Aktív témák

  • Kleroo

    veterán

    válasz jasonka #28416 üzenetére

    A Sigma és a Tamron hasonló szinten van a Nikkorral.
    Tehát korrekt 70-200,elég gyengus 300.VR hiánya.(bár én amilyen képeket láttam a Nikkorral,az tényleg elég kaka.DE a D50 6mp-ére teljesen jó szerintem)

    A Sigma/Tamron előnye,hogy ki lehet fogni gyakorlatilag újat nevetséges áron,és a macro funkció jól jöhet.

    Nekem a Sigma APO-ról van tapasztalatom. 70-200között nyitva is szép. 300-on borzalom,de F11-en ott is jó. A macro jó dolog rajta,és szép,finom bokehja van (9lamellás)

    A kategória legjobbjai: 55-200VR ha kevés pénzünk van,de jó kell
    70-300VR ha kiváló minőséget,használhatóságot szeretnénk még elérhető áron
    Tamron 70-300VC,ha a legjobb ár/tudást és minőséget akarjuk,de vállaljuk a rizikót,hogy sok darab kipróbálása után lesz csak meg a végső.Tehát a kompatibilitás,minőségi szórás egy fontos negatívum.

    Szerintem nézelődj,és vegyél használtan Tamron/Nikkor/Sigma közül valamit,amit szemtelenül olcsón el tudsz hozni,és maku állapotú.Aztán meglátod,hogy elég jól rajzol-e a D50-en. ;) Ha pedig nem,akkor bukta nélkül eladod,és irány az 55-200VR.

    szerk:Azért a 18-105 a vége felé nyilván nem tud olyan szépen rajzolni,mint egy 55-200 az elején. :) Úgy is lehet mondani,hogy van egy széles-látod,sok tartalékkal "távolra",és van egy teléd,amit nem kell azonnal cserélned,ha picit közelebbi témát akarsz fotózni.

    [ Szerkesztve ]

    Hodor. Hodor? Hodooor!

Aktív témák