Új hozzászólás Aktív témák

  • WiZARD

    addikt

    válasz WiZARD #61977 üzenetére

    Elvileg ma megjön a tegnap emlegetett Strada szűrőm.
    Onnan indult a téma nálam, hogy ugyan pár éve kávézok, fix szettel (Mazzer SJ, Gaggia baby+pid, reneka, aktuális CM kávé, változó víz, többnyire csapvíz/néha laica), de egyre inkább elégedetlen voltam vele. Egyszerűen ugyanez a kávé egy jobb kávézóban teljesen más világ mint itthon. Sid-et megkérdeztem merre érdemes továbblépni, azt válaszolta hogy inkább ezen a szetten finomítsak, ha csak nem akarok egy LM GS/3-at venni. A konkrét javaslata: VST, új gyári kés, BWT Bestmax Premium V

    Tegnap ebből meglett a kés a SJ-ba. A régit nem mondanám nagyon életlennek (3 éve vettem, nem szedtem szét akkor, de újnak volt mondva a kés, azóta kb 30-40 kg kávé mehetett át rajta), de érezhető különbség volt köztük tapintásra. Valamint gyanús, hogy az nem gyári volt (nem volt a hátán semmi felirat).
    Új késsel már a második kávé is érezhetően jobb/más volt mint eddig, és ez csak javult miután eltaláltam az őrlési finomságot. Édesebb lett, testesebb, ízek élénkebbek, crema több/szebb. (egy része lehet placebo, de a crema változás egyértelmű)

    Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

Új hozzászólás Aktív témák