-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdav88
aktív tag
válasz
bikebutcher
#50691
üzenetére
Ó Gyál city HELLO! (szintén zenész)
Bringán keresztül lehet ismerjük is egymást...
-
Sinisi
senior tag
válasz
mdav88
#50687
üzenetére
Az első részére passz...
Azt tudom mondani, hogy a vst-t nem próbáltam és egy ideig piszkált, hogy így hogy tudok hitelesen
véleményt formálni arról, hogy melyik milyen a másikhoz képest (ugyanannál a kv.-nál).
Miután segítséggel
elindultam a tanulás útján, hogy hogy lehet előcsalogatni az adott kávé magába zárt jellegzetes ízjegyeit, egyelőre, vagy inkább már meg sem fordul a fejembe, hogy itthonra más szűrőt használjak... (az ára annyi mint amennyiért itthon, boltból vennél egy vst-t) -
meander
tag
válasz
Bazsee71
#50676
üzenetére
na minthogy ma nincs kocsim, valószínűleg jövő hét eleje lesz a moak szett beszerzése.
A szívesen veszek én bármit, amit vagy a MOM-nál (este), vagy a Fradi pályánál (nappal) tudok átadni, de akinek kell valami az írja meg privátban. Pl, hogy akkor most hány kanál is kell?
én veszek két 185 és két 285ml-t a sima fehérből. -
Toobee
veterán
Ezt is UP-polom, hátha valaki késztetést érez egy PID-es Bezzera beles gépre. Itt az eredeti hsz, ott leírtam, hogy miket cserélt benne simi. Szeretném még kicseréltetni vele a fűtőszálat és a biztonsági szelepek, mert szelel, meg kattog, de ha valakinek kell ilyen formában, az viheti 100.000 Ft-ért a gépet. Működik, jön, megy, teszi a dolgát, csak engem zavar ez a hang. Darálóval együtt 150.000 Ft.

-
Csápájev
őstag
válasz
mdav88
#50687
üzenetére
Jó ötlet,amit csinálsz, visszaolvasva a reneka kosár legalább annyira megosztó,mint a vízszűrés.
Pedig arra gondolnék,mivel jóval nagyobbak a rajta lévő lyukak, markáns különbséget kéne érezni,ami egyértelműen eldönti , hogy jobb vagy rosszabb-e,mint a gyári,ims lm stb. -
-
Sinisi
senior tag
válasz
Bazsee71
#50685
üzenetére
Ha engem kérdezel én reneka párti lettem miután kipróbáltam kb. egyből nászra keltünk

Persze mint minden kapcsolatban ebben is voltak rosszabb, elbizonytalanodottabb pillanatok, rövidebb időszakaok.
Szóval (vitarobbantási szándék nélkül) részemről stabilan megy a +1 a reneka javára. -
Bazsee71
őstag
2 napja visszaálltam Renekára, mert csak ezzel hajlandó együttműködni a nyitott kar. Így vissza kellett vennem az adagokat 17g-ra (ami az adagolásból marad 2g, azt a fagyóban gyűjtöm egy üvegcsében). Eddig azt tapasztaltam, hogy ugyan a testből vesztett az ital, viszont egy keserű mellékíz megszűnt. Stradanál még a savanyúra sikeredetteknél is jelen volt ez az íz. Arra tudok gondolni, hogy a Reneka jobban tolerálja az elhúzott csapolásokat (~40s). Ezt arra alapozom, hogy a Strada palástjának mentén szinte mindig égett volt a kávé, a Renekánál ez legfeljebb alul egy vékony körvonal. Ez a jelenség pedig a formából adódhat, a Strada palástja egyenes, míg a Renekáé enyhén kúpos.
Szívesen vennék véleményt, ellenvéleményt, tapasztalatot, nem szeretnék újabb teóriát gyártani.
Rögzítettem pár húzást, nem sikerültek jól a felvételek ezért nem is töltöttem fel, de azt érdekes volt látni, hogy mielőtt megindulna a lefolyás, egy pár tized millimétert kihajlik a Reneka alsó síkja.

-
sz.zs.
senior tag
-
meander
tag
válasz
bikebutcher
#50670
üzenetére
na te lényegesen ügyesebben netezel, mint én

A középső pont jó is lesz a célra, abból veszek is kettőt. Ha valakinek van kedve beszállni szóljon, de én vagy holnap vagy jövő hét elején szerintem el is intézem. -
bikebutcher
csendes tag
-
meander
tag
válasz
bikebutcher
#50651
üzenetére
A középső moak csésze mekkora? Flat whitehoz keresek valami szépet. A grafikásokról van esetleg fotó? Neten nem találok sehol.
-
paljoc
tag
válasz
adriankoooo
#50660
üzenetére
Ha lehet ebbe a "tréfahalmazba" nem folynék bele. Fáj a fejem plusz rémálmaim voltak, a holnap esti filter készítős szeánszon voltam, ami egy tízemeletes legfelső szintjén került megrendezésre. Várady Tibi meg a Livi az Embassy-ból öntözgette a Casmo filtereket, de a meghirdetett 6 fős csoporthoz képest millióan voltunk, nem fértem a kóstoló asztalhoz. Ezen bosszankodva kinéztem az ablakon és lángokat láttam, égett az alattunk levő szint, menekülni kellett. De nem igazán lehetett. Eztán migrénnel felébredtem, ami nem múlik el, úgyhogy nem igazán vagyok humoromnál efféle megpróbáltatások után...:-)
-
mdav88
aktív tag
válasz
adriankoooo
#50659
üzenetére
Csak a szmájlit hagytam figyelmen kívül... s máris más az értelmezés...
-
paljoc
tag
-
bikebutcher
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap este vettem át a MOAK csészéket (fotó) csak ajánlani tudom mindenkinek csúcsjó Dancap csészék, illetve a lattés IPA nekem nagyon bejön, ha megjönnek a design kivitelek akkor arról is töltök fel képet. (Nem mellesleg az árak is nagyon jók ,alap fehér csészékből minden mennyiségben van készlet és kedvezmény is jár a 6-os pakk vásárlása esetén)Tamás azt mondja márciusra tervbe van egy nyílt nap a főhadiszálláson lehet gépeket próbálni kávékat kóstolni, elő regisztrációhoz lesz kötve de ha lesz róla bővebb infó jelentkezik, vagy továbbítom. Illetve addigra várható a MOAK csúcsprémium új termékköre 3 féle SO blenddel.
-
mdav88
aktív tag
válasz
adriankoooo
#50646
üzenetére
Jön a mester, és elmondja, én is csak egyszer vettem belőle, valószínűnek tartom, hogy kísérleti jelleggel volt, s nem biztos hogy maradéktalanul hozta az elvárásokat.
-
soldier2
őstag
válasz
adriankoooo
#50646
üzenetére
Az Appricot illusion kb annyira volt csókos, mint a Choco Madness. Azzal pedig, hogy Tobee lefagyasztotta, és most veszi elő végképp nem tud más mit kezdeni. (tudom, hogy ott volt a smiley, de azt is, hogy minden viccnek van valóságalapja).
-
Sinisi
senior tag
Akkor még sanszos, hogy benne van ez is az időkeretben és mint ahogy korábban Toobee már megmondta, hogy hol az igazság, hátha megmondja majd ezügyben is. De azt hiszem, hogy képes hsz-ében megtalálhatjuk ezt a minőségre vonatkozóan és szerintem abból az is kiderül, hogy ez a zacsi azt a kv.-t tartalmazza ami rá van írva.
-
mgy
senior tag
Kérdezném a méhész társakat, filteres 20g kávé mekkora üvegben fér el "legjobban"?

-
adp
őstag
válasz
Sinisi
#50631
üzenetére
Érdekes a hasonlatod
[link]
150g fekete zacsiban. Semmit nem tudni róla csak hogy 100%A blend
Így nincsenek elvárásaidEzt írtam fentebb, hogy az előző A/R tesztben magasan a pin up nyert. Pedig egyszer megszívtuk mind ketten vele a kilossal, de amit akkor rendeltem veled egyszerre az tök más volt.
-
Sinisi
senior tag
válasz
Toobee
#50621
üzenetére
Igen, ez már valami! Mivel ilyen teljes részletekig menő képkockákkal ajándékoztál meg minket, az a minimum, hogy szolidaritásból igen későn fekszek(fekszünk) majd le aludni!
Nagyon passzentos az a szita abba a szűrőbe! Vitted magaddal a tecsóba belepróbálni a szitákat?

Engem meggyőztél! 100%-os technika ha az ember hadat üzen a rögöknek!
Én is próbálkoztam egyszemélyes szűvel úgy, hogy a kis kalap karimájára is rálógott az őrlemény de nekem nem jött össze a mutatvány (általában félrement, spriccelt)!
A közösség nevében is köszönet a késő esti áldozathozatalért!

-
Toobee
veterán
válasz
Sinisi
#50616
üzenetére
Nyaralás óta nem találom a tripodom, de bűnbe vittél és ittam 1/4 10-kor egy kávét a kettőstömegű csere örömére. Le is írom, ha a képeknél merülne fel kérdés.
Szóval:
1. Fagyóból kikaptam a 2015.08. havi PY AI-t.
2. 18 grammot kimértem, daráltam
3. Magasító, szita felpattint és belelapátolok ~9 gramm kávét
4. A szitán az ecset segítségével átküldöm odaátra, mert ott lesz az igazság
5. Ha ez kész, akkor leveszem a szitát és az ecsettel középre terelek mindenkit
6. Kávémérő kanállal szintbe hozom
7. A tudomány jelenlegi állása szerint ócska Pergtamp klónnal szintbe hozom. Ennél a kávénál sok erőt nem vettem igénybe, inkább finomra állítottam a darálót
8. Fejhűtés ~89 fokra.
9. Várok kicsit, majd megy fel a vakszűrő, ezzel addig csapolok, még el nem érem azt a tartományt, ahol a fejhőmérő tizedpontos marad 2 mp-ig.
10. Várok picit, hump kienged, kar fel, csésze alá. A takarítás részt a fantáziádra bízom.Üvegcséket nem szereztem be. Vastag kukászsákban van a fagyóban a kávé, a gyári zacsiban. Fagyasztva őrlöm, kimérés után megy is vissza a helyére. Ezt a lassan fél éves kávét se gondolnám döglöttnek. Titkon ezért választottam, hátha kapok egy kis meleget
ja és én is utálok forró csészébe csapolni. Képekben:

-
soldier2
őstag
válasz
Sinisi
#50619
üzenetére
A luxé eltér a szokásos tartályos rendszertől. Tartály nélkül direkt a szűrőkön átfolyó vizet kapod, aminek egy része megkerüli a szűrőrendszer nagy ellenálású szűrőit. (különben csak nagyon alacsony lenne a vízhozam). Így nem pang a víz a tartályban, cserében a víz egy része elkerül pár szűrőt.
-
Sinisi
senior tag
válasz
Radukav
#50614
üzenetére
Már csak azért kérdezem mert nálunk ezt egy ugyanolyan patronnal akarta a szervizes megoldani mint amilyen a szén utószűrő. Azaz ott nem lett volna apelláta, hogy mennyi legyen az annyi amennyi visszakerül a szűrt vízbe. Amit lehetett volna választani az lett volna, hogy ha a pulton lévő csap egyik kallantyújával engedjük a vizet akkor tisztán szűrt vízet kapunk ha a másikkal akkor a visszasózott jönne a csapból.
-
Peti...(16v)
tag
válasz
Radukav
#50579
üzenetére
Dettó, de itt van 5-10 mp előáztatás, mielőtt elindul a rendes nyomás. Nálam most 7-re van állítva a legkisebb nyomással. Szerintem ezt simán le kell vonni az időből.
A vízzel kapcsolatban ezt írja a használati: "Javasoljuk, hogy csak hideg csapvizet használjon. Nem javasoljuk ásványmentes, vagy alacsony ásványtartalmú víz használatát, mint pl. az ionmentes vagy a desztillált víz." Ez mi???
-
Peti...(16v)
tag
Ebben most egyáltalán nem volt, cukor nélkül is édes(kés) volt.
Amúgy egyet értek az ingadozással, szerintem képtelenség állandóan változó alapanyagból folyamatosan ugyanazt a minőséget és ízanyagokat hozni. Erre csak a Nespresso képes

Ittam már kiváló Goppion Q Oro-t, de azóta kétszer is próbáltam, és egy lapos semmit kaptam, pedig az az első tényleg kiugróan jó volt.
Nem akarom általánosan a nagynevű olasz pörkölőket védeni, azért szóltam hozzá, mert azért mégiscsak túlzás egy Molinarit a döglött bolti kávékkal egy lapon említeni... -
Sinisi
senior tag
válasz
Toobee
#50608
üzenetére
Igen ezzel egyetértek és pont azért kérdezem, hogy mennyi az annyi mert azon filózok, hogy a wdt / szitálás kiváltására mennyire opció a keresztpapper féle "ocd"+ a lali féle maroktamper páros. (bár a szitálásos változatot még nem próbáltam a gyakorlatban de a wdt nekem nagy nyűglődés, a jelmondatom: mindent a kényelemért)
Persze ha valamit nem lehet megúszni akkor azt bevállalom...
-
Toobee
veterán
válasz
killerjohn
#50601
üzenetére
Már eladtam. Nekem a régi, fokozatos K6 jobban bejött. Engem semmilyen szinten nem mozgat a rög kérdése. Nem is engedem meg a kávénak, hogy a dózerba essen. Nagy szűrőbe őrlök, onnan meg Kalmár-féle peremmagasítóban lévő szitába lapátolok.
(#50600) Sinisi: kinek mi a fontos. Másnak meg biztos számomra lenyűgöző dolgai vannak használaton kívül

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Keresek BOSE / JABRA / SENNHEISER / Bowers szervizest
- AKCIÓ!!! RITKASÁG! Microsoft Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685 100% Akkumulátor
- KERESEK: Poly Voyager 4320 M UC USB-C 218478-02M Part number: 77Z30AA
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest



Össze szedem a gondolataimat és írok privátot. Fradi pályánál merre felé?
elindultam a tanulás útján, hogy hogy lehet előcsalogatni az adott kávé magába zárt jellegzetes ízjegyeit, egyelőre, vagy inkább már meg sem fordul a fejembe, hogy itthonra más szűrőt használjak... (az ára annyi mint amennyiért itthon, boltból vennél egy vst-t)



![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)




Az ott egy K6 mellette ? 
