Új hozzászólás Aktív témák

  • #54625216

    törölt tag

    válasz Tuninger #14461 üzenetére

    Ugye a videó az esküvőnél amolyan luxus kiadás (majd a Petike felveszi a telefonjával), így mindenki igyekszik lenyomni az árat. Ráadásul viszonylag kevés a visszatérő ügyfél :DDD , így viszont a munka minősége csak közvetett módon érvényesül (látta a barátnője videóját FB-én, neki is olyan kell).

    A reklámban és az építészeti vizualizációban is hasonló a hozzáállás, csak néha ki lehet fogni olyan ügyfelet is, aki a film minősége és a remélt bevétel között látja a közvetlen összefüggést és ilyenkor bármennyit hajlandó kifizetni, mert nem luxuskiadásként, hanem befektetésként tekint rá.

    Még kb. tizenakárhány éve jött egy privát felkérés egy haveromtól, hogy lakóparkhoz kellene renderelt animációt készíteni, mert a beruházó meglátott valami hasonlót egy weboldalon és megtetszett neki.
    Mondom neki:
    - Hát így itthon, munka mellett, fusiban, haveri áron, adóelkerüléssel kb. 150-300 ezres percárral lehet számolni nehézségtől függően. Amúgy milyen terjedelemről lenne szó?
    Megkérdezte az ügyfelet és a következő volt a válasz:
    - Áááá nem sok, max. fél óra... de az egészre nem szánnának többet 40ezernél.
    :W

    OFF: Döbbenetes amúgy, hogy az emberek mennyire nincsenek képben a videó hosszokkal kapcsolatban. Órákban gondolkoznak, miközben már néhány percet sem képesek végignézni fészkelődés nélkül.

    Ebben a történetben az volt a bökkenő, hogy már eladták az összes lakást és csak a weboldalukat akarták cicomázni, azaz nem volt semmilyen összefüggés a videó és a bevétel között.

    Egy másik alkalommal viszont egy volt tanítványom keresett meg, hogy egy építészeti irodának dolgozik egy Bp-i tér felújításán és prezentálni kell a terveket az önkormányzatnak, hogy zöld utat kapjon a project. 7 milliárdos beruházásról volt szó.
    Már kész volt az - élég szarul - kirenderelt videó, de nem tudtak a szökőkutakra valósághű vizet rakni.
    Átküldte a modellt, rányomtam default maya víz shadert, meg némi procedurális hullámzást, kapott default paint effectes csobogót a tetejére, kirendereltem gyorsban egy próbát, hogy valami ilyesmire gondoltak-e.
    Erre jön hálálkodva, hogy tökéletes, kész is van, mindenkinek tetszik. Ugye nem baj, ha csak 70ezret tud fizetni érte?
    Mivel dolgoztam rajta vagy fél órát, mondtam, hogy hát jó, de csak most az egyszer. :DD
    Na ilyen az, amikor valódi pénzek múlnak a videó minőségén.

    Amúgy rendszerint nem dolgozok - hála az égnek - építészeti látványterveken, csak néha beesik ilyen is.

Új hozzászólás Aktív témák