Új hozzászólás Aktív témák

  • l1k3_1t

    csendes tag

    válasz GoodSpeed #110193 üzenetére

    Annyira egyenértékű (lehet, de nem feltétlen bizonyos esetben, lehet jó vagy rossz értelemben vagy valahol középen - az optikai kapcsolat és az 5G között) az 5G az otthoni vezetékes internetszolgáltatáshoz, hogy nem a 4G szintű csigalassúság meg esetleges magas késleltetés, sőt a leherhelhetőség jellemző, hanem magas kapacítás, nagy sebességű (inkább letöltésben. Mert a feltöltési sebesség az bizony karcsú az optikai net [feltöltési] sebességhez képest), az összes rádiókommunikáción alapuló (pl. WISP, 5G-nél korábbi mobiladatátviteli generációk, műholdas internet, de semmiképpen Wi-Fi mert az más tészta) adatátvitelt is meghazudtoló nagyon alacsony késleletetést is biztosít, hogy mondjuk számos (akár kritikusan fontos) ipari felhasználásra is használják, pl. a Fényeslitkei East-West-nél , amiről csinált Bog videót róla.

    Tehát igen, az FTTH még mindig jobb, de hogy ha a szolgáltató ront el dolgokat akitől kapjuk a netet, akkor hiába ott az optika, hogy ha magas a késleltetés meg pocsék a minősége, akadozik meg gyakran előfordul a garantált alatti sebességnek az elérése.
    Ezért hogy ha a Yettel tud adni jó netet és folytatja ezt az előbb említett mutatványt a DIGI (mint optikai hálózaton keresztűl netszolgáltatást kínáló ISP) amire senki nem kiváncsi, akkor inkább az 5G-n alapuló, de stabilabb és megbizhatóbb (lehet hogy feltöltésben karcsúbb, de letöltésben is mégjobban kiszámítható) netkapcsolatot kaphatunk akár sokkal jobb áron, ellenben a DIGI-vel, amikor az árat igen, de a sebességet (lásd. 10 Gigabit / sec tervezet, amit elkaszáltak).

    Amugy vannak olyan helyek, telepűlések (pl. zsákfalú, (kis)falú, községek) meg épűletek (pl. műemlék védelem alatt álló épűletek egy belvárosban - ahol nem lehet mondjuk új vezetéket bevezetni - itt egy példa egy KKV-s rendszergazdától), ahol nem nagyon éri meg az egész telepűlesen bevezetni optikát, mert mondjuk költséges - vagy illegális (lásd. műemlék védelmes épűetek, nincs engedély, nincs befizetve vagy nem hajlandóak befizetni az adót lefektetett vezetékek után, satöbbi.). Ott az 5G, mint lehetőség, ugyis az egész országban használható 5G-hez való frekvencia engedélyek megvannak a nagy triumviánus számára (Voda, Yettel, MTelekom), bár a lefedettségi térképeket nem nagyon frissítgetik, viszont bővigetik lassan sok helyen az 5G elérhetőséget.

    [ Szerkesztve ]

    Minden elérhetőségem https://cutt.ly/FwefivRV

Új hozzászólás Aktív témák