Új hozzászólás Aktív témák

  • cigam

    félisten

    LOGOUT blog

    válasz Frawly #60516 üzenetére

    Menni fog rajta minden, de nem fogod érteni, hogy mitől megy jól, ha meg valami elromlik egy frissítéskor, akkor meg nem tudod megjavítani.

    El tudok vezetni egy személyautót, de ha elromlik nem tudom megjavítani. Azért itt is szét kellene választani, hogy
    - tudom kezelni/használni
    - tudom hogyan(és miért) működik rajta minden(ráadásul ez sem jelenti azt hogy van kézügyességem, szerszámom, stb... ahoz, hogy megjavítsam)

    Miért kellene mindenkinek "autószerelővé válni", ha csak vezetni akar?
    Természetesen összemosódnak a határok, és ez így van jól. Miért kellene ismernem hogy pl. a kernel hogyan működik, amikor csak internetezni szeretnék?

    A másik eshetőség, hogy nem működik, akkor meg úgyis heggeszteni kell, de akkor már nem vagy sokkal előrébb egy Arch vagy ahhoz hasonló disztróhoz képest.

    Azért az nem mindegy, hogy alapból megy minden, és előfordulhat, hogy pár "apróságot" (kinek mi az apróság?! lásd fent) kell "hegeszteni", vagy az utolsó szögig neked kell mindent beállítani, adott esetben lefordítani.
    Megint egy autós példa: Ha boltba megvehetem készen az autót, ami elvisz A-ból B-be, miért venném meg alkatrészenként? Értem én hogy egy tech. fórumon sokaknak már az oviban is villáskulcs volt a jele, de nem ez a jellemző.

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

Új hozzászólás Aktív témák