-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pé
senior tag
Hehe.. ilyen saját "blendeket" én is szoktam. Ha pl. az egyik zacskó kiüröl és már csak fél pohárnyi bab van benne ( ja én pálinkáspohárral mérem, pont egy duplának való fér bele ) akkor mixelem az új zacskóval. Hazudnék ha azt mondanám hogy mindig sikerül maradandót alkotni
-
jolti
senior tag
A csokis vonalon is van némi javulás, de isten igazából a világosabb, gyümölcsös vonalon érzek hatalmas változást.
Olyan mintha a helyére került volna minden. Tehát tényleg ami eddig citromlé volt, az most meggybefőtt lett... Sokkal jobban kijönnek a jegyek.
Pl. egy multkori tapasztalás: a Pacific Ház kávéját nem szerettem, mert túl savanya volt nekem, aztán a multkor egy rendelésemhez kaptam ajándékba egy kis zacsit ebből. Először fanyalogtam, hogy én ezt nem annyira szeretem, de aztán eszembe jutott, hogy milyen qurva finomak voltak a Has Bean kávéi, amik szintén gyümisek voltak és valóban a Ház kávéja is teljesen más volt! Így már megértettem miért szeretik olyan sokan. -
soldier2
őstag
Nagyobb az ECM kazánja, nem kicsivel, de úgy agyalok, hogy mivel melegvíz az utánpótlás, így tökmindegy mekkora a kazán. Persze nem mindegy, tehát az elképzelésem valahol hibás.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
egykori
őstag
Hát ez tetszett: tipikus büfé kávé! Sajnos régebben volt részem a büfé kávékból.
Azért fejlődünk, mert manapság - ha nem itthon iszom kávét - már Segafredo, Lavazza, Illy van terítéken.
De itthon sem akarok visszafejlődni és feleslegesen kísérletezni, ezért hagyatkozom ismereteitekre. Olvastam nem régen a Gimoka Gran Gala Nero kávéról, ezt is tervbe vettem kipróbálni a közeljövőben.Köszönöm az ajánlataitokat - adp, fi:zi'k, csabulaxi -, ki fogom próbálni sorban, de azt hiszem talán elsőként valamilyen arabica-robusta keveréket veszek.
-
-
verti1
tag
Expolygonban van IMS ez is tökéletes szerintem. Ráadásul ez direkt Gaggiaba való 68 mm-es a perem távolsága. Az LM 70 mm-es. Én vettem egy jó pár fajta LM szimpla szűrőt és egyik sem tömített rendesen billegett a szűrőtartóban a kosár. Gyagyára kellett húzni a kárt, hogy tömítsen...
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
Miért kell mindig babnak lennie a tartóba? Az F4 nanora vagy a beépített mérleges változatra gondolsz?
Mert ha jól látom, akkor az F4-nek csak nagyobb testvérei léteznek, amelyekben elméletileg több darálmány marad az örlés után, hiszen nagyobb hely van erre. Napi mennyiségtől függetlenül, erre vonatkozóan, nálam az az eldöntendő kérdés, hogy bevállalom-e annak a mennyiségnek a leörlését (a kukába) ami ahhoz szükséges, hogy kihajtsa az álló kávét. Egy ilyen nagyságú darálónál ez a mennyiség számomra egyáltalán nem vészes.Azért is kérdeztem rá a starkra, hogy azzal mi a helyzet, mert egy 83-as késpár, bármennyire is teccetős , már egy jóval nagyobb testet... feltételez. Korábban egy Sm 92-őt használtam, és annál számomra már határeset volt a pangás mennyisége. Szóval ha ahhoz késpest nagyobb a Stark akkor részemről ez el is döntötte a kérdést.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
-
-
Sinisi
senior tag
Én is Danettinél vettem. Egy egy csészéset (cikkszáma: UN551 ) és egy duplát (cikkszáma: UN548). Vettem egy háromszemélyes Faema szűrőt ( Cikkszám: F090, de ezt nincs a honlapon fönt, katalógus alapján kerestük ki) is biztos ami biztos alapon, arra az esetre ha olyan kv-val találnám magam szembe amelyiknél a dupla szűrő kevésnek bizonyulna, de ezzzal nem ment fel rendesen a kar.
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
Igen-igen! mármint én határozottan erre az álláspontra jutottam! Csak a bajlódás volt az 58-as tamperral, szinte mindig szétrobbantotta a víz a "kávépogi" azon részét ami a kis "kalap" mélyített részén túlnyúlt(bárhogy ügyeskedtem). Most rendeltem fragolától azt hiszem, hogy 41-eset, de erre nem esküdnék (hogy 41-es ). Bár úgy, hogy nem nyúlik túl a kv a zsákos részen szerintem 7-8g-nél nem fér több bele.
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
Ro.-s vizet használok, szal nincs tapasztalatom, hogy melyik a jobb, de úgy emlékszem, hogy valaki azt mondta, hogy vízlágyító gyantát használ (egyszerűen a tartályba dobva). Ezek pedig nem annak tűnnek, amit a rövid élettartamuk is sejtet. Végül is passz.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Nekem volt az olcsó gyantapatronos megoldás is, nem volt az igazi. Furán nyálkás volt a patron és a cső felszíne is, illetve állásában szétnyílt, és szétgurult a tartályban a tartalma.
Nyáron vettem Oscar 60-ast, szerintem az is elég a GC tartályába, eddig hibátlan. Korábban látszódtak vízkő csíkok a tartályon, most hónapok óta semmi. Tisztításnál is egyszerűbb ezt kikapni, mint a vízcsövet patronnal együtt, nagyon ajánlom!
Szerk.: és az én felhasználásom mellett 1 évet lazán kiszolgál.
[ Szerkesztve ]
-
verti1
tag
-
-
soldier2
őstag
-
soldier2
őstag
-
soldier2
őstag
Alink amit betettél termoblokkot ír. Többet én sem tudok.
Keresztapper: gratula. Ilyenkor érzem a 49 mm hátrányát kicsit
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Videós, mozgóképes topik
- Hass.io - Home Assistant telepítés, beállítás
- Facebook és Messenger
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mini-ITX
- Kanada feltalálta a Netflix-adót
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs