-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronin s8
senior tag
-
Deer76
aktív tag
válasz soldier2 #58483 üzenetére
Nem, bár nem tudom mennyi napja lett őrölve, ennyire nem értek hozzá. Nekem még nincs brikkám, nem gyakoroltam vele.
Más. Szegedieket kérdezem: szerintetek melyik/melyek a legjobb kávézó/k Szegeden? Ahol ihatnék egy jól elkészített eszpresszót 1x? (Akár többféle kávébabjuk is van.)
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
ronin s8
senior tag
válasz soldier2 #58964 üzenetére
Nem, ez pont jól jött így, hogy rá kellett segíteni, mert különben ez egy elrontott kávé lett volna.
Itt egy korábbi videóm, ez 100%-os: [link]
Ezt meg most csináltam a 4 személyes olasszal, iható, jó ízű lett reggel, de a créma gyenge. A videóban látszik az előkészítés is: [link]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Csápájev
őstag
-
celf
őstag
válasz soldier2 #59179 üzenetére
Nekem az van, hogy egy kb 4 hónapja nyitott Omniával (amit sajnáltam kidobni) finomabb a kotyogós, mint ami Guatemalat a kávé kiállításon vettem.
Igaz, hogy mindkét kávé halott már.
De az Omnia eleve az volt.
Szóval ebben az esetben találó lehet a mondás a Game of Thrones-ból, miszerint:
What Is Dead May Never DieBocsánat.
[ Szerkesztve ]
-
John3:16
csendes tag
válasz soldier2 #59179 üzenetére
Jó, hogy mondod. Igen, füstös is az íze!
2018. 3. hó a lejárati dátum.
A krema a fotón már lenyugodott egyébként, mert közvetlen csapolás után szinte csak azzal volt tele a mérőpohár.
Természetesen szoktam referenciaként jobb kávézókba járni, mindamellett nem vagyok profi kávékóstoló.
Nyilván a beszámolómat célszerű helyén kezelni, értelemszerűen nem ilyen kávéval fogom etetni a masinát. Egyre inkább nyilvánvalóvá válik számomra, hogy inkább az olaszosabb, csokis, kakaós, pörköltmagvas vonal jön be nekem. A nagyon savas kávék nem annyira jönnek be. Bár ki tudja, talán az Atom segítségével új dimenziók nyílnak majd e téren is.
Természetesen örömmel beszámolok majd a tapasztalataimról.
[ Szerkesztve ]
-
titusz248
csendes tag
-
Bazsee71
őstag
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #59285 üzenetére
ezt boncolgassuk egy kicsit, mert ha más mondaná, simán el sem hinném, neked viszont kénytelen vagyok, bár nem szívesen
szóval: ott a robur késes darálód, ledarálod a kofit, és ha körbepiszkálod hústűvel, gyönyörű és finom a shot, ha nem, akkor nem? és ezt nagyon sokszor és nagyon sokféle kávéval kipróbáltad már, szóval ténnyé erősödött?
csak mert a robur őrleménye szemre tényleg kb. tökéletes, levegővel teli, semmi rög, csak elkezdtem piszkálni, csak rosszabb állapotba kerül (szemre).
persze vannak még érdekességek: panaszkodtam a combatra, hogy eléggé hamar vizesednek vele a shotok. ez így is van, de amióta vatta új kés van a roburban, azzal is hamarabb vizesednek a shotok látszólag.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #59335 üzenetére
passz. idegesítő, gyökér dolog ez a kávé, ha ilyen x-atkákkal és aknákkal jár. mostanában éppen tele a tököm vele, idióta módjára hústűvel, vagy ami még rosszabb, hangyára méretezett játékhabverővel piszkálgatni az őrleményt, na, azt már nem. komplett elmeháborodottnak néz szerintem már így is minden ismerősöm, és igazuk van, tényleg abnormális, amiket csinálunk egy qrva kávéért. pláne, mert igazából nem is kellhet, kávézóban sem látod.
with that said, picit wdt-zek akkor én is, hátha látok bármi különbséget. de hosszabb távon nem leszek rá hajlandó, inkább visszaállok a csokis pörikre akkor, vagy én is filterezek.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Bazsee71
őstag
válasz soldier2 #59346 üzenetére
Azért is írtam bele, hogy 2x próbálkozás után, mert így mindenki annyit szűr le magának, amennyit akar. A napokban még próbálkozok vele, amíg el nem fogy a jelenlegi kávé, aztán ha nem tett hozzá semmit, akkor visszatérek a wdt nélküli előkészítéshez.
bluesfan: Természetesen senki helyett nem akarom eldönteni, hogy szüksége van-e rá vagy nincs. Én bízom abban, hogy a következő napok tapasztalatai is azt mutatják majd, hogy nálam elhanyagolható.
A téma egyébként onnan indult, hogy mit számít a rögösödés. Továbbra is tartom, hogy ez konstrukciós hiba eredménye, és nem elfogadható egy adott szint felett. És akkor most hangos gondolkodás, vissza a gyökerekhez: lehet, hogy egy jól kialakított, tisztára seprő dózer (pl. Compak) nem is hülyeség? Szemcsék keverését, rögösítését pár mozdulattal megoldja.
-
-
macmelon
csendes tag
-
macmelon
csendes tag
-
macmelon
csendes tag
válasz soldier2 #59573 üzenetére
Sajnos számlás kell, pedig vili, hogy a használt jobb opció.
A 150e volt az eredeti limit, tuti, hogy nem fogadják el úgy, hogy még csak "nem is megy gombnyomásra", hanem akkor simán nélkülem megvesznek egy Bosch vagy DeLonghit automatát 160-ért, aztán okoskodhatok.
Poltikailag azt mondanám, hogy ha nem automata, akkor biztosan 100e alatt kell lennie (még így is meccs lesz).
Bocsánat, hogy összetett, és nem kifejezetten kávés igényeket is figyelembe vevős a kérdésem, de ez épp a megoldandó
Szóva: Valami olyan karost keresek, amivel a G702 mellett tudok nekem élvezetet jelentőt főzni, és elfogadják, mert az ára 50-70-esetleg 90e. Köszönöm!
-
macmelon
csendes tag
-
Toobee
veterán
válasz soldier2 #59608 üzenetére
Nekem megvan még a fehér dupla pides full új késekkel. Jó hangos, szeleptelenitett. Jelképes összegért tovább adnám. Akar alkatresznek (darálóban a csapágy is ki lett cserélve). Finomságállítót odaadtam valakinek róla, meg a babatartaly fedelet, de lemezből hajtottam rá másikat.
https://barbieripnk.hu/
-
Bazsee71
őstag
válasz soldier2 #59608 üzenetére
Egyébként a fő probléma ott volt, hogy én ugyan vettem minőségi kávét, beállítottam az őrlési finomságot, őrlemény mennyiséget, hőfokot (már amit ezek a gépek engednek), és ki lehetett hozni egy tűrhető kávét. Aztán ha a kollégák voltak soron, akkor jött a Segafredo Intermezzo. Az igazán kemény pedig az, hogy nekem tejjel-cukorral is nehezen ment le, a kolléganő meg ugyanúgy itta tisztán.
A gép tisztítása is mindig rám maradt. Most már nem azon az irodán vagyok, nem foglalkozom a géppel, de van egy tippem, hogy nem sok törődést kapott.
-
And06
aktív tag
válasz soldier2 #59687 üzenetére
én a nyaralásra vettem egy minimillt, gyári állapotában annyira szór az őrlemény, hogy zacos lesz a kávé. ha lesz időm nekiállok a tuningnak, amit valaki leirt pár hónapja. azon gondolkoztam amúgy, hogy v60/aeropress filtert méretre vágna nem lehetne-e orvosolni a problemát. gondolom a papirnak kb mind1, hogy közel 100fokos viz megy át rajta?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest