Új hozzászólás Aktív témák

  • McLaca

    őstag

    válasz calciumgirl #5844 üzenetére

    Hogy a tárgyi tévedésre is rávilágítsak: elektromosságot fizikailag csak egy szolgáltatótól szerezhet be bármilyen szerverfarm. (Persze energiát a versenypiacról is vehet, de a drót és a trafó természetes monopólium marad a helyi szolgáltató kezében).
    Független betáplálása lehet kettő (más-más trafóból, vagy azonos trafó más-más kivezetéséről), de a szolgáltató akkor is ugyanaz. Tekintve, hogy náluk dolgozom... Továbbiakban szerintem vagy peace :R , vagy ignored :((( .

    És hogy valami normálisról is beszélgessünk végre:
    calciumgirl#5854: egyértelműen rosszabb a digi külföldi UP sávszélessége, ennek valószínűleg az az oka, hogy túlságosan ki van nyitva a "csap" a felhasználóknál, és az amúgy is szűkös nemzetközi vonalakat így könnyedén le tudja terhelni egy digis ügyfél, mondjuk ha publikus külföldi trackerről is töltöget. 10db basenetes az összesen 200Mbit feltöltésével akkora terhelés, mint mondjuk 100db 2Mbites feltöltésű UPC-s, de ott ráadásul a torrent korlátozva is van, tehát legyen a számuk 200db. Ez sajnos elég nagy különbség, dehát a digi íratlanul a torrentezők mennyországa. :)

    moma#5856: látja azt a netszolgáltató is, ha akarja, de nem akarja. Verseny van, nem foglalkozik a routerekkel évek óta egyik sem. Esetleg a nagyon kicsi, helyi, vagy kistelepülési szolgáltatók, akiknek csak muszájból vannak előfizetői.

    Nálunk szerencsére hónapok óta nem volt kiesés, és amióta visszaraktam a stabil, de nem olyan gyors routeremet, azóta szakadás is csak egy volt, aztán hogy ez a routernek, vagy a diginek köszönhető, sosem derül ki, de valószínűleg a routernek, mert akkor épp 20Mbittel ment kifelé a feltöltés torrenten (én meg nem voltam itthon, csak DU meter log és router log összevetése után következtettem ki).

    Üdv!

    [ Módosította: Thrawn ]

    A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

Új hozzászólás Aktív témák