-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clemi
veterán
Na most ami nekem van, az 15 perc után lekapcsol automatikusan, már ha nem használom....
Más, ezzel a vizes zaccal nem jutok dűlőre. Próbáltam finomabb darálékkal, jobban és kevésbé tömöríteni az eredmény ugyanaz. Egy híg trutyi marad a szűrőben, de csak a nagy szűrőben. A kicsivel minden rendben, abban kemény és száraz zacc marad és még a kávé íze is más. Hol lehet a hiba?
-
soldier2
őstag
Mióta láttam a munkahelyi termoblokkos csodát belülről, azért változott a véleményem ez ügyben valamennyit
Fejbojleres gépeknél valóban segít a 10-15-25 perc bemelegedési idő, de ezeknél a műanyag csodáknál nincs összeköttetés a termoblokk és a fej között, kell kb 1 dl vizet több részletben átengedni a fejen, hogy felmelegedjen valamennyire. De úgy is kell 5-10 perc.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Toobee
veterán
Garis volt még. Visszaküldtük, megnézték, ott nem produkálta, úgyhogy vissza is jött hozzánk. Első bekapcsoláskor megint szar volt, csináltam róla videót, ment vissza megint és most ott tartunk, hogy levásárolhatjuk. Úgyhogy kértem helyette 2 Comandante-t, meg komplett filter szettet Kruve-val. Egyelőre a V60-at próbáljuk ki ezen a vonalon, kíváncsi leszek, hogy mi sül ki belőle. Mostanában szívesen kortyolok filtert is.
Atom: valami elektronikai nyűg, nem indította a motort, hiába nyomtam gombot. Ez is random volt, előfordult, hogy csak a végtelen őrlés ment, máskor a gombok nem indították, csak a lenti, karral benyomható, aztán olyan is volt, hogy egyáltalán nem indult el, csak a számláló. Nálunk heti 5 napot ment, olyan 5-10 dupla/nap.
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
Bazsee71
őstag
Szerintem teljesen rendben van, attól hogy vendéglátó, nem kell mindenkit kiszolgálnia, a célközönség pedig így boldog. Egy olasz pizzériában sem kapok ketchupot, vágnának ki, mint azt a bizonyos macskát.
Toobee: Elsősorban nekem is munkahelyre lenne filterre, illetve otthon presszóra arra az esetre, ha nélkülöznöm kell a HC-t. Még egy motoros pedig nem kell, a mostanin úgysem tenne túl.
-
szerintem is gáz, de én inkább csöndben maradok, illetve mégsem: legutóbb linkelte bazsee az itallapjukat, ahol a magyarázkodásnak az is része volt, hogy a zabtejet ajánlják (egymillióból választották), de ha nagyon akarod, valami vidám marhafarmról van tej is.
de amúgy egy darab kávézóról van szó, igazából tök mindegy, hogy mi van és miért van, nem? el lehet menni tucat másikba, nem hiszek a "mindegyik hibás, de majd most mi" elméletben.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Bazsee71
őstag
Akkora baromság, hogy a ló egye a zabot, már ne haragudj, hogy nem is szeretnék vele vitatkozni. A köles meg a madaraknak, mi?
Egy vegán étteremben is vernéd az asztalt, hogy Te bizony hagyományos összetevőből kéred a rizottót?
Megcélozta a közönséget, ha nem tetszik, akkor nem mész. Tetszik vagy sem, üzletpolitika szempontjából jól csinálják. -
paramparya
őstag
És ha a vendég eldöntötte, akkor elmegy egy olyan helyre, ahol az ízlésének megfelelően kiszolgálják.
Mert hát az isten a kávéhoz a tehéntejet teremtette, ez makacs tény, de amíg a szemét vállalkozók mindent megtehetnek, addig sajnos a kihasznált fórumozó pár sarokra kénytelen arrébb menni a WarmCupba, My Little Melbourne-be, Doradoba, neadjisten Kontaktba.
Ahogy Izraelben és egy arab országban is ki kell kérni magunknak a császárszalonnát, nehogymár ők mondják meg mit eszik az emberfia, ha már addig elment és beengedték.
-
paramparya
őstag
Ez a gyakorlatban miben korlátoz téged?
Volt már olyan hely, hogy úgy érezted, hogy beülnél, megéri és ki is tudod fizetni, de sajnos nem tudsz angolul, és ezért ki lettél zárva? A fizetőképes, angolul nem beszélő, magyar étlapot kérni nem képes (mert hát annak muszáj lennie, ilyen a törvényi szabályozás) kereslet annyira marginális, hogy nem is vagyok biztos benne, hogy létezik.
Azt nem számoljuk bele, hogy valaki ezen felháborodik és az internet tudtára adta, ő valószínűleg sosem ült volna be. -
paramparya
őstag
Én sokat beszélek angolul (indokolt esetben, angol anyanyelvű vagy olyan emberrel, akivel ez a közös értett nyelv), de ettől az anyanyelvemet nem felejtem el. Aki tanult nyelveket, az tudja hogy nem így van, nem így működik. Sőt, nagyjából helyesen is tudok írni magyarul, és nagyon bosszant, amikor valaki nem képes írásjelezni, ékezeteket leírni.
De hogy jön az anyanyelv elfelejtése ide egyáltalán? Andy Vajna kávét csapol az Mr. Funkban? -
djboris
csendes tag
Na akkor gyorsan tegyük tisztába. Alapban zabtejjel adják alatt azt értette Noss, hogy szólnak, hogy alapban zabtejjel készítik az italt, de külön kérésre tehéntejből is elkészítik. Javaslom az alaposabb tájékozódást, nem mondta senki se, hogy kérdés nélkül kivinne bárki is zabtejes italt. Noss se.
[ Szerkesztve ]
-
Lefty
addikt
Köszi, illetve mindenki másnak is. Itt most csak is kizárólag egy hét átvészeléséről van szó, az otthontól távol, eszembe sem jutott otthon rendszeresíteni a Brikkát.
Csak annyi tényleg, hogy azért úgy vállalható módon megigyam (esetleg élvezzem is) a napi adagot. Szóval nem kifejezetten vinném a GC-t meg a Superjollyt.
Szóval gondoltam puhatolózom a Brikka/Moka felhasználóknál, hogy egy kis graeffel meg friss paljoccal jó alternatíva lehet-e rövid időre
-
nem, a casmóékét nem.
hőfok: kb. 92 fok körül jók ezek a kávék, nagyon akkor kéne eltérni, ha az ember a világos pöri mellett előránt egy robusztás olaszt is -- mivel ezt nem szoktuk, sőt, jellemzően kevés vagy csak egy pörkölő kávéit fogyasztjuk (amik nyilván végképp hasonló pörkölésűek) nincs nagy jelentősége. én picit többet játszom (de csak pár fok az is), de az azért van, mert az itthoni pörkölés azért el tud csúszni a kinti időjárás függvényében, és akkor jobb híján a hőfokkal tompítom kicsit a keserű ízeket.
na de a tuning gc-nél sem az a lényeg, hogy állandóan babráld a hőfokot, a pid azért kell, hogy fixen tartsa azt a 92 fokot, a többi vudu pedig azért, hogy csapolás alatt is állandó maradjon a hő.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
jack B.
csendes tag
ezeket mind megcsináltam, kivéve a kiköttetést, de az nem befolyásolja, hogy nincs rendes őrlemény. viszont nem hallom a kések sikítását, szerintem össze sem érnek. meg mondom, az őrlő motorjának hangja nem folyamatos, hanem darabos, szinte pulzáló. az eladó szerint valami szénkefével és valami rúgóval lehet gond ilyenkor. ő állítja, hogy teljesen jól működik. érdekes.
-
a zöld vízkő, a fekete réz-oxid (az ezüst is szépen oxidálódik, szóval az új bevonat sem oldja meg ezt önmagában). réz-oxidhoz viszont levegő is kell tudtommal (soldier, most segíts!), ami persze van azért a vízben, de ha esetleg fixen levegős a bojler, az jól meggyorsíthatja (laikus tipp részemről).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
looser
addikt
Nem, már eleve a víztartályba teszek citromsavat és zsíroldót, így mindig minden tiszta marad. Az alubojlert így ugyan havonta kell cserélni és a kávé sem az igazi így, de a sterilitás miatt megéri, még rendszeres gyomormosás mellett is.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
soldier2
őstag
A NO-t a dízel autók kipufogójából szedik? Ezért nem volt dízelbotrány a Fiatnál, amíg a Fritzek semlegesíteni próbálták kevés sikerrel addig az olaszok felfogták és beletöltötték kávés zacskókba. N2 lesz az
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Rush77
aktív tag
Lebeszélni nem fog tudni senki
Nekem a csokisabb vonallal nincs is problémám de más gyümölcsösebb kávéknál, pl sidamo, vagy hasonlóknál nekem a norda egyszerűen nem nyújtott semmi extrát.
Meg hajt a kíváncsiság, hogy milyen lesz, meg szeretek kisérletezgetni.
És igazából az egyik legfontosabb kérdésem még mindig lóg a levegőben.
Van e bármilyen desztillált víz ami ajánlott vagy besétálok a tescoba és lekapok egyet a polcról.[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
Oscart már pár hónapja nem használok. Nordázok mióta kiszakadt a párna egy teljes takarítás alkalmával.
Gondolom gyógyszertárban sem nagyon árulnak desztvízet.
A norda magnéziumozását, hogy kell elképzelni? Csinálok egy ugyanolyan mg oldatot mint ami a BH oldalán van pl és azt adagolom a nordához? -
soldier2
őstag
Ezt írtam nem olyan régen én is, de ki lettem okosítva, hogy a kevertágyas ioncserélő gyanták használatával készült ioncserélt víz ok. Még van kb fél évre Nordám, aztán ráérek részletesen utánanézni a dolognak.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
nem tudom, jobb, mint a major
gondolom az alacsonyabb fordulatszám miatt mondod, mert amúgy a fokozatmentes mazzer állítótárcsa szerintem mindent visz. a fordulatszám is érdekes, mert nem egyértelmű, hogy akkor most mi a jó és mi a rossz, van remek daráló ilyennel és olyannal is. de mondjuk a zm késhez valószínűleg a zm fordulatszáma való, ez tény.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
nem a san marco ellen akartam beszélni én sem, tényleg jó áron lehet szerezni és egy zm késsel én is simán bevállalnám. csak legyen tisztában vele mindenki, hogy mit vesz (de szerintem is annyiért ajándék, a korlátaival együtt is).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Rush77
aktív tag
Persze abszolút értem, csak ugye ilyenkor a legnehezebb amikor ennyit vártál és menet közben ennyi jónak tűnő ajánlat elment melletted. Az opciók amiket említettetek tényleg nem rosszak csak ugye az van amit ti is mondtatok, hogy gyakorlatilag másodpercek alatt elmennek a jók.
-
zoknee
csendes tag
A csoki/egyéb csatlakozó alapvetően nem hülyeség, mert ha mondjuk a gép külső oldalára van rakva a pid, akkor ha ki akarod venni a bojlert, nem kell kifűznöd a hőérzékelő vezetékeit. A K hőelemeket mondjuk nem tudom mennyire szokás megszakítani egy csatival, én nem nagyon láttam ilyet. A Pt100 az egy más tészta, más elven működik. Egyébként a Rex C100 is tudja a Pt100-at, ha jót vesz az ember
-
beleriand72
tag
Járvány van. Múlt héten szintén így jártam (GCHCs), annyi eszem nem volt, hogy másnap újból kipróbáljam. Elküldtem a Mesternek, nála persze semmi gondja nem volt. Mondtam nem sürgős próbálgassa, addig Silviázom. Szerintem lassan jön vissza, hát kiváncsi leszek. (úgy érzem azért nem lenne hátrány közvetlenül mögüle elpaterolni a Kontraszettet).
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
jolti
senior tag
Vedd le a fedelét, ha kiszáradt és újra működőképes, akkor csinálj egy pár vakszűrőzést és erősen figyeld, hogy hol könnyezik, esetleg spriccel.
Lehet a háromjáratúról lecsúszott picit a cső, kirepedt, vagy esetleg egy másik cső stb..Más:
Siófokon hol érdemes kávét inni?
Vettem egy brikkát, azt visszük magunkkal, meg darálok le reggel, előre friss Malabart, (mert még nincs kézi darálóm hozzá), de szerintem még az is jobb lesz, mint a bolti tégla.
Amúgy bitang jó ez a brikka! Feltéve, ha a helyén kezeljük. Nem egy sűrű espresso, de én még kotyogóból ilyen jó kávét nem ittam! Simán érezni a kávé ízjegyeit! Az itteni leírásokból kicsit tartottam tőle, de nagyon kellemesen csalódtam.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Elden Ring - Shadow of the Erdtree teszt
- Hardcore café
- Rejtett díjak, nehéz lemondás: az USA pereli az Adobe-ot
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- iPhone topik
- BestBuy topik
- Milyen egeret válasszak?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...