-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz kisdagimacs #81436 üzenetére
mutass egy képet légyszi az őrölt kávéról (még főzés előtti állapotában ), ahol látszik, hogy mennyire finomra darálták
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
CB
senior tag
válasz kisdagimacs #81436 üzenetére
Akitől vettétek nem láttak el tanácsokkal? Mert én pl. sok tanácsot kaptam az eladótól anno.
Sajnos őrlő nélkül hasonló kudarcok fognak érni, ezért minél gyorsabban szerezz be egyet.
A kávé valószínűleg túl durvára van őrölve.
Ha van örlőd, akkor is egy jó játék eltalálni az éppen aktuális kávé finomságát.[ Szerkesztve ]
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
OPiiPO
addikt
válasz kisdagimacs #81436 üzenetére
egy bolti őrlés szinte soha nem fogja eltalálni amire szükségetek van a rendes lefolyáshoz - még két ugyanolyan sorozatú Graef beállítása sem egyezik, ezt mind egyedileg kell kikísérletezni (sajnos nem fogjátok megúszni az őrlőt)
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
72lakiluk
tag
válasz kisdagimacs #81436 üzenetére
Azért a hány gramm és megfelelő tömörítés is kérdés lehet.
-
Bazsee71
őstag
válasz kisdagimacs #81436 üzenetére
Annál nagyobb szakbarbárságot nehezen tudok elképzelni, mint ha valaki azt állítja, hogy le tudja neked őrölni presszóra. Hagyományos módon ez nem lehetséges, egyedül nyomásfokozós karral, de az meg nem GC színvonal.
-
Csápájev
őstag
válasz kisdagimacs #81447 üzenetére
Szükségetek van a géphez darálóra.
A legolcsóbb megoldás egy graef 702 kb 30ezerért. Ha van rá több (80-100), akkor használt Mazzer és társai. -
senior tag
válasz kisdagimacs #81447 üzenetére
Szia, ha jól sejtem Ti vagytok , akik tőlem vettétek tegnap a gépet. Én mondtam, hogy a bolti kávéval át fog zubogni a víz az őrleményen, mert az a kávé már vsz. döglött. Na már most ha előre le van darálva, akkor a dőglés hatványozottabban sokkal gyorsabban megy végbe. Láthattad, hogy én viszonylag friss kávéból - azt is a fagyasztóból kivéve és mindezt frissen őrölve készítettem azt, amit ittatok. Mondtam, hogy ezzel a technikával “sajnos” csak így lehet vállalható eredményt elérni, de a nyomásfokozós szűrővel és a kis dugóval a karban azért el lehet készíteni a bolti kávét is. De azt egy szóval sem mondtam, hogy az olyan minőségű lesz, mint a friss, megfelelő szemcseméretűre őrölt kávéból készített ital. Ez csak egy szükségmegoldás kompromisszumokkal
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
soldier2
őstag
válasz kisdagimacs #81447 üzenetére
Daráló nélkül nincs élet, egy ilyen gép használhatatlan anélkül. Hogy miért nem működik az előre ledarálják "espresso finomságúra" miért nem működik? Ezért: [link] Kell egy Graef 702 minimum, tamper, és jönni fog a jó kávé. Szerintem egy mérleg sem árt ami tizedes pontossággal tud mérni.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Lefty
addikt
válasz kisdagimacs #81447 üzenetére
Daralo nelkul ennek nincs ertelme. Hiaba daraltatod le mashol, termoterulettol, porkolestol es szurotol is fugg, hogy milyen finomsagra lenne szukseg. Masreszt igy megdoglik a kave. Legolcsobb a mar emlitett CM702, illetve a nyomasfokozos szurot is el kellene felejteni, helyette IMS dupla. Idovel pedig egy PID sem lenne rossz, hogy ne tul sok, vagy epp keves hot kapjon az adott kave.
[ Szerkesztve ]
-
beleriand72
tag
válasz kisdagimacs #81452 üzenetére
Olyan nincs, hogy mellé lőttek a darálással, mert egy őrleményfinomság biztosan valamilyen beállítások mellett tökéletes lesz. (persze azért bizonyos határokon belül).
Nagyon sok fix és általad állítható összetevőkből adódik össze, hogy mi lesz a végeredmény: szűrő, felsőszűrő, tamperolási nyomás, kv minősége, amely napról napra változik (romlik), pörkölési szint, termőterület/fajta, gép vízhozama, beállított nyomás, kv pontos mennyisége, lefolyási idő, PID hőmérséklet, mennyire van előmelegítve a gép/szűrőtartó+kar/csésze....
...és akkor ehhez jön a darálási finomság.
Be fogod látni, hogy egy kb beállított RENDSZERbe a legegyszerűbb lesz a kávé finomságát állítgatni (jó persze tamper nyomás, néhány tized gramm, néhány másodperc), ám enélkül nem fogsz tudni rendes italt készíteni. Nagyon kis határok között fogsz elfogadható kávét kapni, mert vagy átömlik a víz a pogácsán és minimum 2-3x annyi híg lötty jön le vagy éppen el se fog tudni indulni.MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
PeterAgos
csendes tag
válasz kisdagimacs #81452 üzenetére
Légy türelmes! Én kezdőként egy Rocket Giotto V3-al és egy Bezzera őrlővel hetekig a mosogatónak készítettem a kávékat
Pedig volt jó tamper, megfelelő alapanyag, stb. Ez ilyen...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kínai, és egyéb olcsó órák topikja
- Konteó topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Sorozatok
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Bicikli matrica szinte minden fajta biciklire! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo (RC PRO)
- IGAZI RITKASÁG: Számozott, limitált kiadású Assassin's Creed Valhalla Orlog Deluxe Edition
- Zero 9 (Techlife X6) elektromos roller (35km táv, 45km/h sebesség)
- AKCIÓ! Egészségmegőrzés, szépségápolás - BOLTI ÁR FELÉÉRT!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs