Surda-
őstag
válasz zolnagy #49600 üzenetére
Oké, ez tiszta.
A sötétebb pörkölés klasszikusabb ízt hoz.
Én szeretem a világos pörköléseket is,mindig van itthon az is.
A kérdés arra vonatkozott,hogy ugyanattól,ugyanaz a kávé miben más filterre pörkölve.
Világos pörkölésekről beszélünk. Még világosabb filterre pörkölve?"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest