-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CB
senior tag
-
vicces1
aktív tag
válasz konzumpro #96731 üzenetére
Ez többször felbukkanó téma itt is.
Lehet vele gőzölni, és a silvia csővel jól is.
De utána légtelenítés, "vízpacsálás" van. Bár nem feltétlen, én már nem légtelenítek gőz után.
Igaz már nagyon ritkán gőzölök vele, de tényleg azért, hogy kíméljem.
Sajnos cirka 1-2 év után tuti csöpögni fog a gőzcsőből, és nem azért mert szar lesz a csap, hanem, mert magában a csapban lévő tömítést nem lehet cserélni, mert zárt.
Mintha direkt így rakták volna össze, hogy ha csöpögni kezd, akkor cseréld ki komplett tizenezrekért.
Van a yt-on video, hogy meg lehet mókolni, finoman leköszörülni a menetig aztán hajrá, ezután örök élet ez a része is.- a tuning kimaxoláshoz még annyit, hogy nálam is rézvízterítő- ipari felső szűrő ment sokat, most másodszor tettem vissza a gyári alu vízterítőt, és a gyári felső szűrőt, és kb. örökre marad is, mert jobb a vízterítése, a lefolyások is szebbek, finomabbak és akkor is így van, ha másnak ellenkező a véleménye!
A joker persze a filter papír, az megvédi az alut is meg atomtámadás ellen is.[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
verti1
tag
válasz konzumpro #96834 üzenetére
Most meg komolytalanok vagyunk...ez egyre jobb😀
Szigetelés szóra a kereső 77 találatot hozott fel nekem ebben a topikban. Kabátbéléstől a szilikon szivacsig elég tág az anyagok listája. A pénztárca határozza meg, hogy melyiket veszed. Miért lőne túl a PID? Jobban tartja a meleget a rendszered, gyorsabb lesz, stabilabb, gazdaságosabb ha szempont. A rézcsövezés azért jó nagy vonalakban, mert nem hideg vizet tol a pumpa a kazánba hanem előmelegített vizet.
Miért akarjátok bemagyarázni, hogy itt valami felsőbbrendűség vagy nem is tudom mi lenne...
[ Szerkesztve ]
-
CB
senior tag
válasz konzumpro #96839 üzenetére
Akkor gondolkozz logikusan. A csupasz kazánnál nagyobb a hőveszteség, mint a szigeteltnél. Ritkábban kapcsolgat a hőkapcsoló.
A PID pedig hőmérséklet függő, nem szigetelésfüggő.
Ráadásul a kazán körüli rézcsövezésem is gyorsabban felmelegszik a szigetelés alatt, és magasabb hőmérsékletűre, mint szigetelés nélkül. Tehát még forróbb víz jut a kazánba kávé készítéskor.
Gyakorlatban a PID mutatja a hőfokot, és csak tizedes ingadozások vannak kávé készítés közben. Én sem értek hozzá, mert ami ráz, ahhoz nem értek, de az élet bizonyítja, hogy jó a szigetelés.
Holnap majd lövök képet, hogy nálam mivel, és hogyan van szigetelve, hátha segít a szigetelő anyag választásban.[ Szerkesztve ]
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
verti1
tag
válasz konzumpro #96839 üzenetére
A kérdésed az volt, hogy mivel. Minél nagyobb annál feleslegesebb, mert egyre kisebb mértékben borítja fel a beáramló hideg víz. A szigetelésnek szerintem inkább az az előnye, hogy nem fűti feleslegesen a házat, elektronikát a bojler, nem megy minden irányba ki az ablakon a hőenergia. Inkább időt nyersz vele, mint óriási stabilitást. Arra sokkal jobb a rézcső vagy a nagyobb bojler. Nekem volt rézcső mentes Gaggia nagyon komoly szigeteléssel és rézcsöves gyenge szigeteléssel. Ég és föld volt a kettő. Pár tized fokot nyertem szerintem a hardcore szigeteléssel. A rézcső pedig atom stabillá teszi.
-
-
Cathfaern
nagyúr
válasz konzumpro #96974 üzenetére
Aki berakja a kávéfőzőt a mosogatógépbe és utána még használja, az ne csodálkozzon Megjegyzem a grafikon alapján több alumínium kerül be annak a szervezetébe aki roszdamentes acél kávéfőzőt használ, de mosogatógépben mossa, mint annak aki alumínium kávéfőzőt használ, de kézzel mossa.
De még így is az az eredmény, hogy ha mosogatógépben mosod, és heti 3,17 liter kávét megiszol vele, akkor is csak a 4%-t éred a maximum heti engedélyezett alumíniumbevitelnek.
Szvsz nem ebbe fogsz belehalni
Szerk: grafikon eleje meg jól mutatja miért kell lefőzni egy új kotyogóssal legalább 3 adag kávét mielőtt először használnánk. Ha ezt mondom valakinek, mindig úgy néznek rám, mint ha 60 évnyi nyugdíjmegtakarításukat akarnám kidobni az ablakon, hogy mi az hogy 3 adag kávét pazaroljanak el (tesco gazdaságos bravost isznak persze)
[ Szerkesztve ]
-
Peti...(16v)
tag
válasz konzumpro #97379 üzenetére
Nekem az van, és mindenféle beavatkozás nélkül lehet profilozni a csappal. Van egy mikrokapcsoló, ami a csap kinyitásakor lelövi a kávé csapolást, de van egy kis játéka, és a két állás között tudsz játszani a nyomással/átfolyással. Én bejelöltem filccel ezt a pontot, és tök jól használható így, nem kell megbontani a gépet.
-
MPowerPH
félisten
válasz konzumpro #97480 üzenetére
"aki ilyen szinten merészel kontárkodni"
Ez tetszett, nagyon.
Igen, a grammot meg nem tizedelem, ez teny. A tobbi mar rendben van. Na jo, a WC -be sajnalom kionteni a draga kv-t, ezert a fele annyiba kerulovel gyakorlok. Ezert lehet kovezni, de akkor is utalok ilyen szinten pazarolni. Kb. ennyi a bunom, tobbit azert mar megtanultam innen, vagy a videokbol. Hal;a az egnek, sok segitseget kaptam. Egyebkent 43g jon le a 19g orlemenybol, es igy eleg finom.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
bbuffy
senior tag
válasz konzumpro #97480 üzenetére
Ez aztán minden csak nem kontárkodás. A masikat messze nem nevezném hardkórnak, főleg mikor jön erre a topikra az ipari sav onnan.
Amellett a kollegának van kávégépes előélete is, dobjuk a kontár jelzőt a késes darálós ajanlasokhoz....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
Cathfaern
nagyúr
válasz konzumpro #98156 üzenetére
Dolce gusto-nak van külön Lassan át kéne nevezni a "Prohardver!"-t "Procafé!"-ra
[ Szerkesztve ]
-
verti1
tag
válasz konzumpro #98409 üzenetére
A folyamat nem bonyolult. Pörköléssel kezdődik. Ők inkább vaslapon vagy kis nyeles lábasban pörkölnek. Én összeütöttem ezt a kis serpenyőt, nekem így szimpatikusabb a dolog. Utána fa mozsàrban törik össze, az nekem még beszerzés alatt van, nem találtam megfelelőt. Az őrlemény olyan kotyesz méretű. Az arány 1 bögre vízhez 1/4 bögre őrlemény kb. Bele szórod az őrleményt a Jebena-ba, felöntöd forró vízzel és vissza a kevés faszénre. 8-10 perc mire gőzölni kezd. Vastag az edény, csak szépen pötyög benne. 2-3 perc pihentetés és kész.
-
bbuffy
senior tag
válasz konzumpro #98485 üzenetére
A bolti döglöttnél százszor. Most már azt mondom hogy a Brasil diamond, ami elég jó már. Sikerült zsamó pörköléseket csinálnom belőle
kurtuzov: ez lesz az új trend. Szűrő előtamperelés, lehet jobb lesz a kivonatolás....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
waxos
csendes tag
válasz konzumpro #98683 üzenetére
Bár nem nekem szólt, de úgy tudom, hogy a jelenleg megvásárolható Pascucci kotyesz már más gyártmány, mint Mylord3-é. Az övé még Top Moka gyártmány, míg a leírás alapján jelenleg a G.A.T. gyártja a Pascuccinak. Más a formájuk is. Mokinával készült kávét még nem kóstoltam, de az 1 személyes Moka Express-szel az asszony teljesen elégedett.
-
#75655680
törölt tag
válasz konzumpro #98914 üzenetére
Rendben. Megpróbálkozom ott. Elnézést hogy fárasztottalak benneteket a kérdéseimmel,csak nehéz ezen az úton elindulni úgy hogy senki sincs a környezetemben akiktől tanulhatnék. Próbálok minél többet olvasni fórumokon (home barista stb), youtube videók, de sajnos minél többet olvasok, annál több a kérdőjel a fejemben....
-
verti1
tag
válasz konzumpro #98925 üzenetére
Nem kell kiprovokálni semmit, tegnap egyébként is be volt lassulva a fórum népe a tegnap előttihez képest. Nyilván dolguk volt stb. SteelCowboy nem a kiprovokálás miatt válaszolt hanem, mert akkor ér rá írni többnyire. A srác pedig nem nézett itt le senkit. Teljesen normálisan elmondta, hogy hogyan áll a kávézással jelenleg. Semmi lenézőt és bántót nem találok az írásában. Nem mindig lesz válasz azonnal vagy lehet elsikkad a téma. Ez nem ügyfélszolgálat. Be kell írni még egyszer.
-
HÁZIGAZDA
válasz konzumpro #98944 üzenetére
mondom a szokásos mantrám: óvatosan ezekkel a "felfedezésekkel". most mindenki rohan 6 baron kávézni, aztán, amikor a 9 bar már feledésbe is merült, egy sztárblogger felfedezi majd, és mindenki rohan 9 baros holmikért.
ez csak egy nyomás érték, aminek hatására kioldódik a kávéból a sűrűje. ki köll próbálni, hogy melyikből mi lesz. picit is cremásabb kávéknál például ritkán jobb az alacsonyabb nyomás.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Betelik a pohár: nagy igény lenne a gyorshajtás-ellenes technológiára
- Xbox Series X|S
- Skoda, VW, Audi, Seat topik
- Horgász topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- A Palit fekete VGA-szörnye nem kér a színes pislákolásból
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Metal topik
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...