Új hozzászólás Aktív témák

  • aginor

    veterán

    válasz csurgoi #95821 üzenetére

    Nem akarom védeni Studit, megteszi majd maga, ha szükségét látja, de az mondjuk tény, hogy a kirohanásod vajmi kevés információt tartalmazott, így azért baromi nehéz ám segíteni. :U Érdemes lenne valahova feltölteni mintavideót, hogy láthassuk, hogy mi a probléma valójában, mivel az általad felrótt négy hibából így elsőre három ugyanaz: "A telefonnál nem vándorol el a fokusz, nem válik életlenné, nem színhibás és gyenge világítás mellett is totál éles minőséget produkál."
    A "vándorol el a fokusz, nem válik életlenné" és a "totál éles minőséget produkál" szerintem mind ugyanarra vezethető vissza. Mégpedig arra, hogy automata módban elvándorol a fókusz -igen, sötétben még inkább- és emiatt lesz életlen a képed, amit a telefonon azért nem látsz annyira, mivel az a gombostűnyi érzékelője miatt lényegében faltól falig éles, de ettől még nem feltétlenül lesz jobb, sőt.. Nem véletlen, hogy a profik a kézi élességállításra esküsznek (legalábbis amennyire látom). Nyilván ez nem mindig kényelmes, és nem is biztos, hogy mindig indokolható, de ettől még igaz, hogy vele jobban kontrollálható az élesség.
    A másik hiba amit "nem színhibás"-ként jellemeztél pedig egyszerűen csak adódhat a nem megfelelő beállításokból. A gépen lehet állítani a fehéregyensúlyt, a színtelítettséget és még művészi szűrők is vannak. Videókat nem szerkesztek, de szerintem a programban annál is állítható utólag a színezettség, így lehet arra is érdemes lenne rákukkantani, hátha pár kattintással javítható, vagy profilozható a dolog.
    Így elsőre ennyi, bár nem hiszem, hogy sokkal előrébb lennél tőle, de az információk és a tudásom alapján ennyit tudtam hozzátenni a kérdéshez. :B

    Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

Új hozzászólás Aktív témák