-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-HajTömeg-
őstag
Mikor nekiállok a graef tisztításnak mindig azt veszem észre,hogy rengeteg pangó őrlemény van benne.
Szét nem szoktam csavarozni,csak leveszem a babtartályt, kiveszem a kést.
Ütögetem jön ki belőle rendesen, kicsit kefélgetem még jön, ujjazom, jön belőle, sőt kifejezetten sok jön belőle (biztos ezt szereti).
Erre nincs valami fejlesztésed mentőske?
Fogadni mernék te mindig szétszeded teljesenAlias: Júzer error
-
WiZARD
addikt
Majd megkérdem itthon mennyi, ha 2k felett van, akkor marad a szilós, igényes megoldás
Most várom hogy kössön a csodás ragasztó, amit vettem, elsőre úgy tűnik, hogy ez is szilikon szerű aránylag puha anyaggá szilárdul, bár elég vékonyan kentem be...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
Nincs sajnos.
Mondjuk túl nagy nyomás sincs itt szerintem.
Ragasztóra 24 óra száradást írnak, de én sose bírom kivárni, úgyhogy mindjárt kipróbálom, bár még csak 3 órája kentem be.
De ha jó lesz akkor is nyomok majd rá bilincset, meg csövet, hogy tartós legyen...Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
Nem vártam, de kevés is volt, nem a kötéssel volt a gond
Az a baj, hogy reggel elutazok, és csak vasárnap este jövök haza. De majd megpróbálok útközben venni bilincsetReggel meg brikkázok vagy összerakom a gépet..
Nekem úgyse kell tej(hab), asszonynak meg valamit kitalálunk[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
thx, majd gyakorlok, csak először üzembiztossá kell tennem a csövet
Nem arról volt szó, hogy ezek a vízlágyítók eltolják a víz ph értékét, és ez a gaggia alu kazánjának nagyon nem jó? (legalábbis a bajuszkapcsolón ezt írták)
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
cekkk
veterán
Itt is kérdezek tőled
Nézem a pid bekötést a bojlerba,
A érzékelő mennyire lóg bele így? Mert ahogy most a kezembe veszem a K elemet és nézem a képet olyan mintha bele se menne a bojlerba a vége. Így viszont nem tud szépen szabályozni, mert mire oda ér a megváltozott hő addigra már ott más hőmérséklet lehet. Így nagyobb a hő ingadozás.
Na majd keresek itthon egy mester embert aki feltudja fúrni nekem
-
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
Micsoda szégyen ez Pedig azt hittem van olyan jó
Szerinted ennyien megcsinálnánk, csináltatnánk, ha nem lenne jó?
Sok mindenki sok mindent vesz/csinál mert hiszi, hogy jó Én csak gondolkozom ezen, hogy a bojler fala az milyen gyorsan tud hűlni melegedni.
Biztos megcsinálom, mert már itthon van két pid. Már csak bekötés kellene nekem hozzá
-
SLYM
veterán
én is próbálom csökkenteni a mennyiséget, amennyire csak lehet. de addig még nem jutottam el, hogy magában is iható kávét készítsek. egyébként az édesítőből nem mindegy, hogy milyet választasz, vannak tényleg hihetetlenül rosszak is, én pl süssina márkájút használok, annak az íze nagyon hasonlít a cukoréhoz
[ Szerkesztve ]
-
Dr_Syrex
senior tag
Már beszerzés alatt áll, de addig még kap egy kis hideg zsíroldót, ha hazaértem. Mondjuk a korábbi állapothoz képest akár tisztának is lehet nevezni
Az ilyen masszívabb lerakódások hatással lehetnek mondjuk a lefőzött kávé ízére?
Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! *** WoT: Blitzking 43M TURAN - Hungarian Armored Brigade
-
HÁZIGAZDA
eleve légmentesen lezárva, minél kevesebb levegővel kell fagyasztani. felengedni meg lassabban és semmiképp sem úgy, hogy párát tudjon kapni. nekem egyébként csak jó tapasztalatom van vele, hónapokat pihent a fagyóban és pezsgő cremával nyitott mégis a kofi. most már bátran használom, ha például nagyobb rendelés van valahonnan.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
hifis50
csendes tag
A Reneka szűrőnek van 2 olyan tulajdonsága, amiben jelentősebben eltér a többi szűrőtől. Az egyik, hogy a finom háló, ami itt a szűrést végzi, az őrlemény legfinomabb púder összetevőit is a szűrőben tartja. A darálóm elég vegyes szemcseméretet produkál, ezért még a vst szűrőknél is került nagyon pici zaccszerűség a pohárba, a Renekánál semmi. A másik, hogy nagyságrenddel kisebb a vízárammal szembeni ellenállása a többi szűrőhöz képest. Vagyis ha vízcsap alá tartom, jóval erősebb vízfolyásnál kezd megtöltődni, mint mondjuk egy mikroperforált szűrő.
-
bl4ze
veterán
Ahogy írtam annyit vettem észre, hogy a legtöbb kávé szebb lesz kinézetre, jobban "cirmosodik".
ízre nem tudom összehasonlítást végezni, mert nem tudom pontosan u.a. a hőfokot produkálni, sajnos a szűkítőzés-PID egyelőre álom marad, a szaki nem csinálja meg (még).Én biztosan nem adnék érte 10K-t, de még 5K-t sem.
Nagyon minőségi, profi a fogása, kialakítása, de nem érzem, hogy bármiben olyan drasztikus ugrást-haladást produkálna, hogy megérné ennyit kiadni egy dupla szűrőre.Ez saját vélemény csak. Másnak lehet megéri, bejön vagy bele tud hallucinálni bármit.
.:. bl4ze .:.
-
hifis50
csendes tag
Amit írtam, a mérhető, dokumentálható különbségek más szűrőkhöz képest. Minden más már szubjektum, az is, ami ezekből az eltérésekből következik (vagy nem). Ezekről tényleg csak hosszabb távon és örökös összehasonlítgatásokkal lehetne nyilatkozni, de ez nálam nem játszik. Egyébként jól működik, nincs vele bajom, a zaccmentesség pedig előny.
A maszek darálóm egyik nekem előnyös tulajdonsága, hogy tizedgramm kávé sem marad benne, tehát a feltapadó por is könnyen kihajtható belőle, és azt is belesöpröm a szűrőbe. Ízre nem tudom jó-e ez vagy sem, itt sem hasonlítgattam eddig a régi darálómmal. Ez a felállás jobban tetszik, mint hogy bizonytalan mennyiség mindig ott pang a darálóban. A tervezésnek ez egy fontos szempontja volt, ezért forgatom a külső késgyűrűt, hogy alul - fölül nyitott legyen a szerkezet. (Itt ha fölülről belenézek, a hézag is látszik a kések között.) -
Ábi
tag
Szerintem nem bántásnak írta.
Tényleg rengeteg "kidobott" gépet varázsolt újjá,mentett meg, tehát tudja becsülni az óccsó és a drága gépeket is. Szinte nincs kávéfanatikus, aki ne Iberital, Graef, Ascaso trio valamelyikével kezdte volna...Akik itt vagyunk, mind jelentős időnket és kinek pénztárcája szerint, jelentős összeget fordítunk a kávé élvezetére. Nem pénzbeli, hanem hozzáadott érték alapján kéne egymást értékelni.
További cremaban és ízben gazdag kávékat kívánok!
-
Ábi
tag
Természetesen mindenkire értettem.
Nagyon intenzív vita folyt már, és úgy látom mindenki elfogult valahol.
Az újabb pörkölő generációt pedig nem lehet egy skatujába tenni, mivel NEM CSAK Béla árul gépet és én sem tőle vettem.
A sérelmeket meg jobb begyógyítani, különben örök tüske marad, ami még egy ilyen jó kis fórumot is képes felzaklatni. -
fragola.6035
aktív tag
Csak azt szerettem volna megvilágosítani, hogy ezek az áttételes kis kúpos őrlők hiába fényesek és a szarka is rárepül, de egy Gaggia Classic tudásához nagyon kevesek, nem lehet velük kihasználni egy GC tudását. Ráadásul eladásnál minimum a felét elbukja.
Ha elkölt valaki 90ezret egy szettre, akkor biztos hogy sokkal jobb minőség érhető el pl. egy Mazzer (vagy más feújított ipari) + Quick Mill, vagy TX10 párossal.
Szerintem.https://caffe35.webnode.hu/
-
-HajTömeg-
őstag
Sajnos a kettős kifolyó úgy rá van gyógyulva a karra,hogy meg se moccan fogóval sem.
MOst próbálom hideg zsíroldóval kicsit oldani a helyzetet,de nem nagyon akar menni a dolog
Vízkőtelenítettem, picivel több,mint 60ml folyik le 10mp alatt.
Elég csöndes, az EVO-hoz képest legalábbis.
Eredetileg twin-nek mondta az eladó,de ez sima,ugye? A twinre rá van írva elől?
Van benne egy ilyen vízlágyító , ezt milyen gyakran kell mosni/cserélni?
Ezekben ugye van 3 járatú,tehát főzés után rögtön levehető a kar,anélkül,hogy szétrobbanna a pogácsa ?[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest