Aktív témák

  • Kleroo

    veterán

    Egyébként nekem sem annyira más a véleményem. Inkább csak más oldaláról nézzük jelen pillanatban a dolgokat. Én onnan nézem,hogy a nagy átfogású,elérhető optikákból minden van,ami kell. Valamint a DSLR lényege az,hogy cserélgessük az obikat,mindig az legyen fent,ami a legjobb az adott célra.
    Nem vetem meg a 24Mp-t és ezt a kitobit sem. Tényleg jól jöhet,csak szerintem ez már nagyon a számháború felé megy el, és leginkább azok veszik majd akiket a marketing informál.

    A 24MP-el az a problémám,hogy előny már nincs belőle sok,max akkor,ha gigantikus komponálási hibát vétett a fotós,és a képnek csak kb a 20%-a lesz a végső kép.
    A1 nyomatok nem hiszem,hogy D3200 vásárlók köre. Cserébe viszont az ISO teljesítmény romlik. Azért filóztam azon is,hogy a Nex-7 lapkája kerül-e belé,mert a Nex-7 is drága,és még egyetlen Nikonban sem volt benne. Az meg érdekes lenne,hogy a legolcsóbb vázba pakolnák bele elsőnek.Erre eddig nem volt példa. Ha pedig annál gyengébb lesz,akkor az nem jó hír.

    Azért említettem,hogy érdemesebb bridget venni,ha kizárólag egy ilyen gigaátfogású optikával lőne az ember,mert az való arra,és töredék áron kapható.A DSLR egy ilyen optikával nagyjából egy ferrari lenne 150-es noname gumikon :D
    Bár én egy ideje nem követen szorosan a bridge felhozatalt. Nem tudom,hogy van-e utódja a Pana, Leica 12x zoom 2.8-as FZ sorozatnak. Persze nyilván a 18-300+jó váz is zárójelbe helyezi a legjobb bridget is,de kb 2x-es áron.És a lényeges potenciál sosem lesz kihasználva.

    Egyébként én fényerős profi obikról nem beszéltem,nyilván nem egy 300/2.8-hoz kell méregetni. :)

    Vagy csak nekem ennyire brutál,hogy most 18-300-at akarnak? És nyilván nem lesz egy nagyondrága,profi optika.
    De majd meglássuk mit tud. Én szkeptikus vagyok. :)

    Hodor. Hodor? Hodooor!

Aktív témák