Új hozzászólás Aktív témák

  • attiati

    veterán

    válasz Flashcash #8994 üzenetére

    pár gondolat kering a fejemben:
    1. a chfhuf mozgása korlátos az egyik irányba, csak a huf-ra kéne vigyázni, de most a bankoknak kényszerűen le kellene zárniuk a pozíciót ~230 körüli árfolyamon, és realizálni a bukót.
    2. a bankrendszer éppen a jól teljesítő hiteleit veszítheti el, és a mérlegben csak a szenny marad
    3. Ha a ft hitellel kiváltás nem lesz kötelező a bankokra nézve, akkor a késedelemben levő hitelesek maximum az ingatlan eladásával tudnak pénzt előteremteni. És ha minderre 3 hónapjuk lesz, akkor jócskán lehet még ingatlanpiaci esés
    4. Ha nem 3 hónapjuk lesz az adósoknak, akkor meg piszkosul ráérnek kivárni, és majd törleszteni akár 250-280-nál is, az adóst már nem fogja érdekelni.

    Aki nem végtörleszti, az tényleg nehéz helyzetbe kerülhet a sok kiszálló miatt.
    Ráadásul egy ingatlanpiaci esés után akár még pótfedezet betolására is "felkérheti" a bank.

    kva gáz ez a megoldás.

    Csak azért kérdeztem vissza laja-tól, mert ha 3 hónapra nyitják meg, és nincs kéznél a pénz a visszatörlesztésre, akkor nem éri meg bármi áron megszabadulni. Az már nem optimális megoldás, hogy 20%-kal olcsóbban likvidálni a házat, csak hogy 25%-kal olcsóbban megszabaduljon az ember a hitelétől.

    De az egész buli lezavarása után majd meg lehet nézni az ország szempontjából a nyereség, veszteség mérleget. Bőven negatív lesz.

    Milyen tőke fog az országba áramlani, ha a jogi környezet ennyire bizonytalan, és visszamenőlegesen lehet szerződéseket módosítani?
    A bankszektor már eddig is kétszer meggondolta, hogy nálunk helyezze ki a hitelt, vagy egy olyan országban, ahol a hitelen keletkezett profitra kevesebb, vagy semennyi bankadót nem kell fizetnie.
    De el fog gondolkodni a többi szektor szereplője is, hogy itt építsen gyárat, vagy máshol (akár közép, hosszútávon is). Főleg, ha megdrágul itthon a forrás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák