-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hami33
aktív tag
válasz fragola.6035 #10554 üzenetére
Lucaffe szinte minden tipusát kóstoltam már. Classic a z egyik kedvencem,de ehhez nem volt szerencsém! Nagy robuszta tartalom miatt vigyázni kell a hőmérséklettel.
-
And06
aktív tag
válasz fragola.6035 #10554 üzenetére
PODból ezt iszom most, úgy nem rossz, de a léc sincs magasan a PODnál. mocsár nincs benne...
-
vendingo
veterán
válasz fragola.6035 #10592 üzenetére
A báristák, meg a gépek nem a legjobbak, de jól pörkölnek. :-)
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
HÁZIGAZDA
-
lagoon79
tag
válasz fragola.6035 #10611 üzenetére
Laci, VST rendelésből lesz vmi? köszönöm
-
-HajTömeg-
őstag
válasz fragola.6035 #10651 üzenetére
Én azt próbálom megfejteni,hogy kinek lehet a hibája
Nem fér a fejembe.
Nem kurvaegyszerű dolog ez a kvfőzés?
Tényleg minimális odafigyeléssel lehetne legalább közepes kávékat csinálni.
A gépek állapotát nem ismerem,de azthiszem,hogy ahol konkrétan vizes kávét csapolnak,ott az alapokkal sincsenek tisztában.
Pedig rohadt egyszerű.
Miért nem tanulnak meg legalább annyit,hogy hogy kéne lefolynia a jó kávénak?
Vagy hogy nem 1dl a kv.
Az összes trükköt kb fél óra alatt el lehetne magyarázni,de lehet,hogy sokat mondtam...[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
fragola.6035
aktív tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
bl4ze
veterán
-
-HajTömeg-
őstag
-
BlacKSouL
addikt
-
RBJ
addikt
válasz fragola.6035 #10664 üzenetére
Szegény gép jó le van harcolva. És ezt így használták?
Utolsó képen mikor minden alkatrész szét van szedve, na hát abból még lego t se tudnék összerakni.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
SiD-
tag
válasz fragola.6035 #10671 üzenetére
nekem is van egy ilyenem. valami pártházból leselejtezve jutott hozzá az előző tulaj (a sztorik miatt szerettem összevásárolni ezeket a gépeket).
az a helyzet, hogy az egész olyan rossz minőségű (rossz öntvények, csúnya hegesztések, rosszul megválasztott anyagok), hogy nem volt kedvem azóta sem befejezni a felújítását, pedig itt van minden egyben: csavarok, tömítések, porfestett kasztni. talán egyszer majd összerakom.
egyébként lehet belőlük jó gépet csinálni, csak erősebb rugót kell gyártatni a dugattyúhoz, olasz szűrőkosarakat tenni a karba, sőt úgy emlékszem, hogy még a Faema E61 felsőszűrő és kartömítés is passzol. -
SiD-
tag
válasz fragola.6035 #10664 üzenetére
ilyen öngyilkos La San Marco projektem nekem is volt (a narancs LSM 75-ös gép, ami most a Kelet-ben üzemel). mondjuk az egy gyönyörű gép, az vigasztalt a sok szívás ellenére.
-
nagyúr
válasz fragola.6035 #10664 üzenetére
Börtönt kapott a volt tulaj méltánytalan bánásmódért, valamit szervízes emberke kínzásáért?
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
SiD-
tag
válasz fragola.6035 #10724 üzenetére
-
SiD-
tag
válasz fragola.6035 #10724 üzenetére
a gázfúvókás megoldás viszont lehet, olcsóbb lenne.
a fúvóka és a cső közé azt a menetes közbetétet miből csináltad? -
SiD-
tag
válasz fragola.6035 #10727 üzenetére
remélem, nem fog kiesni. hamarosan beépítek párat, aztán kiderül...
-
SiD-
tag
válasz fragola.6035 #10729 üzenetére
1, 2 és 3mm-es kivitelben csináltattam. a Faema E64-ünkbe asszem, 3mm-es van, de azt cserélni fogom 2mm-esre. (abban a gépben még teflonból csináltam szűkítőt)
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz fragola.6035 #10747 üzenetére
Mondjuk infó alatt nem pont erre gondoltam...
Miért kell lefikázni a Gaggiákat? Agyadra ment az alaminium?[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
edk-
őstag
válasz fragola.6035 #10752 üzenetére
Külföldi fórumokon kb. nem sokba nézik.
Ezt így nem jelenteném ki. Nagyon sok jó infót találni külföldi fórumokon (coffegeks, coffeesnobs, coffeeforums). Utóbbin külön alfórumcsopport van gaggiásoknak.
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://cutt.ly/edkelado
-
ronin s8
senior tag
válasz fragola.6035 #10752 üzenetére
Nem silány az alu. A réz sem. Valaki emlékeim szerint kipróbálta réz bojlerrel is, de nem jött be neki. A Gaggiák külföldön is népszerűek, nem csak itthon. Ez nem véletlen. Ne a szinesfémesek értékrendje szerint mérjünk már egy gépet! Egyébként is amit írtál, az csak a Te véleményed, és leginkább csak arra jó, hogy megzavarjon egy újoncot.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
válasz fragola.6035 #10759 üzenetére
Nem mindegy neked, hogy mikor álmodtam?
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
paljoc
tag
válasz fragola.6035 #10759 üzenetére
Egy gyuri... nicknevu topictars az indexen csinalt rezbojleres Classicot, szal ez nem alom volt!:-)
Meg en kuldtem neki egy 3mm vastag rez korongot hogy le tudja fenekelni vele a bojler hengert. Belso futoszalasra csinalta es emlekeim szerint hellyel-kozzel megelegedve hasznalja. Azt nem tudom a gaggia fejjel hogy epitette ossze...[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
válasz fragola.6035 #10780 üzenetére
szerintem a megoldás egyszerű.
Egy evolution vagy egy classic 25-40 000. Amikről te írsz azok meg 85.
Ráadásul keresni kell hozzá valakit,aki megcsinálja, odavinni/postázni és megbízni benne.
Ezért kelendőbb a gaggia.Alias: Júzer error
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #10780 üzenetére
igen, én sem értem, hogy hogy nem mennek rá egy family-re vagy brasiliára, nagyon jó gépek , otthonra talán az ideális cucc, ha amúgy is pid-eli az ember.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
lagoon79
tag
válasz fragola.6035 #10780 üzenetére
Laci, ez melyik oldalon van fent? (La Spaziale Professionale) köszi
-
fragola.6035
aktív tag
válasz fragola.6035 #10792 üzenetére
Biztos, hogy a jófogáson volt, mert az apródon lementem, ami érdekel, és azok között nincs.
https://caffe35.webnode.hu/
-
lagoon79
tag
válasz fragola.6035 #10794 üzenetére
Megvan, koszi szepen. Ahogy emlekeztel, jofogas
-
SiD-
tag
válasz fragola.6035 #10792 üzenetére
én ígértem neki az 50-et, ha meg tudja oldani a szállítást Budapestre.
nem tudta megoldani és ezek szerint nem is akarja, ha 20-ért is odaadná.
fura, hogy az a +30ezer nem ér meg neki egy fuvart... -
zolnagy
őstag
válasz fragola.6035 #10809 üzenetére
Hát ez kár, de amúgy elvagyok jól a magam kreálta duplaszűrővel
A gyári szimpla igazság szerint nem is tetszik, mert elég vékony cremát ad.A tamperra viszont vevő vagyok továbbra is. Jó az alap 58,35 mmes. Plusz ha esetleg meglenne a vízterítő csavar arra is (igaz ezzel az új réz anyával már jól fel tudom fogatni a felsőszűrőt)
-
zolnagy
őstag
válasz fragola.6035 #10811 üzenetére
Igazából nekem nem sürgős. Ha majd később meglenne a csavar, akkor is jó, ha együtt feladod. Majd írd meg, ha megvan, hogy hova utaljak. Amúgy itt a képen az a világos színű tetszik, az megy a qmhez is
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz fragola.6035 #10813 üzenetére
Per pillanat semmi, a qmel jól elvagyunk (a határain belül), aztán majd később persze lehet, hogy beesik egy jó ajánlat, de most nem tervezek semmit.
-
t-bali3
senior tag
válasz fragola.6035 #10811 üzenetére
Írtam egy privát üzenetet tamperral kapcsolatosan.
-
zolnagy
őstag
válasz fragola.6035 #10820 üzenetére
Nem és nem, addig nem veszem meg, amíg el nem adom a GCt
De komolyan jó gép, UP neki.
-
Sidamo
csendes tag
válasz fragola.6035 #10611 üzenetére
Egy kávé rajongó újonc vagyok, aki kezdetektől olvassa a fórumot. Sok -féle kávét kóstoltam, nyilván ízlés dolga nekem a Kapucziner kávéi az etalon, de természetesen semmi gondom nincs azokkal akik más véleményen vannak. Ezért a millenárison tartott vásáron mind a két nap hosszú időt töltöttem standjuknál, és több -féle single origin kávét volt alkalmam kóstolni.
Közülük is kiemelkedett El Salvador 2013 Cup of excellence győztes kávéja valamint a Guatemala
El Injerto farm kávéja. Csodálatos volt, hogy 40 -féle kávéból lehetett választani.
Ugyanakkor megdöbbentett, és felháborított Fragola 6035 topic társunk véleménye. Nem szerettem volna itt ezen a fórumon vitatkozni elsősorban azért, mert ezt a fórumot tartom a legkiegyensúlyozottabbnak ,ahol a hangsúly segítőkészségen van. Ezért közvetlenül felvettem vele a kapcsolatot. Sajnos mindez ideig itt a fórumon nem volt bátorsága módosítani véleményét. Egy tény számomra, nem a Kapucziner vált hiteltelenné. Mindezt csak azért írtam le, hogy a többi fórum olvasó ne legyen félretájékoztatva. -
lagoon79
tag
válasz fragola.6035 #10934 üzenetére
Nem, vegul lebeszeltem magam rola. Az elkovetkezo par evben nem nagyon lesz helyem es idom itthoni szerelgetesre.
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #10938 üzenetére
túl lett pörögve ez a kérdés szerintem is. volt egy véleményed, a forgalmazó ezen picit megsértődött, ennyi, a többi fölösleges kör már. szeressük egymást, gyerekek!
ma adapter és a kvzzz webáruház jóvoltából már dúskálok a kávéban. megnéztük asszonnyal a pacificaffé decaf-ot, érdekes cucc nagyon. crema nincs, lefolyás vizes-borzalmas, a végeredmény a tipikus vendéglátós kinézetű lötty... ...viszont tök finom! krémes íz, gyümölcsös, csokis, állati jó
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
szaszandras
csendes tag
válasz fragola.6035 #10996 üzenetére
Biztos így van, de én most konkrétan üres paljoc-os alus zacsiba és régebbi félkilós és a mostani kilós Monterosa-s zacskókba tettem. Amúgy nálam a sima IKEA-s simítózárasok is jól szerepeltek eddig a fagyasztóban, semmi baja nem lett a kávénak. Legalábbis nekem nem tűnt fel minőségromlás néhány hét, egy hónap fagyasztás után. :-)
És most sem a lefagyasztottak szerepeltek rosszul, hanem a rögtön megkezdett adag volt ilyen...
Mindegy, holnap a Scarlatti blend kerül terítékre. Kíváncsi vagyok, az hogy muzsikál majd. -
paljoc
tag
válasz fragola.6035 #10996 üzenetére
En is mikor ezeket a sarga zacsikat csinaltattam, felhivtak hogy mi lenne ha sima eros nejlonbol csinalnak, ugyis festve lesz, nem erdekes az alureteg. Mondtam nekik hogy DE, ERDEKES!:-)
A fagyasztos modszert amugy probaltad? Mert nekem is idegennek tunik, de mivel akik probaltak, azoknak jelentos resze pozitivan nyilatkozik, igy elhiszem nekik hogy jo megoldas. -
_MrB_
csendes tag
válasz fragola.6035 #10996 üzenetére
Sajnos nekem ezzel a kiporciózott kis zacskós fűszerekkel van még egy hamar romliknál is rosszabb tapasztalatom. Lisztbogár tenyésztelep is jó részük.
Paljos izészínű, de egyedi zacskói viszont tényleg korrekten tartják a kávékat.
-
paljoc
tag
válasz fragola.6035 #11551 üzenetére
Mennyi most a Covim ára? Mert ha nagyon lement, akkor a zöld árak ismeretében simán lehet hogy olcsósítottak a jelentős hányadú robusta összetevőn, attól lehet gyengébb az íz. Máshogy "nem jön ki a matek"! :-) /ez persze csak egy a lehetséges okok közül, nem biztos hogy így van/
[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
válasz fragola.6035 #11694 üzenetére
Tėnyleg? Miből gondolod? Mert olyan is van hogy csak egy évet írnak szavatossági időnek kettő helyett.
Persze nem védeni akarom, de ez megtévesztő tud lenni....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
tariattila
veterán
válasz fragola.6035 #11696 üzenetére
most láttam madarasteszkóban kimbo-t amin fel volt tüntetve "készítés" és lejárati idő is...
1,5 év volt köztük....
jó lenne ha a pörkölés (nem csomagolás) idejét és lejárati időt (bár ezt fölösleges de mind1 ) kötelezően fel kellene tüntetni.... -
adpeter
tag
válasz fragola.6035 #11696 üzenetére
Erről a 2016.06.30.-ról tudnál egy képet küldeni? Ha tényleg az van rajta,azt nem nagyon értem.
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
adpeter
tag
válasz fragola.6035 #11699 üzenetére
Kérek egy állásfoglalást a forgalmazótól,hogy pontosan mit jelöl a dátum. (2év vagy 1év4hó?)
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
adpeter
tag
válasz fragola.6035 #11696 üzenetére
Nos,most beszéltem Péterrel. Mint elmondta, ti már ismeritek egymást. A kávé amit intézel, az ugyan ebből a szállítmányból lesz,mivel az új szállítmány most még úton van. A pörkölést rendelésre végzi a Lollo. Havonta kérnek szállítmányt pontosan a frissesség érdekében. Tehát egy-két hetesen kerülnek az országba. Nincs beragadt készletük ami 1-2 hónaposnál régebbi lenne.
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
adpeter
tag
válasz fragola.6035 #11705 üzenetére
Nos,mint kiderült 2014-03-29 szerepel pörkölés napjaként a dobozokon.
Hogy ez miért eredményez 2015-06-30 lejártot a zacskókon, arról már az
olaszokat kellene megkérdezni."-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
Toobee
veterán
válasz fragola.6035 #11927 üzenetére
Ebben mekkora bojler van? Mondjuk már ránézésre is frankóbb vétel, mint bármelyik kisgép. Igaz nem szép, de legalább csúnya.
https://barbieripnk.hu/
-
tariattila
veterán
válasz fragola.6035 #11927 üzenetére
annyiért én is hiszek benne!
MrB! : szerintem levelezzétek le! Béla csak kipróbálni szeretné... utána megveheted tőle annyiért amennyiért ő vette! és akkor a mostani licit értékéért a tied lehet!
szóltam...uff.....
hoppácska... kivéve ha nem az új versenyzőé lesz
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen