-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz -HajTömeg- #899 üzenetére
Média M.-ban láttam Pellini tradizionalet , Vellutato-t, Segafredo Perut Segafredo Brasilet, Kimbot és Lucaffe is.
Lucaffét 2-3 félét ittam, finom volt. a mr arabica főleg!
Valamelyik nap láttam,Frei-el egy beszélgetést, ahol azt mondta a kávé 92 fok fölött megég, azaz a kotyogósokban minden kávénak égett íze lesz.
Ez igaz?Igen, igaz, tudtommal a 92 fok az optimális, de 90-95 fok közt kell tartani
a kotyogós és autopress főzők olyan 105 fokos vizet nyomnak át, mert a túlnyomás alatt felforrt vizet a keletkező gőz nyomja át, ez már sok!Csak mert általában tényleg keserűbb a kotyogós kávék íze, viszont lehet kapni igen drága kotyogóst is, amiket meg égen-földön dicsérnek, pl Bialett Brikka.
A bialetti brikka és a miss moka kicsit más
Ebben az említett beszélgetésben hangzott el,hogy vannak helyek,ahol már eleve a karba teszik a cukrot a kávéra, így a forró, karamelles víz folyik át a kávén és ez egy különleges ízt ad neki.
Érdemes ezzel próbálkozni?Nem, ez ősfaszság
a cukor 150-170fokon karamellizálódik, amikor karamellához vizet öntesz, szinte robban
ezt a hőfokot soha nem éred el a főzőbenElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest