-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti
senior tag
Mert azt írtad fail...
Megfelelően kivitelezve, a megfelelő ideig nem.
Nem is kell hermetikusan zárni. Bár a pangó eléggé lezárja. Azt a 2-3g-ot meg reggel az első daráláskor szinte mindig kidobom. Ha csak el nem felejtem a reggeli rohanásban. ( Aztán a többit belenyomom a következő 18 grammba . Brrr... 99,9 %-ban dupla fogy. Napi 4-5 duplánál meg nem tétel egy kis pangó. )
Régen én is sokat b@szakodtam a pangó sepregetésével, de ennyi -2 kg/hó- fogyasztásnál- napi 4-5 duplánál már nem éreztem különbséget. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy nem b@szakodom vele. Meg tényleg max két napot tölt a tartályban a leírt módszerrel.Egyszer volt itt szó egy üveg, vagy plexi cső közös rendelésről. Talán Hifis írta. ( Azt még pontosabban le lehetne zárni.)
De aztán megrekedt valahol ez. Azzal mi van, nem tudja valaki?[ Szerkesztve ]
-
Daneeka
senior tag
A CO2 sajna keveredik az oxigénnel/levegővel, soha sem zárja ki az oxigént teljesen. (pl. sör palackozásakor nem elég először vákumot csinálni sz üvegben majd CO2-vel kitölteni és utána beletölteni a sört még érdemes borászati ként, aszkorbinsavat vagy/és egyéb antioxidánst belenyomni ha meg akarjuk növelni a komló aromák élettartamát meg ilyesmikét)
-
-
#49155328
törölt tag
válasz Daneeka #61604 üzenetére
(pl. sör palackozásakor nem elég először vákumot csinálni sz üvegben majd CO2-vel kitölteni és utána beletölteni a sört még érdemes borászati ként, aszkorbinsavat vagy/és egyéb antioxidánst belenyomni ha meg akarjuk növelni a komló aromák élettartamát meg ilyesmikét)
Ezt nem gondoltad komolyan, ugye ?
-
jolti
senior tag
Persze, hogy nem.
Ezek annyira speciális alátétek, hogy úgy szokta időnként legyártani nekik superman a laser szemeivel... 😁
Snassz hézagoló alátétek, pontosan nem emlékszem már, mert az enyémet egyszer megmértem, mert elgurult egy, de olyan 0,5-0,8 között vannak.
Csak a kést hivatottak megemelni. Semmi különleges.
Szerintem, bár ez csak az én elméletem, ezeket a sok műanyag alkatrész matt adják velük, meg a korlátozott elforgatásos állítás miatt is. Mivel könnyebben vetemedik' el, enged a műanyag és az utánállítás nem lehetséges teljes körbetekeréssel, mint mondjuk egy mazzernél, így ezekkel az alátétekkel oldották meg a dolgot. Beraksz egyet-kettőt a kés alá es kész. -
HÁZIGAZDA
urak, lassan lépjünk tovább!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz tariattila #61606 üzenetére
roburnál egy a trükk: le kell műteni azt a mazzer által rohadék módon odagyógyított fekete aljzatot a tartályról, és csak azt feltenni. így nem kell kiiktatni semmit, befér a dupla jól, és még zárni is tudod a nyelvével. na de a leműtét... annyit mondok, hogy ha valamikor nem adja, tedd el holnapra, mert pillanatok alatt széttrancsírozod a műanyag nyelveket.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz tariattila #61620 üzenetére
volt egy pont, amikor úgy voltam vele, hogy levágom fűrésszel a tartályt a nyakánál és kész...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
pacuha69
csendes tag
válasz tariattila #61620 üzenetére
A tölcsér leműtésére itt van egy leírás képekkel, hátha segít. Nálam is úgy van mint Parcinál, csak szerencsére nem nekem kellett a műtéttel foglalkozni.
http://www.home-barista.com/grinders/removing-interlock-collar-from-mazzer-kony-hopper-without-breaking-it-t6308.html
-
-
Bazsee71
őstag
válasz Gravity1234 #61625 üzenetére
Megelőzöm paljocot, mert én szoktam ezzel viccelni: nincs, nem is volt bennfentes kávé, csak ritkán frissül a weboldal.
-
Daneeka
senior tag
Teljesen komoly
@Sinisi: ha valami nagyon nagy főzdének a dobozán nézted akkor nem biztos, hogy kell egyéb cucc mert képesek atomdrága palackozó rendszerekkel 0ppm oldott oxigén körül palackozni másrészt vannak olyan antioxidánsok amelyek pl. élesztő származékok, ezeket nem kell külön feltüntetni (most hirtelen a Lalvin Optimum White jut eszembe ami ilyen)
-
Casto
csendes tag
Szerintetek a Catlerhez melyik the single szűrő lenne jobb, az e 61 fejhez való 19,5 mm magas, vagy a Silviahoz való 20,5 mm magas? Mind a kettő 7,5 grammos
[ Szerkesztve ]
-
Wolfy999
tag
válasz pacuha69 #61623 üzenetére
Ezzel a tölcsértelenített csonkkal szerintetek meg lehetne oldani Majornál, hogy kipattogás nélkül lehessen már forgásban lévő késre ejteni a babokat?
Az elméletem szerint jobb, ha már forgó késekre engedem a babokat, mintha álló késnél szórom bele és úgy pörög fel bekapcsolásnál. Viszont ha egyből a garatba szórom forgó késekre a babokat azonnal köpködi fölfelé a törmeléket mielőtt lefedhetném valamivel. -
-
celf
őstag
Külön voltak csomagolva? és akkor mi volt az őrlőben?
Tegnap este hirtelen ötlettől vezérelve megnéztem, hogy alakul az őrlőfejek közötti távolság miközben állítom az őrleményfinomságot oda-vissza. Erdekes módon volt egy pont, ahol nem kissebből nagyobbra nőtt a fejek között a táv, hanem újra összébb ugrott, és onnan megint növekedni ekzdett a rés.
Nem volt teljesen pakkra visszarakva az őrlőfej. szóval én ezt mint CM702 tulaj helyében csekkolnám otthon. Ha kotyog az őrlőfejjel nem tudom, mennyire hozza a gép azt a őrlemény minőséget, amit egyébként kéne neki.
-
-
HÁZIGAZDA
válasz norkov84 #61643 üzenetére
a macskakőben elég hasonló volt a kinu (47 mm) és a k10 (68 mm) darálóval a kofi. italmill kések.
de mindegy is, 200e ft-ért én tuti nem vennék ilyen kézi izét, olyasmi árban van (volt..?) fragolánál royal zm-esítve, és hát azért ott a pénzért egy 900 wattos motor is jár
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
norkov84
tag
A kézi (Kinu) előnye ebben az esetben a pangó őrlemény lenne. De tény és való, ha elég hasonlót produkál a 47mm-es késsel, akkor pláne nem éri meg a 1.5x árat a 68-as
Na nem mintha ez most nálam aktuális lenne, csak a növekvő major/robur/royal géppark mellett nagyon kíváncsi vagyok a Kinura
-
bluesfan
tag
Sziasztok!
Ide is berakom, hátha valakit érdekel:
95%-os valószínűséggel eladóvá válik szeretett Lelit Gilda kávégépem. 2016. augusztusi vásárlás, tehát alig 1 éves. Állapota abszolút újszerű, de kérésre szívesen töltök fel képeket róla. Rendszeresen karbantartott, kezdet óta szűrt, lágyított vízzel eteve. Minden kávéfőzést vakszűrőzéssel fejezek be, + havonta Tersonettel öblítek vissza.Gyári doboza megvan minden betétjével, tehát akár postai szállítás is szóba jöhet
Amit -a gyári tartozékokon túl- adok a géphez:-IMS felsőszűrő
- 58-as Lelit tamper (fémnyelű)
-Lelit Anna csepptálca (nem folyik le róla a víz, mint az eredetiről és teljesen kompatibilis vele. Kezdet óta ezzel használom, így az eredeti csepptálcája vadonat új, a dobozában pihen.)
-Lelit Victoria kofolyóAz ára 130 e Ft lenneElkelt
A harminc/9nulla7húsz52 számon, vagy privátban itt a fórumon elérhető vagyok.Köszönöm, hogy benéztél.
[ Módosította: radi8tor ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy GT-S 3100 telefonba hol a rendeljek akksit?
- Mikrotik routerek
- Retro teló rajongók OFF topicja
- Apple notebookok
- Óra topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...