Aktív témák

  • Kleroo

    veterán

    válasz Degeczi #28266 üzenetére

    Igen,pontosan erre.
    Szerintem ez az egyetlen igazi baj még a DSLR videózással.
    A többi az nem baj,hanem rossz hozzáállás,megközelítés :)
    Mert ugyebár egy profi operatőr MF-al nyomja,Egy átlag usernek meg elég komoly dolog ezt megtanulni.Én is próbálkoztam már sokat,de "akcióban" még így is csúnyán el tudom bénázni. :D Így jó ideje nem is tanulgattam a témát. :)

    Viszont egyébként manapság sokat ér a videó. Cimborámnak ajánlottak fel egy kis melót. Egy kis céges összejövetelen kellett volna fotóznia,és videóznia. :) Az ő váza még nem video képes. Így át"passzolta" nekem.De én sem mertem elvállalni,mert még túl béna vagyok ahhoz,hogy ezt a szintet valakinek pénzért "nyújtsam", De mint ez a példa is mutatja,akár egy kisebb meló is múlhat ezen.

    Lehet,hogy most rá is fekszek arra,hogy tényleg magabiztosan tudjak MF-al dolgozni hosszú perceken át,sok újrafókuszálással.

    Vagy a korábbi véleményem picit egyszerűsítve:
    A DSLR átlagon felüli képminőséget és videó minőséget nyújt. Mind a kettőhöz más jellegű,kiforrott, nagy tudás kell. A különbség,hogy a videós segítségek még bénácskák(borzalom AF),míg a fotózós rész már szinte magától megcsinál mindent egész jól. :)
    Tehát ha egy ügyes operatőr kezébe vesz egy DSLR-t akkor az bizony nem bohóckodni fog,hanem rádöbbenteni arra,hogy a drága 1080p camerákat is lehet a kukába dobni. :D

    szerk: D700 vs D7000
    Szerintem nem kérdés,hogy a csodás D700. Viszont az a perdöntő,hogy milyen obipark van. Mert ha DX-esek,akkor a váltás nem kicsit brutál különbség. :D

    Más: Korábban is amikor D90 vs D7000 malomban őrlődtem,nekem is,és cimborámnak is kellemesebb,kényelmesebb volt a D90. A férfiúú,akitől a 70-200at vettem D90-ről váltott D7000-re,és ő is azt mondta,hogy egyértelműen (még)jobb a D90 fogása. Ma jártam a mammut Saturnban (kb az összes DX gép kint van náluk) és újból megszorongattam őket.És bizony a D90 ismét sokkal kellemesebb volt. Más is tapasztalja ezt,aki 2mp-nél tovább nézegette ezen vázakat,és fontos neki a fogás?:)

    [ Szerkesztve ]

    Hodor. Hodor? Hodooor!

Aktív témák