-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem a te hibád, ha már lesz igényed minőségi kávéra, akkor elkerülöd az általad korábban említett helyeket.
Múltkor láttam egy infografikát arról mennyi cukor van a Starbucks-os "kávékban". Megdöbbentő.
Tamp & Pull-ban pedig cukor nélkül isszuk a kávékat, nincs értelme elrontani vele.
-
válasz
tariattila
#1890
üzenetére
én nem, az a quamar nem fokozatmentes és qrva nagy az ascasóhoz képest. de aki ipari-párti, annak igen, az a jobb vétel.

-
emiki6
veterán
Voltam már. Amíg nem volt szűkségem kávéra, addig azért ittam mert finom. (Kotyogóssal lefőztem, kis tej, cukor, fahéj (magának a fahéjnak szeretem az ízét is), rá szifonos tejszínhab.)
Persze ~500 forintot nem szívesen fizetek ki egy pohár kávéra, de ez van.Lagoon: nem hiszem hogy lemondok az általad említett összetevőkről.

-
lagoon79
tag
én is így kezdtem, aztán elmaradt a cukor, idővel kevesebb lett a tej és végül már az sem volt. persze ehhez az kellet, hogy jó minőségű kávékat próbálhassak ki. viszont most is azt mondom, hogy mindenki úgy igya, ahogy szereti!
Parci: nálunk is inkább az asszony issza így, sajnos Ő még ennyi idő sem vevő az eszpresszóra (mondjuk ez a mák, mert akkor hogyan gyakorolhatnék öntést

-
válasz
lagoon79
#1884
üzenetére
ha innák kaput, most csorogna a nyálam. tök érdekes amúgy, hogy imádom elkészíteni, iszonyú kívánatosan is néznek ki, mostanra már kb. minden vendég azt is kér, ha jön hozzánk... ezzel együtt amikor megkóstolom, mindig megállapítom, hogy egész jó, csak a tejet kéne kivenni belőle valahogy

-
emiki6
veterán
Nem rég ittam tejeskávét (fahéjjal, cukorral) , ami Bravos kávéból készült és nagyon ízlett.
Ivott már itt valaki Bravos kávét? -
válasz
tariattila
#1878
üzenetére
33e a sima fekete műanyag verzió az expolygonban, ami egész jól is néz ki sztem. csak nincs mindig, ki kell várni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
tariattila
#1878
üzenetére
Gugli: [link]
-
válasz
-HajTömeg-
#1869
üzenetére
graef cm70/80/90, iberital challenge, ascaso i-mini2, nemox lux -- válassz! vagy használtan, de akkor is ez a minimum, vagy nagyobb ipari darálók.
-
válasz
-HajTömeg-
#1866
üzenetére
a solis-t nem ismerem, így általában mondom: szinte minden kezdő ott rontja el, hogy a darálón akar spórolni. a daráló fontosabb, mint a kávéfőző, bármennyire is úgy gondolják sokan, hogy vesznek egy gépet, és akkor már csak "valami daráló kell hozzá". a graef cm70 lehet, hogy műanyag, de jó őrlő, remek minőségű őrleménnyel. bruttó 24e ft. ha nincs ennyi, akkor várni és gyűjteni kell. ez a legolcsóbb belépési pont jelenleg, az egész kávéológia fórum évek óta kutatja a tuti belépő darálót. most ez az. megjegyzem, régebben ez sem volt, akkor az iberital challenge volt a nemzeti minimum, pedig az drágább.
ha megveszed a solis-t, mindenki minden intelme ellenére, utána ne reklamálj, ne kérdezz, ne panaszkodj. tudom, hogy ez nagyképűen/keményen hangzik, de nem ez a cél, hanem az, hogy vedd komolyan, amit itt páran mondanak. darálóra 25e ft-ot el kell költeni, nincs mit tenni.
-
bl4ze
veterán
válasz
-HajTömeg-
#1866
üzenetére
eszpresszóhoz biztosan nem.
dönts belátásod szerint !Nachteile:
Relativ grobe MahlgradabstufungMahlergebnis genügt nach allgemeiner Einschätzung im Kaffee-Board nicht den Anforderungen für guten Espresso
-
bl4ze
veterán
válasz
-HajTömeg-
#1864
üzenetére
eszpresszózáshoz NEM ajánlott az a Solis, nem eszpresszóképes
legolcsóbb eszpresszóképes őrlő a Graef CM70, br. 23ezervalahányszáz Ft 2 év garival
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
vadászcsiga
#1848
üzenetére
Ez akkor egy ajánlott daráló,ugye? (solis scala 166)
Használtat nézek.Láttam van fent espressos videod.
Hogy lesz ilyen vastag és krémes a kávé lefolyása?
Nekem valahogy mindig vékonyan folyik le, akkor is,ha szépen lassan csordogál,tehát nem zúdul át rajta a víz. -
And06
aktív tag
nem akarom itt is elkezdeni a flamet erről, de röviden: nem lenne egyedi eset ha keserü lenne a M. oro. hullámzó a pörkölés minősége. nekem van egy zacskó elfuserált pörkölésem belőle, májusi pörkölés. a másik fórumon többeknek volt "hibás" ez a májusi széria, szóval ha a tied is májusi, akkor ez ilyen. :/ állitólag az M. espresso és az 5* jó.
finomitás ahogy irod: kevesebb hő, kisebb dózis, gyorsabb lefolyás, akár ilyen 15-20 másodperces. próbálgatni kell! -
a külseje jó. egyáltalán nem karcos az inox, és megvan minden, kivéve a csepptálcát, amit be kell szerezni majd. ezen felül kapott kis, nem vészes ütést a csepptálca rácsa (ami megvan), illetve a fő inox burkolat hátul legfelül (az jó ronda sajnos, totál behajlott/nyomódott). ez utóbbit valahogy kiegyengetem majd, aztán meg nem fog látszani, mert a falhoz lesz tolva úgy is.
de az előlap hibátlan, az e61 fej+kar hibátlan, a csapok hibátlanok, a felső takarólemezek hibátlanok, és a fő inox burkolat kétoldalt is kb. hibátlan. tehát lehet még szép gépet csinálni belőle.
-
válasz
ronin s8
#1850
üzenetére
üdv!
megvan, igen, bár egyelőre még roncs szegény. akit tényleg nagyon érdekel, hogy hogy néz ki egy leejtett, lelakott, szétgyakott gép belül, az erre talál egy bazinagy .zip fájlt tömörítetlen képekkel.
vannak még kérdőjelek, de nem tűnik reménytelennek az ügy, rosszabbul néz ki, mint amilyen valójában. talán. remélem.
egyébként róla van szó:

-
ronin s8
senior tag
válasz
vadászcsiga
#1851
üzenetére
Inkább majd leírom privátban. Ha megjavul a gépem.
Ami ebből publikus: önkéntes száműzetésben vagyok. Eljöttem onnan.
-
Pé
senior tag
Státuszriport

Próbálgatom az eszközt veszettül. Sikerült belőni az örlemény finomságát a nyomásfokozó nélküli karhoz. Mostmár alaposan tömörítve is átjön a víz rajta. A reggeli kávé szép lett, vastag crema, nem híg lötty intenzív illat, és íz. Túl intenzív. Magyarul elég keserű lett. (Molinari Oro) ( mondjuk azt már a Brikkával is éreztem, hogy ez keserűbb mint a Paganini ) Hogyan lehet ezt finomítani ? Kevesebb kávé? Több víz ? Még állítsak az örleményen? ( Vagy használjak másmilyen kávét
? ) -
vadászcsiga
félisten
válasz
-HajTömeg-
#1845
üzenetére
Most hogy rákerestem, leginkabb nemet területen ismert - legalábbis ezen a néven -, inkább 90-100€ az a 40 (most jut eszembe csináltam az üzletről videót, nézd meg talán látszik: [link]).
Parci
A képekből lehetne egy PH-ra vezeto exkluzív linket beilleszteni az indexre, úgy látom ott még nem tudnak erről a BFC-ről -
-HajTömeg-
őstag
válasz
vadászcsiga
#1834
üzenetére
Az nagyon baráti lenne, best buy
és KICSI!!! 
-
válasz
vadászcsiga
#1839
üzenetére
még nem látta, de egyelőre masszívan hiányos... szóval nem egy nagytempójú projekt lesz

viszont blaze-nek köszönhetően már úton némi felmentés alkatrész formájában! -
qrva nagy ez a bfc levetta. próbálom szokni a látványát, még soká lesz gép belőle, de már a földön is nagy. bazinagy.
-
válasz
vadászcsiga
#1829
üzenetére
ez oké, de most ott tartunk, hogy a cm70-nél lejjebb ne is gondolkozzon semmiben... és tényleg ne! (az már fakultatív, hogy te még a cm70-nél se állnál meg
) -
bl4ze
veterán
válasz
vadászcsiga
#1829
üzenetére
Semmi baj nincsen azzal a Graef-vel. Árban verhetetlen. Br.24 ezer 2 év garival.
-
paljoc
tag
válasz
-HajTömeg-
#1830
üzenetére
Meg kell nezni hogy a 20 dkg-os adag vege mennyire "veszik el" ha ledaralom elore, mert ha nem total, akkor megorlom szivesen, nem gond. Amugy van indian lady meg indian choco is!:-)
-
And06
aktív tag
válasz
vadászcsiga
#1832
üzenetére
most a krupszról van szó, ugye?
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
vadászcsiga
#1829
üzenetére
Nekem se túl szimpi,láttam róla pár videót,nagyon műanyag

Kis pénz, sok műanyag
A Solis Scala 166 háú máccs náuink,nem találom itthon. -
vadászcsiga
félisten
válasz
-HajTömeg-
#1827
üzenetére
Nem tudom miért de en ebben a graefban nem bízom. Kis súlyából kovetkeztetve nagyon műanyag lehet.
-
RBJ
addikt
felejtős?
-
RBJ
addikt
graef cm70 is ajánlott nem? Kezdésnek nem rossz. Most fűzöm az asszonyt, hogy szükséges a saeco hd8423 után.

-
vadászcsiga
félisten
válasz
-HajTömeg-
#1822
üzenetére
Es mindig ledaráltatod valakivel?

-
igazából nem vastagság kérdése ez. egy somlói apátsági pince furmint kőkeményen vastag, mégis sokszor isszuk. mátrából is vannak nagyon vastag kékfrankosok. ezek ugyanúgy nagy, nehéz borok. de valahogy kevésbé "gejl", kevésbé "hangoskodó", kevésbé csak arról szól, hogy óriási a teste. sokszínűbb.
ez persze durva általánosítás, ahogy a csoki=füst=robi=unalom is az, de a lényeget úgy is érti mindenki

-
-HajTömeg-
őstag
Igen,egy ilyen van a beépített konyhaszekrényünkkel szemben,hát fullon

Így előre őrölve,ahogy legutóbb kaptam Paljoctól, szerintem nem fölösleges pénzkidobás, teljesen más,mint az előre darált téglák.
Én úgy érzem maradok ezen a szinten, mert nálam a kávézás nem hobbi, amire 100 ezreket akarok költeni, csupán reggeli 1-2 espresso, tejeskávé.
Ami ha rosszabbul sikerül,akkor sem öntöm ki, megiszom pofavágásokkal
Mea culpa maxima...
(#1824) vadászcsiga
Igen, olyan kis jópofa vagyok,hogy nekem szívesen megteszik
-
Toobee
veterán
válasz
-HajTömeg-
#1819
üzenetére
Esetleg egy ilyenre rakni? Amikor kell, akkor leveszed. Nem akarok a lelkedbe tiporni, de addig felesleges ilyen kávékat venned még nincsen darálód. Ascaso i-mini, picike, fokozatmentes, olcsó.
-
-HajTömeg-
őstag
-
bl4ze
veterán
válasz
-HajTömeg-
#1816
üzenetére
Indian Lady-t biztosan nem.
max. Indian Choco-t
IC
-
Toobee
veterán
válasz
-HajTömeg-
#1816
üzenetére
Mikor lesz daráló?
-
-HajTömeg-
őstag
ezekből még csak a LP próbáltam,az ízlett a legjobban. (mellettük Cm és Indian Lady-t kóstoltam).Vadászcsiga
Legutóbb megkértem Paljocot,hogy darálja le nekem úgy, ahogy a saját gépéhez szokta. (innen is köszönet érte)
Nyilván nem lett tökéletes,de szerettem volna kipróbálni, megnézni mennyire más így a kávé,mint a tégla.
Hát óriási a különbség, ezt már sikerül úgy betömöríteni, hogy sokkal lassabb a kávé lefolyása,mint eddig és megjelent a crema
Még olykor bubis, olykor nem az igazi,de mégiscsak az enyém
-
Toobee
veterán
válasz
-HajTömeg-
#1813
üzenetére
Sidamo, Kenya, AI, esetleg LP, de abban van egy kis füstösség.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
-HajTömeg-
#1813
üzenetére
Még mindig késéssel őrőlsz?
-
-HajTömeg-
őstag
MOndanátok pár kifejezetten gyümölcsös kávét,ami távol van az előbb említett csokibombáktól?
Pl paljocnál van ilyen?
Tőle szoktam beszerezni a minőségi kávét
-
Toobee
veterán
Én így szoktam vele variálni: csapolással kierőszakolok egy felfűtést. Miután kialudt a lámpa, utána 35-45 mp után a legforróbb a víz, majd nagyjából 320 mp múlva kapcsol be újra a fűtés, azaz itt a legalacsonyabb a vízhőfok. Egy picike hűtőcsapolást szoktam csinálni a hőigényes kávéknál is, mert az eleje gőz.
-
Toobee
veterán
Én is leöblítettem egy Kenyával a Rome-ot. TX10-ből húztam, jobban ízlett, mint az Erotikából. Valószínűleg azért nyert a kicsi, mert végig hőhiányos csapolásaim voltak a nagygéppel, de nem volt túl nagy kedvem állítani a bojlernyomáson. Viszont a Turmix meg égeti a robikat, akármennyire felfűtés előtt indítom a csapolást. Már van az oldalán kis állító lyuk, de még nem találtam belevaló csavarhúzót, így megtartottam 100A főzőnek

-
inkább úgy mondanám, hogy kicsit unalmasak ezek a nagyon csokis, füstös, robis blendek. eleinte tetszik, mert nagyot üt, harsány. mint egy tömény villányi vörösbor. aztán ahogy jobban beleásod magad a témába, sokszor egyszerűen túl sok. főleg zsinórban. és akkor jönnek az egyre inkább kézműves/terroir borok és a vékonyabb, törékenyebb, savasabb kávék. az elején viszont ezek nem tetszenének, mert jellemzően "savanyúak".
mondjuk nekem nincs bajom az olaszos vonallal, se a villányi borral, akármennyire is főleg a "túloldalról" iszom jellemzően. néha jól esik visszatérni, illetve nincs is vissza meg oda, egyszerűen az egyik ilyen, a másik olyan, és mikor mire vágyik az emberfia.
-
bbuffy
senior tag
Megnyugodtam akkor hogy ez normális.

Tényleg az Arabica most a favorit, de nem mind persze. Viszont a világosabb Javamix is tetszik.
Nem zàrkózom el a robitól, inkább a túl sötét pörköléstől.Mikor vettem a GC t, SID mondta hogy ő meg sem issza a digó pörkölést már, akkor furcsállottam most már nem annyira

-
bbuffy
senior tag
Természetes kávéevolució ha kezdem az olaszos robusztás blendeket soknak és rossznak érezni és a világosabb és/vagy arabica vonal tetszik.
?? -
Toobee
veterán
Pacificaffe Rome Espresso (35/65 A/R): Szimpla, kb 11 grammból, normál lefolyás, nyitott szűrőtartóval. Ízében semmilyen bántót sem találtam, faék egyszerű: kakaó erős mogyorós ízzel, a szájban 10-15 perc elteltével is étcsokis íz marad. Szerintem ennyi pénzért remek kávé, valószínűleg reggelente sűrűn be fogom vetni. A képen is látszik, hogy elég sok fajtából tevődik össze a blend. Lehet, hogy játszani fogok a válogatással is, majd meglátom, hogy lesz-e hozzá kedvem.



Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fedora Linux
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen processzort vegyek?
- Synology NAS
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Lenovo L14 Thinkpad Gen2 FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro WiFi6 Garancia
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370-A i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T7 Zalman 500W
- iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3457, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3299,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest




Espresso Embassy, T & P, Fekete, my little melbourne, Lumen stb.



![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)









