-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fragola.6035
aktív tag
A Pellinit nem ismerem, de a Hausbrandtot eléggé. A Venezia tényleg nem a legjobb cucc, de azért messze nem olyan, amit a tesztben írtatok. A Venezia egy robusztás, vending kategóriás, 10 Eurós kávé, ezt a helyén kell kezelni.
(Az ára pedig azért annyi, mert nem magán vevők a célközönség, hanem a vendéglátás, ahova plusz szolgáltatások is járnak a kávéhoz, akár egy 1.5 milliós géppark, szerviz, stb. A HB magyarországi forgalma a vendéglátásban évente kb. 30 tonna, magánvevőknek pedig 1-200 kg.)
Úgy tudom, hogy a magyar forgalmazó nem is tartja ezt a blendet, de tényleg a leggyengébb HB. Ezzel a termékkel általánosítani az olasz kávét szerintem nem igazán jó. Hogy a nagyvezér mikori kávékat honnan ásott elő, az azért eléggé kérdéses.
Egy korábbi szegedi kávézó tesztben pl. a Dock Cafe kávézót hozta győztesnek, ahol olyan büdös mocsári robusztát adnak, hogy kávésznob legyen a talpán, aki meg tudja inni. Tudom, mert dolgoztam ott, kaptam is két csomag kávét, amit használnak. De ez a teszt régen volt, ami meg régen volt, az talán igaz sem volt. Úgyhogy soha nem tudhatod, hogy mi van a fekete zacskóban.
Amúgy tetszik, amiket írni szoktál ide, vagy a darálóba, klassz, hogy a speciality felé mozogsz, de érdemes végigkóstolni akár 50-100 tradicionális olasz kávét is, hogy tudd, hogy honnan nőtt ki a sp., szerintem.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
Az Ulka szabályozás már majdnem kész. Még kellene egy fél nap, hogy szétkapjam a saját Brasiliámat, mert nem mindig azt akarja, amit én, eléggé önálló életet él a fej hőmérséklet.
De az ulka szabályozás működik rajta. A flow rate-et szabályozza, ezáltal a nyomást is.
Olasszal még mindig nem próbáltam, de újhullámos filterrel szerintem már egészen jó.https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
weinmaker #51434 üzenetére
Kb. ezt az eredményt vártam, műszakilag semmi nem indokolná, hogy a Catler jobb legyen.
Azért én biztos nem szimpla szűrővel teszteltem volna, mert annak azért vannak korlátai és valamilyen oknál fogva a Gaggiának jobban áll az LM szimpla, mint a többi gépnek.
Csak még egy megjegyzés: azon a képen a rézcsövezés eléggé gagyi, biztos vagyok benne, hogy a fotó nem a te gépedről készült.https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
bajnokpityu #51456 üzenetére
A GC-nél a 90 fokos pid közel 90 fokos fejhőt ad. Nincs 10 fok különbség, max 1-2.
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
soldier2 #51483 üzenetére
Pont ezt gondolom a Gaggiákról is. Egy GC-t nagyon nehéz bármilyen géppel is megverni. Valami oknál fogva nagyon szirupos, testes kávét főz. Ha valaki ezt keresi a kávéban, az nem fog találni jobbat.
Aki túllép a cremás, szirupos 1/1 arányú kávékon a hosszabb speciality irányába, ott már szerintem a Silvia simán veri a Gaggiát.
Én a Catlert nem ismerem, nekem a fejfűtés elég gyanús, hogy azt nem pid vezérli.https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Peti...(16v) #51667 üzenetére
Ez a filctollas beállítás a legrosszabb, amit tenni lehet a darálókéssel. Szerintem ne csináljátok, mert kinyírja a kést! Mégpedig pont a farkasfogakon lévő élet, ami a legfontosabb, hogy jó legyen.
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
verti1 #51700 üzenetére
itt annak idején nem a kilépő vizet mértem közvetlenül, hanem a vízterítőt, mert szerintem a víz elég nagy felületen és lassú folyással érintkezik a vízterítővel, hogy valószínűleg a hőmérsékletük azonos.
Mérések:
PID 90˘C-ra állítva.
Bekapcsoláskor a gép 21˘C, 1-2 perc alatt felfűt, PID túl lő 4-6 fokot.
5. perc. a pid stabil, a fej 71˘C.
10. perc. a fej 79˘C, a kar meleg, de nem forró.
12. perc. a fej 81˘C, a kar forró már.
16. perc. a fej 82˘C, utána már nem változik.
...........
Most csináltam egy üres csapolást, 60 ml-t.
Először 1˘C-ot emelkedik a fejhőmérséklet, majd azonnal gyorsan esni kezd és 75˘C-ra hűl.
12 perc után újra 82˘C a fej.Mérések rézcsőtuninggal:
PID 90˘C-ra állítva.
Bekapcsoláskor a gép 24˘C.
5. perc. a pid stabil, a fej 73˘C.
10. perc. a fej 86˘C, a kar elég forró
12. perc. a fej 87˘C, a kar forró
16. perc. a fej 89˘C, utána már nem változik.
...........
üres csapolás, 60 ml
A fej egy pillanatig 91˘C, majd fokozatosan hűl 88˘C-ig
3 perc után újra stabil 89˘C a fej.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Keresztapper #52223 üzenetére
Túl azon, hogy viszed a mintát is, érdemes legyártatni 1-2 próbadarabot, mielőtt esetleg legyárt valaki egy halom szemetet. Minden szakinak eléggé mást jelent a minőség, egy esztergályosnak illene legalább 0.02 mm pontossággal dolgozni.
Ahogy néztem a cuccodat, cnc-vel nem lesz egyszerű elérni ezt a felületi minőséget és pontosságot.
Az, amit láttam, nagyon szép minőségű volt, a dizájn is igazán kiváló, a talp működését én nem próbáltam, csak többször a kezembe vettem. Az ergonómiával még érdemes lenne foglalkozni.https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
fragola.6035 #52404 üzenetére
Akik rendeltek tőlem cuccokat, de még nem kapták meg, azoktól elnézést kérek, de a kib.szott Foxpost terminálba folyamatosan teltház van. Hétfő óta próbálok 14 db csomagot feladni, 5 nap alatt 12-t tudtam feladni. Minden nap próbálkozok, még egy kis türelmet kérek!
https://caffe35.webnode.hu/
-
-
fragola.6035
aktív tag
0.5 literes nagyon vékony alu bojler. Nem kráteresedik, mint a Gaggia, de ha elöregszik, akkor szétroppanhat.
Egyedi kar és szűrők, csak a gyári jó hozzá.
Mindezektől függetlenül nagyon jó, hőstabil kis gép, de én nem venném.
Esetleg ha két kar és a gyári szűrők megvannak hozzá, akkor adnék 10-20 ezret érte.https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
Azt hinnénk, hogy nincs lejjebb, mint a Nespresso érlelt kávéja. Pedig mindig van lejjebb.
A 42 Coffee standja volt a legnagyobb a kávébazáron. Övék volt a világ. LM Strada, BWT, stb... A rengeteg
baristafelszolgáló erős bulihangulatban rángatózik, mindenki nagyon magabiztos, arcuk legalább 275%-on. Olyan bugyuta feliratos póló van rajtuk, amit akkor is szégyelnék felvenni, amikor a szamócaföldön permetezek és 1 km-es körzetben egyetlen élő ember nincs.
Egy filterre vártam 10 percet, de kár volt, mert ihatatlanra sikerült. Nem tudom, milyen volt, nem tudták megmondani.
Aztán egy presszó. Volt talán két féle, egyik kerti béka légykoktéllal, a másik csillám póni ízjegyekkel. csillám pónit kaptam, szintén ihatatlan volt, valami 1/1-re húzott naked, egyszerre volt savanyú, keserű és szar. Inkább nem is folytatom....Sz: a Gin tonic jó volt.
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/