Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz narumon #17029 üzenetére

    Nyilván a mai drónokat már telepakolják hülyebiztos (vagy annak tűnő) biztonsági rendszerekkel, de ha megnézed, akkor ezek pont az általam is leírt szabályok betartatását veszik ki a pilóta kezéből.

    Azt leszámítva, hogy simán berepülhetsz emberek fölé/irányába és egy műszaki hiba esetén ezek a rendszerek már nem segítenek.

    Ez nagyjából olyan, mint az autóiparban a vezetéssegítő vészrendszerek, sokan már sávváltásnál is basznak körülnézni, mondván ott a holttér figyelő, aztán az már nem érdekes, hogy a rendszer hibázhat, objektumokat rosszul mérhet fel, dolgokat túlreagálhat vagy egyáltalán nem reagál rá. A Tesla például egy DJI drónnál ezerszer összetettebb rendszert alkalmaz az autopilot funkcióhoz, mégis megesik, hogy fékezés nélkül belehajt az álló kamionba, vagy ha nem ismeri fel jól a felfestést letér az útról a szakadék irányába. A gyártó meg mossa kezeit, hiszen hiába reklámozza úgy minden platformon, hogy önvezető az autó (csak a köznyelvben megtévesztőnek ható autopilóta kifejezést használja rá), ott van a kézikönyvben, hogy attól még neked kell vezetned, figyelned és betartanod a gép helyett is a szabályokat.

    De amúgy pont pár hónapja olvastam az egyik autós portálon, hogy tesztelték valamelyik új VW csoportos autót és a vészfékező rendszere autópályán az előtte lévő torlódást úgy ítélte meg, hogy csinált egy satuzást közel állóra fékezésig és összehozott mögöttük egy ráfutásos balesetet (a tesztautó épségben megúszta, mert a tesztelőnek volt annyi lélekjelenléte, hogy azonnal nyomta rá a gázt, bőven volt még hely kigurulni). Nyilván ez már nem tökéletes párhuzam, hiszen a mögöttük jövők nem tartották a szabályos követési távolságot, de azért a pilóta helyett gondolkodó automata rendszerekbe vetett túlzott bizalomra talán jól rímel.

Új hozzászólás Aktív témák