Új hozzászólás Aktív témák

  • Kávé Kálmán

    tag

    válasz fragola.6035 #62152 üzenetére

    A home-barista-n és a kaffee-netz-en is számos észrevétel érkezett friss Lido-tulajoktól súrlódó késekről, amik bejáratás után a már csak a 0 pont közelében produkáltak hasonlót. Te is tudod, hogy a késgyártók, valamint a legtöbb őrlőgyártó is meghagyja ezt a nemszeretem feledatot a fogyasztóknak. Elenyésző panaszos hang maradt bejáratás után. Ott cserére került sor. A legtöbb esetben a megfelelően elvégzett központozás (fejjel lefelé rögzíteni az első csavart), elmúlt minden fájás, más esetben kiderült, hogy a súrlódás egészen szoros (eszpresszónál finomabb) tartományban jelentkezett csak.

    Csapágyak (hárem csúszócsapágy van benne): A felső kettő dúlván passzentos (kivétel nélkül), a harmadik (a legalsó) nagyobb hézaggal illeszkedik. Nem véletlenül. Az már az őrleménynek kitett rész. A felső kettő amúgy is kellőképp megvezeti a tengelyt. Problematikussá válna használat során ott a kis tűrésű illesztés. Szedegettél szét már néhány őrlőt és valszeg megerősíted, hogy az eszpresszó őrlemény megtalálja az útját, hogy eljusson ahova nagyon akar (a török meg még agresszívabb - azok Bécsig meg sem álltak). Úgyhogy az alsó csúszócsapágy azért ilyen laza ha szingli-ként csesztetik.

    Az összes többi fellazított csavaroknál mutatkozó lötyögés meg azért van (tervezett), hogy egy egyszerű fejjel lefelé történő (3 perc műve) összeszereléssel TÖKÉLETESEN központozható legyen a LIDO. Ennél szorosabb tűrésekkel gyárthatatlan, vagy sokkal drágábban lenne gyártható az őrlő.

    Doug pár éve reszelgeti már a dolgot. 2-3 éve folyamatosan ingáztak Idaho és Taivan között, hogy gyártásba tudják vinni a Lido-t olyan minőségben mint az odahaza évekig tették. Mostanra Taivan lett gyakorlatilag a második otthonuk.

    A a szűrőtartók, tamperek és a nyomásmérő-kit miatt 2 CNC-s céggel állok állandó kapcsolatban (az egyikkel voltaképp összebútoroztunk :-) 4 éve), hidd el tudom miről beszélek, amikor azt mondom, hogy a gyártás és az egyedileg elkészített prototípus között még van egy óóóóriási ugrás, amit mindig mindenki alulbecsül. Még maguk a gyártók is :-).

    Sajnálom, hogy nem született meg a blogodon az ígért második bejegyzés Lido-témában. Talán addig az késeknek esélye lett volna valamelyest bekopniuk, hogy érdemi kritikát fogalmazhass meg a termék kapcsán.

    Állati kíváncsi leszek a Kinu-ra. Az írott kritikák azt sejtetik, hogy elég komoly darab, nem jelentéktelen felárral és többféle késkombinációval.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák