-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adp
őstag
Nem instantokat ittam, meg nem iszok tejeset. Amiket ittam: ristretto, barista, meg sima espressok. Sok különbséget nem éreztem, persze volt, de nekem egy kategória mind.
A mákdarálós korszakomban még nem volt semmi tudásom kv terén, de az biztos, hogy 100* jobbat ittam ebből a kávéból a kotyogóssal mint a fent leírt téglákból és a dolce gustobol.
Viszont, hogy most hogy esne azt nem tudom.
Ezzel nem azt akarom hirdeti, hogy ez így jó. De nekem akkor jobb volt 0 tudással. -
Frogz
csendes tag
válasz
SierraFox
#47098
üzenetére
Köszi a tippet. 10E fölött viszont nagyon meggondolom a vásárlást, mert én sem tudom mennyire jönne be. Könnyen lehet hogy pár használat után menne a többi nem használt kacathoz.

A 3 személyesben 1 személyre (egyedül kávézom itthon sajnos) mennyire lehet jót készíteni, nem próbáltad? -
SierraFox
tag
A Bialettinek a klasszikus Mokából van indukciósa két méretben is (neked a 3 személyes lenne talán jó). Mi a baristaszaküzletben vettük. Az ára nem horror, de azért nem is olcsó. Nem olyan jó, mint gázon, mert pillanatok alatt felforr. Mióta megvan a Silvia, egyszer sem vettük elő.
-
Alvarez81
csendes tag
Délután indítom a Coffeehit-es rendelést, tehát utolsó lehetőség, ha valaki akar onnan valamit!
Privátban írjon aki most eszmél
-
verti1
tag
A két tárcsa között van egy 2 mm-es Viton o-gyűrű. Össze rakva pont olyan mint a gyári, tehát a fej tömítés szigetel felül körbe. Gondolkoztam, hogy felülre is teszek egy o -gyűrűt, de nem fért volna el, de nincs is rá szükség. Két kis persely lett bele préselve a felső tárcsába a csavarok furatánál és utána lett fel oldalazva, hogy minél kevesebb fals víz kerüljön be a csavarok mellett.
o-gyűrű:
-
reset
senior tag
-
von toth
tag
Igazándiból a késes arra sem jó, de azért mégis jobb frissen darálni, aztán lesz, ami lesz.
Kotyogózás a legjobb gázon, azt lehet a legjobban állítani. Ha van hőálló kesztyűd akkor kipróbálhatod, hogy
felteszed az alját vízzel és amikor forr, akkor bele szűrőt és gyorsan a tetejét rácsavarod, akkor nem ég meg annyira a kávé. Egyébként ugyanolyan művészet vele főzni, mit egy géppel.
-
verti1
tag
Kicsit próbálkoztam az új vízterítővel. Alap helyzetben filter papírt is használok, mert sokat javított a vízterítésen és tökéletesen tisztán tartja a gépet. Most papír nélkül csináltam egy duplát, hogy lássam a különbséget. Az eredmény eléggé meggyőző köszönhetően a szűkítőnek és az új vízterítőnek. Szép egyenletes a pogi felszíne, semmi nyoma kimosódásnak, csatornásodásnak. Ilyet csak papírral tudtam produkálni előtte. Félbe törtem a pogit és csináltam úgy is képet róla. Szép egyenletes a színe mindenhol. Egy kicsi sötétebb rész van a sarkában, ott le is tört belőle amikor kiütöttem, ez a kosár aljában a rádiusz ahol nincsenek lyukak, ott nem is fog kioldódni soha, valamint eléggé "ragadósak" ezek az IMS kosarak. A változtatások előtt sokkal nagyobb volt ez a fekete rész. Most jött ki az IMS egyébként valami új bevonattal amihez nem ragad annyira állítólag.
Itt vannak a képek:
Ez a változások előtti nagy vízhozam, négy furatos réz vízterítővel. Szép gödröket csinált és látszik komplett az IMS felső szűrő mintázata.
Ez a változtatások utáni ma reggeli állapot:
-
Frogz
csendes tag
Sajnos a kotyogózás (egyenlőre) kimaradt az életemből. Mindenesetre a mákdarálós őrlésről rajtad kívül nem hallottam jót.
Dolce: háááát. Nem vitatom az ízlésedet, meg persze másét sem. Azért arra érdemes odafigyelni, hogy gyártanak az őrölt kávét tartalmazó kapszulákon kívül instant(!) kv-t tartalamzó kapszulákat is. Pl cortado... -
adp
őstag
Probaltad ezek?????
Mert en igen!
Amig nem volt redes kavs cuccom, en igy kaveztam:
Szemes lidl bio+ makdaralo +mezei kotyogos+ elore forralt tisztitott viz.
Az akkor nagyon izlett cukor nelkul siman jo volt.
Meg igy daralva is jobbvolt mint a bolti teglak( segafredo lavazza, omnia,davidoff)A dolce gustot nem tudtam meginni 2 cukor nelkul.Az alap bolti kb 3-4-5 fajta kapszulat.
Szerintem ez mindent elarul. -
Frogz
csendes tag
Azért ebben nem értek egyet. Az őrölt kávét tartalmazó kapszuláik nem olyan rosszak. Persze most nem egy jól beállított örlő+Gaggia kombóhoz hasonlítva, hanem az általad említett instant vonalhoz vagy mákdarálóhoz képest enyhe túlzás. Persze a kilós árat kiszámolva felmegy az ember vérnyomása.

Ezen felül engem is irritál mikor a kollégám odavan az új cseppalakú készülékért, aminek az árából már egy használt, örökkévalóságnak szóló GC kijönne. De hát mindannyian mások vagyunk, más igényekkel. -
-
soldier2
őstag
válasz
vtechun
#47080
üzenetére
Ezek ennyit tudnak, és ennyiért. Utántölthető kapszulákkal jó tapasztalata még nem volt senkinek. Rossz, híg végeredmény, és ami neked úgy tűnik fontos lehet, semmi hab (na nem mintha a habnak lenne jelentősége jelen esetben). Szerezd be a brikkát (2 hónap alatt visszahozza az árát a kávén). Kelleni fog mellé egy daráló is, de még előredarált minőségi kávéból is jobbat kapsz mint a kapszulás Dolce Gusto.
-
kaligula
tag
válasz
vtechun
#47080
üzenetére
Üdv! Szerintem ne fáraszd magad ilyesmivel. Ennél macerásabban kétes eredményt elérni nehéz. Tömöríteni nem igen tudsz a kapszulába, akkor már inkább a kotyogóból hozd ki a legtöbbet. Ha cremát szeretnél látni, alatta pedig még a kávé íze is érdekes, akkor minimum Bialetti Brikka plusz kézi daráló.
-
vtechun
veterán
Hello. Birtokomban került egy Dolce Gusto masina. Namármost, horror áron van hozzá a kapszula. Arra gondoltam, hogy venni kellene valamilyen utántölthető kapszula megoldást. Valakinek van ezzel valamiféle tapasztalata?
Ezen kívül, egy abszolút hagyományos kotyogós van, de abban nem lesz habos sohasem a kávé

Majd a jövőben tervezek venni egy kétszemélyes Brikkát, vagy, ha nagyobb lesz a ház, valami eszpresszó masinát, de most ezzel kellene beérni.
Ez a kapszula jó lehet?
-
jolti
senior tag
válasz
Surda-
#47061
üzenetére
Mivel az a menetet tömíti, így a tej az nem találkozol vele. Kivéve, ha úgy locsolod, mint más húsvétkor a kölnit...
A bojlerben a vízben sem találkozol vele, pedig ott is mindenki ezt használja minden csatlakozáshoz....
De ott a másik lehetőség amit írtam, vagy, ha az nem szimpatikus, akkor egy snassz kombinált fogó mindenféle faxni nélkül...
Tehát szegény gőzcső nem tehet a user-hibáról. Rajtad kívül szinte mindenki boldogan használja.
-
mdav88
aktív tag
Kedves Urak!
Akinek érdekes lehet egy Lelit Anna PL41TEM kávégép, az itt megtekintheti a hirdetésem:
Lelit gép kiváló állapotbanKöszönöm a figyelmet.

-
Kávé Kálmán
tag
válasz
kaligula
#47066
üzenetére
:-). Hja, igen. Vörös mutató nekem is bejövős, de még nem szaladgásztam utána. A La San Marco-é meg sajnos kilógott.
@soldier2: Ha megnézed, ezeken a fotókon nincs kontrázva a rúd, azaz kipattinthatod az alsószűrőt. A kontra (így a fitting is) megspórolhatatlan. Megspórolható lenne, ha a fejek tizedmm-re megegyeznének, mert akkor a rúd méretezésével (hossz, lyukak helye), megoldható lenne a fix végállás. De a fejek sajnos szúrnak minimálisan. A Pavoni-nál ez extrém. Kell a fitting. Hidd el szívesen megspóroltuk volna. -
gpbenedek
csendes tag
-
kaligula
tag
válasz
Kávé Kálmán
#47062
üzenetére
Én is beszálnék a véleményes játékba: az én szememnek kifejezetten izgalmas részlet, főleg mivel a tekintetet vonzó helyen van, meghatározó is. (Vörös mutatóval megnézném)
-
nepszter1
addikt
Gaggia Evo -hoz találok valahol karbantartási útmutatót ?
-
soldier2
őstag
válasz
Kávé Kálmán
#47062
üzenetére
Itt még alacsonyabb volt. Miért nőtt meg?
-
Kávé Kálmán
tag
Na, hogy tovább polarizáljam a ("loft") design-nal a szombati fórumozókat, alább néhány, egy lelkesen kávéfórumozó profi fotós sorozatából (fotózni még nem tudok, aminek már egyesek itt hangot is adtak).
A kit itt már működőképes volt, de korántsem végleges (a fotók 6-8 hónapja készültek a dotcom-os oldalunkra):
A meztelen (ház nélküli) verzió kihagyhatatlan (hülye lennék kihagyni) számomra:
Félősöknek házba tehető.
De, ahogy mondtam, nem szándékozom az ereim felvágni a design-t ért kritikák miatt, hiszen nemcsak a véleménynyilvánítás, de a választás is szabad. A pollkorrekt LM óra, nem vesződség nekem. Meg hát így sem nekem kell szaladgálni a vevők után.
-
jolti
senior tag
válasz
Surda-
#47056
üzenetére
Mikor először kérdezted nem akartam az én verziómat leírni, mert gondoltam adnak majd valami frappánsabb választ.
De mivel nem kaptál, így leírom. Még ha nem is legelegánsabb.
Az enyém is eresztett. Én ennél sokkal egyszerűbben megoldottam, minden bonyolult szerelés nélkül.
Bekapcsoltam a gőzölést, kiengedtem egy csomó gőzt a csövön, csak úgy a levegőbe, hogy legyen jó forró a cső. Aztán elzártam a gőzt és nemes egyszerűséggel belemártottam egy kis tejbe.
Az befolyt oda, ahová kellett és eltömítette azt a pici rést, mikor megszáradt, a külsejéről nedves ruhával leszedtem a többit és többé nem eresztett. Mikor egy jó fél múlva leszedtem takarítani, utána ugyanezt megcsináltam még egyszer és ment minden a maga módján.
De, ha ez nem szimpatikus, akkor még mindig ott Loxeal... Egy csepp. Nem hiszem, hogy galibát okozna, mivel elvileg nem érintkezik a tejjel. De amúgy élelmiszerbiztos', ha jól tudom.
A másik cső is ugyan úgy tud ereszteni, ha nem pontosan csinálják meg a menetet, vagy vállát. -
Kávé Kálmán
tag
válasz
ronin s8
#47057
üzenetére
"Biztos nem készítettek egyetlen évben sem 500 ezer Pavonit..."
(Faradt mosoly)
Ez onmagaban igaz. De ezt nem is allitottam.
Nem ez volt ugyanis a kerdes. Olvass vissza esetleg Parci hsz-ra. A Pavonik szama (piac egy ilyen kit-nek) kb 50-100-szorosa a Cremina-kenak. Vitatod? A Cremina-kat nehany evig nem is gyartottak amikor csodbe ment az Olympia es szetloptak a gyarat. Most pedig nehany szaz (pontos szamot nem "kotyog"-hatok el) darab jon le evente.
-
ronin s8
senior tag
válasz
Kávé Kálmán
#47054
üzenetére
Biztos nem készítettek egyetlen évben sem 500 ezer Pavonit...
-
Surda-
őstag
Na,ugye nemrég vettem egy Rancilio Silvia gőzcsövet, minden öröm volt és bódottá

Nem tartott soká, a gőzcső végénél állandóan eresztett, ez egy rossz kostrukció sajnos.
Nem véletlen,hogy változtatott rajta a Rancilio és más fajta a későbbi gőzcsövek vége, ahogy a videoban is látszik,ennek a menete már a csövön belül van.
Megpróbáltam egy teflon szalaggal leszigetelni a menetnél,de annak ellenére,hogy ruhával közrefogva, baromi lassan csavartam rá a fejet,elpattant.Úgyhogy ezt a gőzcsövet nem ajánlom, mert tényleg ,mint a hímes tojással, úgy bántam vele, ez bizony konstrukciós hiba.
Szakiktól kérdezném,hogy melyik gőzcsövet érdemes megvenni és hol?

-
soldier2
őstag
Persze több száz shot után benne van a kezedben, a hőmérséklet, nyomás minden. Ha ugyanazzal a kávéval készült mind. Ha viszont nagy a szórás (nálam igen) akkor nem árt a visszajelzés. A most hétvégén vásárolt (2k ft) új hőmérő csík már 5 fok felbontású, a szomszédos mezőket figyelve 2 fok alatti pontossággal belőhető a csapolási hőmérséklet, azt rutinból nem hozod, abban biztos vagyok.
Amiben meglepett a nyomásmérő eddig, hogy a 9 bart elég jól belőttem érzésre a hónapok alatt (sok gyakorlás volt mérleggel, de egy ideje nem mérem), viszont a fáradásnak hála, simán esik 1-1,5 bart a nyomás a csapolás alatt. Ez nem baj, csak érdekes jelenség, egyesek 6 bar körülire teszik a csapolás végi ideális nyomást, mások ennyit javasolnak a csapolás egész időtartamára, akár dupla hosszú kivonatolási idővel stb. Ez nem tud benne lenni a kezében csak egy robotnak, kell a visszajelzés. Hogy Pavonira mennyire overkill nem tudom, azt sem, hogy a Creminán mennyire az. Majd az idő eldönti. Ami kávé most otthon van, az nem ideális erre a kísérletre, de lesz valami más hamarosan ami igen.PS: tegnap kb 2,5 órai munkával tovább javítottam a HG1 koncentrikusságán, most már majdnem tökéletes. Persze a hosszú erőkar miatti kilengések miatt tökéletes soha nem lesz. Na majd ha megjön a Titus
(csak kéne nyerni a lottón) -
válasz
Kávé Kálmán
#47052
üzenetére
lehet tudni, hogy mekkora a piac, amire céloztok? vajon hány creminát adtak el a nagyvilágban? és pavonit? azt tippelném, hogy aki ilyen drága és manuális gépet vesz/vett, az az átlagos kávégeáknál még nyitottabb erre a kütyüre, szóval lehet, hogy egy darabig te is vasat fogsz reszelni pörkölés helyett

-
sok shot után tényleg érzed már, hogy mi mennyi, de igazából inkább akkor, ha közben tájékoztatva is voltál róla. magyarán, azt simán elhiszem, hogy egy-két hónap intenzív nyomásmérős nyomkodás után már nem kéne a nyomásmérő, tudnám, hogy milyen érzés az 5 bar

vakrepülve azonban nem az igazi, nincs viszonyítási pont, csak annyi, hogy ez most több vagy kevesebb, mint legutóbb.
amit a kütyü tud, az állatira tetszik, a dizájnja nem, de ez másodlagos, nem ez tart vissza a dologtól, hanem a sejthető ára és méginkább a megfelelő gép hiánya.
amúgy meg, gratula, kálmán, más nem csinálta meg, te/ti meg igen, ennyi.
-
von toth
tag
Az 53mm vs 58 mm szűrők azért jobbak gondolom, mert az őrlemény nagyobb felületen érintkezik a kávéval? És mi van a 60 és 70 mm szűrőkkel? Ezek mennyire szabványak?
-
Kávé Kálmán
tag
Persze, h benne van a kezedben egy ido utan. De ugye ABS, ASR, PSM, DSG STB nelkuli autoval is gyorsabb kort lehet menni a Nordschleife-n, oszt a nepek megis szeretik belerakni az extrat az autoba. Ugy latszik ezzel sincs maskent. Sajnos ki se fogom tudni rakni a shop-ra, mert nem tudjuk kielegiteni az igenyt. Fel kell noni hozza. A La Marzocco ket reszletben volt kenytelen az nyomasmerot szallitani, mer' nem volt neki annyi, amennyit kertem :-(. Vicces.
Nincs levedetve. De nagyon sok "elagozadasok" vannak benne (melyik Pavoni, melyik Cremina, mekkora rud, apro meretkulonbsegek, miegyeb), ugyhogy lehet batran probalkozni a kopizassal. Fognak is. Es feltehetoen sikerulni is fog egyeseknek. De mienk az elso. Tobb mint egy eve reszeljuk. Van egy pici elonyunk (egyelore). Amugy a rud megmunkalasa kifejezetten gyotrelmes. -
zscz
tag
válasz
Kávé Kálmán
#47046
üzenetére
Azért remélem a szabadalmat levédettétek.
-
zscz
tag
Én is gondolkodtam ezen a nyomásmérő órán a Pavonira. Aztán az ára elriasztott. Meg az, hogy az ember úgy 1-2000 csapolás után, már óra nélkül is pontosan tudja mikor jó. (egy nagyon komoly lovász oktató szavaival élve: benne vannak a kezemben a grammok) Az én Pavonimról már a hőmérő csík is lekerült. (Egyrészt, mert elfáradt az Orphanos, másrészről az elején lesegettem csak, most már egyszer se néztem rá.)
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
lagoon79
#47022
üzenetére
Akkor jön a frankó :-).
Való igaz. A design ábszolúte ízlés kérdése. De mivel lehet választani a Strada széria és a logózott saját között, házzal vagy meztelenül (amúgy odakint gyakrabban hangzott el a loft-design-nál a steampunk besorolás :-)).
Megbontja a gép harmóniáját. Való igaz. Pont annyira, mint a LM Strada MP sziluettjét ugyanez az óra. Azaz hogy mégsem, mert ott konkrétan jobban kilóg. A Creminánál a bojlersapkánál (a "gép" legmagasabb pontja) kb 4 cm-rel van feljebb. Lásd kép:
AMúgy a dolog egyáltalán nem a szépségéért született, hanem, hogy egy ennyire egyszerű gépet teljes nyomásprofilozásra képessé tegyünk. Sokat szoptunk vele, de sikerült. Nem kell menüben turkálni, vagy wifi-n, USB-n számítógépről tőttögetni rá. Full analóg. On the fly, szabad virtuózkodni, vagy ahogy a kávépárna pont megkívánja. Az előre programozottnál ugyanis nincs mód a korrekcióra. Max a következő shot-nál. Az igény (előrendelések száma) akkora, hogy képtelenek leszünk kielégíteni. Gondolom, van közte olyan is, aki másolni fogja. Ez egy ilyen cirkusz. Még az sem kizárt, hogy holnapután az ócskásoknál tűnik fel ezeröcsiért :-). Amúgy sem a HB-n, sem a kaffee-netz-en nem találtak kivetnivalót a külcsínyben. A otthoni gépen azért van az LM számlap, mert elfogyott a NAKED
. Valamiért a gyár (Olympia Express) is azt kérte. -
adp
őstag
Ez most egy elég jó egygombos megoldás: [black friday]
aki ilyenre vágyik. -
von toth
tag
Megcsinálták a Graef örlőt 4800 volt, kiderült, hogy az összes alátéttel és ha két ujjal pattintom helyére a fix bordázott izét, akkor rögtön sokkal jobban darál. A mikrokapcsoló adta meg magát, valamint nem szabad döntögetni, mert valami szar kiugrik a helyéről. Akinek van csak a tisztításig bontsa le, a négy csavart, ami a ház lebontásához kell fölül, ne, mert alig lehet összerakni.
A kávéklinikán csinálták, pikk-pakk fél óra alatt. Remélem jó is marad.
-
maroktampi első shotok: aha

-
válasz
soldier2
#47028
üzenetére
mondjuk szerintem egyáltalán nincs ilyen, hogy ne passzolna egy creminához egy nyomásmérő, sosem szerettem, amikor a nagy retrólázban az emberek előnyként tüntetik fel a hátrányt (lásd még: nem kell az autofókusz a fényképezőgépekbe korszak). mindenesetre, ha már lenne creminám, akarnék rá egy ilyet, bármennyire is kiver a víz ettől a nákedezéstől.
-
adp
őstag
7grammoshoz kell a 41mm tamper+ segéd. Szerintem annál régen rossz ha felér a felső szűrőig.
Amúgy én a 14g-osat 15.5-16.5-el töltöm. Extra világosból belemegy a 17 is. Afelett csatornásodik nálam(GB)Soldier: Szerintem menő. De ez az ízlés annyira szubjektív.
Indexen van fent egy podos gép 20-ért, jó vétel lehet
-
jolti
senior tag
válasz
soldier2
#47023
üzenetére
Szerintem jól nézne ki, ha nem lenne kint a bele'. Ez a skeleton megoldás nekem sem jön be.
Maga az óra az igen, de én vágatnék bele, egy a géphez illő réz, vagy inox lemezt. Vízzel. Vagy esetleg finoman gravírozva.
De amúgy gratula hozzá!Frogz.
Én 9 g-al használom. Általában. Vagy 9,5g.
Nem is kell a felsőszűrőig érnie. -
Frogz
csendes tag
válasz
hanolfe
#47018
üzenetére
Van egy kis indusztriális hangulata, de szerintem sem rossz...
Más: aki rendelt (coffehit-es) LM szűrőt, annak mennyi őrölt kv megy bele ideális esetben?
Én a 7 gr.-osnál ma már 14-et próbálok, de lehet hogy még ez sem ér a felsőszűrőig.
Megint más: olaszpresszo-s Károly által cikkezett Il Mingardi kávét valaki kóstolta már?
-
soldier2
őstag
válasz
lagoon79
#47022
üzenetére
Több lehetőség van, egyik sem az igazi. Kalmár a tok nélkül használta, a szállításhoz felkerült a tok is. Megvan az eredeti skála, de azzal sem az igazi. Abban igaza van Fragolának, ha ehhez a géphez hozzányúlsz az egyszerűsége, összhangja zavart szenved. Remélem ad egy olyan játszási lehetőséget, hogy azt mondjam megérte. Ha nem, megy vissza a régi rúd, és lenyelem a békát.
-
lagoon79
tag
pedig ha jól tudom, Kalmár pont a creminához készítette. vszeg tette ezt vmilyen jellegű közvélemény kutatást követően. sztem inkább a külföldi piacokat célozza, de majd ha egyszer erre téved, akkor biztos elmondja a frankót.
amúgy maga mérő nekem nem tetszik, viszont nem is üt el. az elmúlt években annyi stílusidegen dolgot pakoltunk a gépeinkre (tisztelet a kivételnek), h jobban kontrollált folyamatot és tökéletesebb végeredményt kapjunk, h csak na.....ez pedig bőven az igényesebb kategória, ha már kiegészítőről beszélünk.
Soldier: gratula hozzá, kíváncsian várom majd a tapasztalatokat, h a mindennapokban mennyire forradalmasította a Cremina használatot.
-
bl4ze
veterán
válasz
fragola.6035
#47019
üzenetére
+1
Nekem sem passzol a géphez, totál elüt. -
soldier2
őstag
válasz
weinmaker
#47015
üzenetére
A három szarvacska 6, 9, 12 bar. Vsz elég, de ha nem megvan az eredeti La Marzocco skála, max 10 perc visszacserélni.
Fragola: a szépség szubjektív, ezen ne vitatkozzunk, a műszaki tartalom meg La Marzocco, írj nekik is, hogy ne mutogassák. Az egész kicsit furán áll össze igaz, de megéri. Kell még egy jó mérleg (pl acaia) és van flow profile is. Oéyant meg még semmi sem tud. Persze jelentősége minimális, de akkor is érdekes lesz.
-
hanolfe
tag
válasz
fragola.6035
#47016
üzenetére
Nekem kifejezetten tetszik.
-
soldier2
őstag
Új tuningal bővült a Cremina, ráadásul rögtön kettővel.
- Új hőmérőcsík, ami alapból 5 fok felbontású (az előző 10 volt) így az árnyalatokkal játszva elméletileg közel fokra pontosan belőhető a fejhőmérséklet (vagy inkább könnyebb a két fokos range megtalálása)
- elkészült a nyomásprofilozás kerekedelmi változata, és tegnap este bekerült a gépbe. A videón kicsit instabil (fél kézzel videózni, és a kart nyomni nem egyszerű, de lesz ez pontosabb is) [link]
- ez nem tuning, de érdekesség, hogy tegnap kimérve a bojler hőingadozását az 2 C fokon belüli (a többi Cremináé 4 fokos kilengéssel dolgozik). Lehet, hogy elromlott
Jelentősége persze nulla, de a mai nyomáskapcsolók nagy része nem tudja a 2 fokot tartani, ez meg '74-ből simán. -
levytee
csendes tag
Ha már így a karok repkednek,gyári Rancilio Silvia egyes csőrrel érdekel vkit? Zsír új.
-
adriankoooo
senior tag
Mi ez a maroktamper? Mindig ugyanannyira tömöríti a pogit?
-
verti1
tag
Tömeg gyártás nem lesz az biztos...saját szórakoztatásomra készült...
Vízterítőm van dögivel...alu, négy furatos réz és hat furatos réz....szépen egymásba illenek a polcon
-
zonusz
aktív tag
Kíváncsiskodom, hogy a Bezzera BB005-höz képest az F4 jelentene előrelépést vagy nem, ha igen mennyiben? Megérné-e a jelentős áreltérést. Köszönöm.
-
landi
csendes tag
Nekem is megjött a maroktamper, teszt indul...

... most már a nejem is tud tömöríteni....
-
verti1
tag
Sikerült elfaragni megint egy kis sárgarezet. Terveztem egy egyedi vízterítőt a GC-mhez. Nem hagyott nyugodni a dolog, hogy el van tolva a víz bevezetése a fejen és ezáltal féloldalas a vízterítés, mert a víz nagy része a legrövidebb úton a két közelebbi furaton távozik a gyári vízterítőn. Szép gödröket csinált a pogi tetejébe. A hat furatos ugye reménytelen, mert átfedésben vannak a furatok, gyakorlatilag egy nagy sugárban jön a víz. Az alu és a négy furatos rézzel jobb a helyzet, de nekem nem volt tökéletes. Ezen a filter papír és később a szűkítőzés sokat segített, de azért mégis megcsináltam ezt a két részes vízterítőt, minél tökéletesebb, annál jobb szerintem. A lényeg, hogy két darabból áll. A felső középre tereli a vizet és a közepén lévő furaton jut egy köztes térbe ahol hat furaton keresztül jut ki a víz a felső szűrőhöz. Mivel két keskeny térben is áramlik a víz a vízterítő sokkal hatékonyabban át tudja adni a hőenergiáját a víznek, talán stabilabb lesz egy árnyalattal, de ezt ki kellene pontosan mérni. Most tettem be a gépbe, indul a próbaüzem...

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Braun Series 9 Pro+ 9565cc Nedves-Száraz Elektromos Borotva
- Electromos Guitar ( Cort Kx300 oprb+premium ortega tok+ Black Star Debut 10E erősitő!
- DJI Air 3 Fly More Combo RC2 drón - NO LIMITS
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 500m magasság, C1, kevés repülés
- DJI Mini 3 Pro drón szett + tartozékok
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M4 24GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Creality Nebula Camera
- Macbook Pro 2019 // i7 // 16/512GB // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő





viszont kávézni ilyenkor tudok a legtöbbet 

fontos, hogy mókoljunk rajta valamit.


