Új hozzászólás Aktív témák

  • Ear001

    addikt

    válasz Exodius #70007 üzenetére

    Lehetne végre ez a balanced szimmetrikus?

    Amúgy egyszerű a válasz. Akkor van értelme ilyen be és kimenetet tenni a készülékre, ha az úgy épül fel, ez nem csak egy csatlakozó, meg öt centi drót. Vagy maga a kapcsolás szimmetrikus, vagy igényesen meg van oldva a szimmetrikus csatlakozás, komplett áramkörrel vagy mondjuk egy trafóval. Ez pénzbe kerül, elég sok pénzbe. Itt a linken pár Lundahl szimmetrizáló megoldás ára van, ezek önmagukban annyiba kerülnek, mint a Loxije, viszont jók. Az amikor egy 30 centes IC-t odabiggyesztenek, hogy na, most dugdoshatja az XLR-t is, az nem igényes megoldás, hanem mondjuk úgy, hogy marketing eszköz.

    A Loxije egy olyan piacon küzd, ahol rengeteg az ellenfél, valamivel ki kell tűnni a tizenkettő egy tucat termék közül, ilyen a szimmetrikus bemenet, tessék, te is rápörögtél, anélkül hogy pontosan tudnád, mire.

    A többi gyártó nagyon szimpatikusan úgy gondolja, hogy a hifi világában nem igazán elterjedt ez a megoldás, ők nem stúdió cuccokat árulnak, ahol viszont kell, ennyi pénzért nem tesznek rá palifogó megoldást, mert a rendes megvalósítása túl sokba kerülne, vagy el sem férne.

    Hallottam-e rossz szimmetrikus ki és bemenetet? Nagyjából az összes Best Buy kínai erősítő CD játszó olcsón szimmetrizált jele ilyen, elsőre lelkes az ember, aztán rájön, hogy csak hangosabb vele, de azonos kábellel, nagyjából összelőtt hangerőnél kiderül, hogy még kisebb is a dinamika, elvesznek a részletek, furán lebegőssé válik a hang.

Új hozzászólás Aktív témák