Új hozzászólás Aktív témák

  • adalbert1

    veterán

    válasz Mercutio_ #12466 üzenetére

    Mondjuk a kajálásra igyekszem odafigyelni, de az számomra sokszor nem fér bele, hogy itthon főzzek, vagy hogy akár új recepteket próbáljak ki.
    Viszont a sport egy kritikus pont, eleve mondjuk egy alap konditerem elvisz alsó hangon 1 órát, de ha az öltözést, tusolást, oda-vissza utat számolom, akkor rossz esetben ez 2 is lehet (oké, olyan helyre kell menni, ami vagy a lakóhelyemhez, vagy a munkahelyemhez közel van).
    Igaz, gondolkozom azon, hogy vegyek itthonra egy kettlebell-t, és egy normális futócipőt, és akkor nem lennék annyira helyhez/időhöz kötve, illetve az utazást is meg lehetne spórolni.

    A napi munka és utazás olyan 9-10 óra, alszom 6-8 órát, rossz esetben marad 6 óra arra, hogy:
    -reggelizzek, vacsorázzak, fürödjek, a gyerekkel minőségi időt töltsek, képezzem magam, kikapcsolódjak (akár pár fejezet elolvasása egy könyvben, akár 1-2 20 perces sorozatrész megnézése, vagy pár kör lejátszása valami multiplayer játékban), sportoljak, házimunkát végezzek, bevásároljak - szerintem ez nagyon kevés, főleg, hogy ez általában nem egy blokkban van, hanem a reggel és este között oszlik meg, és nem is mindig tervezhető.
    Ezen kívül néha az olyan holtidők is jól jönnek, hogy teszem azt 10 percet ülök csendben, és csak nézek ki a fejemből, amíg hagyom, hogy a tudatalattim is mindent feldolgozzon :)
    Oké, sport mondjuk heti 2-3-szor van, de a többi minden napos tevékenység, és a gyerekkel töltött időről biztos nem mondanék le.
    Egy jobb, szorosabban beosztott időmenedzsmenttel biztos, hogy jobban ki tudnám használni az időmet, de azt meg nem szeretem, ha nagyon szigorúan be van osztva a szabadidőm, ha mondjuk egy érdekes szakmai anyagot vagy regényt olvasok, és visz a flow, akkor nehéz azt megtenni, hogy na most becsukom a könyvet/ebook olvasót/laptopot, mert kezdődik a másik blokk. Illetve azt sem szeretem, ha nagyon túlzsúfolt a napom, és folyton van valami, amit csinálni kellene.

    Oké, persze ez összehasonlítva egy tényleg 16 órát szalag mellett töltő emberrel, vagy egy napszámossal tényleg felesleges siránkozásnak tűnhet. :)

    Legalább annyira jó volt, hogy ezt most leírtam, hogy végiggondoltam, hogy miként lenne jó úgy beosztani az időmet, hogy valamennyire a szabadság érzete is megmaradjon, de mégis jobban ki tudjam használni, most abban gondolkozok, hogy kijelölök napokat, pl. egyik nap csak szakmai dolgokkal foglalkozom, másik nap csak valamilyen rekreációs tevékenységet folytatok, harmadik nap sportolok, stb. (illetve azon is gondolkozom, hogy minden tevékenységet megvizsgálok külön, hogy miként lehetne időt spórolni rajtuk, pl. online bevásárlás - igaz a tesco eddig kb. mindig hozott ki valami drágább helyettesítő terméket, így annyira nem szimpatikusak -) - de ha esetleg valakinek van valami jó tippje egy tényleg működtethető rendszerre, akkor szívesen várom.

Új hozzászólás Aktív témák