Új hozzászólás Aktív témák

  • Alvarez81

    csendes tag

    Graef cm702 vs Iberital Challenge daráló mikroszkóppal mérve.

    A teszt nem teljesen tudományos, mert a G(graef) messziről nézve sokkal finomabbra volt darálva, mint az Iberital (mivel otthonról hoztam az őrleményt, esélyem sincs ugyanúgy beállítani)

    Azt kell hogy mondjam, hogy a kávéban maradt nagyobb rögök mérete nagyjából megegyezett, az Iberital-ban kevesebb volt, de alapvetően mindkét gépben 5% alatt lehetett a mennyiségük. A közepes - kis rögökből, inkább szemcsékből állt az I darálmányának túlnyomó része, amikre tapadt egy 10-20%-kisebb szemcse és nagyon kevés por.
    A Graef -ban kb 40-60% lehetett a közepes és kisebb rögök aránya, a többi még kisebb szemcsék, és por keveréke. Ezt itt nehéz lenne pontosabban megállapítani. Ez jóval porosabb volt, de közel sem mutatott olyat, mint a Hario mini mill. De emiatt tűnt jóval finomabbnak az őrlemény.

    Sajnos nem tudok olyan minőségű képet feltölteni, ahol látszik a különbség, mert tényleg sokkal kisebb, mint a kézivel.

    Nem tudom, hogy mi lenne, ha az iberitalt is finomabbra állítanám, vagy a graef-ot durvábbra, lehet, hogy kiegyenlítettebb lenne a végeredmény, de mivel a nagyobb rögök mérete megegyeett, íy szerintem ezek aránya, mérete nőne a graef-ban a durvább beállításnál.

    A teszt több szempontból sem teljesen objektív:
    - nem tudom ,hogy minden graef, és iberital ilyen -e.
    - nem tudtam egyforma főzőre beállítani a két őrleményt.

    Ha valakinek nem számít a hangerő, és az ár akkor szerintem inkább Iberital/ lelit/ imat stb-t vegyen , mert szerintem szebb az őrleménye.
    Viszont a Greaf sokkal-sokkal halkabb, és árérzékenység esetén a Greaf majdnem ugyanolyan jó vétel.

Új hozzászólás Aktív témák