Új hozzászólás Aktív témák

  • biker

    nagyúr

    válasz -HajTömeg- #899 üzenetére

    Média M.-ban láttam Pellini tradizionalet , Vellutato-t, Segafredo Perut Segafredo Brasilet, Kimbot és Lucaffe is.

    Lucaffét 2-3 félét ittam, finom volt. a mr arabica főleg!

    Valamelyik nap láttam,Frei-el egy beszélgetést, ahol azt mondta a kávé 92 fok fölött megég, azaz a kotyogósokban minden kávénak égett íze lesz.
    Ez igaz?

    Igen, igaz, tudtommal a 92 fok az optimális, de 90-95 fok közt kell tartani
    a kotyogós és autopress főzők olyan 105 fokos vizet nyomnak át, mert a túlnyomás alatt felforrt vizet a keletkező gőz nyomja át, ez már sok!

    Csak mert általában tényleg keserűbb a kotyogós kávék íze, viszont lehet kapni igen drága kotyogóst is, amiket meg égen-földön dicsérnek, pl Bialett Brikka.

    A bialetti brikka és a miss moka kicsit más :)

    Ebben az említett beszélgetésben hangzott el,hogy vannak helyek,ahol már eleve a karba teszik a cukrot a kávéra, így a forró, karamelles víz folyik át a kávén és ez egy különleges ízt ad neki.
    Érdemes ezzel próbálkozni?

    Nem, ez ősfaszság :)
    a cukor 150-170fokon karamellizálódik, amikor karamellához vizet öntesz, szinte robban :)
    ezt a hőfokot soha nem éred el a főzőben

    Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

Új hozzászólás Aktív témák