Új hozzászólás Aktív témák

  • mikrofon

    addikt

    válasz sticky35 #77014 üzenetére

    Hát leginkább a méret és használhatóság érdekel. Mennyire lesz nehéz a váz ezzel? Mennyire lesz nehezen tartható, kényelmetlen.
    Igazából jelenlegi pancake kit helyett keresek valamit a 25/1.8 és 45/1.8 mellé. Első körben por álló obira (12-50 vagy 14-150) gondoltam mert nyaralás kirándulás alkalmával nagyobb biztonságban tudnám a szettem. Nyugodtabb lennék.
    Viszont az is megfordult a fejembe hogy a jelenlegi 14-42-t is egy két kattintás után lecserélem a kép minőség és a nagy nyílás miatt. Vajon nem tennék ugyan így az említett két obival is. Inkább kockáztatnám a pormentességet az időjárásállóságot a jobb kepért, nagyobb rekeszért cserébe. Ha igen akkor felesleges költés lenne a csere, ráadásul, ha nem használom minek cipelném magammal, mert a kettő közül egyik sem kicsi. Lehet a pancaket nem kellett volna megvennem, csakhát ott meg vonzott a kis méret, de valójában nem ad annyit a kis méret és zoom, hogy többet legyen fent.... Nah ilyen felesleges vásárlást szeretnék elkerülni...
    Így jön képbe a 12-40 pro... Csakhát a pro, a 25 és a 45 obi az e-m5 II vázzal lehet túl értékes hobbi fotózásra. De ha mondjuk csak a pro és az egyik fix maradna, az árban szimpatikusabb lenne. Vagy ha eladom az egyik fixet akkor azt megbánom és bukok amikor újra megveszem a fixet.
    Hát a fentiek miatt kérdezgettek..

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák