Új hozzászólás Aktív témák

  • adika4444

    addikt

    válasz cof #111115 üzenetére

    "Pff... "
    Próbálok érdemben reflektálni, de sajnos erre nem lehet. De ha csak a kiragadott mondatrészt nézzük (mert volt ám folytatása), akkor is helytálló amit leírtam. 2018 ősze után rendszeresek voltak az országos problémák, a felvásárlás óta ezek száma is nagyon megcsappant. Nem akarom elvitatni, a TeeJay (mostanság hogy eltűnt a topikból) által említett, még RCS-RDS által pénzelt gerinchálózati bővítések jelentőségét, de látjuk, hogy el tud kezdeni rohadni egyik pillanatról a másikra egy ISP (UPC a Vodafone-felvásárlás után) és a DIGI nem ezt az irányt mutatja, net terén legalább is biztosan nem. A külföld ugyanolyan gyász mint volt, a belföld meg ugyanannyira rendben van.
    Ehhez az árhoz egy külföldi peering bővítés mondjuk elkélne, de ezt már leírtam párszor, nem a mostani alkalommal fog ez javulni :D bár amikor megállt pár napja a külföldi irány, bíztam benne, hogy esetleg valami ezirányú fejlesztést eszközöltek, de aztán szomorúan konstatáltam, hogy nem erről van szó.

    "Nem sokat tett hozzá az új tulaj, csatlakozók amúgy UPC-nél minőségibb (Cablecon). Diginél egyszerű márkajelzés nélküli roppantós, koax kábel kb. ugyanaz lehet."
    A volt UPC hálózat jelentős része koax, emiatt a DIGI FTTH hálózatával kapásból értelmetlen összehasonlítani. Volt itt a témában szerelő által leírt tapasztalat, hogy történt előrelépés és valóban megritkultak azok a kommentek, amikor a friss bekötésnél már pár óra után LOSS-ol az ONT, mert elpattant a szál.
    A DIGI-nél amennyire én látom a morál mindenképp javult, aminek pedig hosszútávon minőségibb szolgáltatás a vége. De érdemes átnézni a Vodafone topikba, tényleg az az érzésem, hogy csak papíron egy a tulajdonos...

    "Igen, a többivel nincs gond azóta sem. ZTE F618 és F660 sem mai darabok, meg van 2.4 GHz only Huawei is, azzal sincs probléma. Ezek mind régi beszerzések már."
    Abszolút igaz, viszont az új beszerzések nagyon sokáig szemetek voltak és nem tűnt úgy, hogy nagyon változtatni akar rajta az RCS-RDS. Főleg, hogy még a Fiberhome hibáját is folyamatosan tagadták nagyon sokáig, holott nem 1 nem 2 ember panaszkodott it, a legváltozatosabb eszközparkkal és hozzáértési szinttel. Bár ezügyben annyi a javukra szóljon, hogy van itt pár hozzáértő, akik szerint racionális magyarázat nincs a Fiberhome-ok bridged módú terhelés alatti elhasalására és eleinte igen nehezen is hitték, hogy valóban az okozza.

    "Egy koax hálózatot teljesen felesleges összehasonlítani egy optikaival, nem is értem. Már UPC-s időkben is tele volt az a topik panaszokkal."
    vs
    "Nem sokat tett hozzá az új tulaj, csatlakozók amúgy UPC-nél minőségibb (Cablecon). Diginél egyszerű márkajelzés nélküli roppantós, koax kábel kb. ugyanaz lehet."
    A koax a DIGI-nél csak a TV-re van, ami kevéssé érzékeny, mint a net a Vodafone-nál.
    Ráadásul a Vodafone-nál nehezen magyarázhatóak a koax hálózattal azok a hibák, amikor bizonyos IP-tartományokkal szar országosan a net, vagy amikor a Vodafone lecserélte a compal-okat, új doboz, de a belső ugyanaz a selejt PUMA6. Igaz, ez a csere meg még a 4iG előtt történt.

    "Ha nincsenek elszeparálva a portok akkor talán, amúgy bármennyire modern is legyen akkor nem sokat ér ha nincs belső hálózat."
    Az AX-es jelzőt inkább azért írtam, mert az adott eszközök pontos típusa nem ugrott be, de azt a részt inkább arra hegyeztem ki, hogy stabilitásban veri mind azt a selejtes Fiberhome-t, akár bridge-ben is.

    alapvetően sok részletben igazad van, sok dologba lehet ellenpéldát hozni bármelyik oldalra. De amíg a DIGI-nél legalább annyi előrelépés van, hogy szerelők írják be a minőségibb alapanyagokat, felhasználók tapasztalják a minőségibb végponti eszközöket, addig a Vodafone-nál egy dolgot nem tudnék mondani, ami jobb lenne. Van persze, ami nem lett rosszabb, de olyan nagyon semmiféle előrelépés nem történt.

    Bízom benne, hogy inkább a DIGI-be fogják beolvasztani a Vodafone-t, mert nekem kicsit az az érzésem, hogy technikailag a Vodás infra kezét kezdik elengedni, itt meg megjelent az eszközvásárlás lehetősége például.

    üdv, adika4444- Ha egy munkát 30 perc alatt elvégzek, az azért van, mert 10 évet töltöttem azzal, hogy megtanuljam, hogyan kell 30 perc alatt elvégezni. Az évekért tartozol nekem, nem a percekért.

Új hozzászólás Aktív témák