-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
konzumpro
senior tag
válasz RetepNyaraB #92261 üzenetére
Nagyon igényes, szép még a csomagolás is, gratulálok hozzá!
Lehet fölé is tamperelni, akár10-ig. Nem zavartatja magát a pogácsa hogy nincs oldalról támasztéka, fentről hat a nyomás, összetartja, nem tolja szét, érdekes dolog.
Igazán jó kioldódásokat produkál a minél magasabb kosár, arányaiban talán a sörétes patron lenne jó... -
konzumpro
senior tag
Most hogy home office-ban sokan ülnek saját kávéházukban, van tippetek jó kávéházi playlistekre, spotify-on, akármin?
Én ezeket találtam, erre szakosodott zenekarok, töltelék háttérzenéi.
Smooth Dinner Jazz, Smooth Jazz New York, Hotel Lobby Jazz Group, Instrumental Jazz ItaliaDe van ahol lo-fi downtempokat nyomnak, van ahol gitáros éneklősöket, ami egy idő után fárasztó és arra sarkall, hogy menjek már, gondolom nem véletlen.
-
konzumpro
senior tag
válasz RetepNyaraB #92331 üzenetére
Nekem háromféle volt, 0.15, 0.2, 0.25 talán. Meg gyárilag benne kettő.
-
konzumpro
senior tag
Nem értitek az egészet, ez alkímia, nem a zabálásról meg luxusról szól, felőlem biciklipumpás alukotyogóval is lehet pörkölt makkot főzni ha van dinamikája, hiszterézise, balansza, csak tanítson az átkozott, mint eddig minden valamirevaló gépmester ami vendégségben itt járt.
[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
senior tag
válasz MegalodonS #92357 üzenetére
Én a Flair szettet mondanám.
-
konzumpro
senior tag
Ezzel szemben az ajánlott Sage (Barista Express) ilyen belső világgal bír:
https://www.youtube.com/watch?v=96IuKiuIB5AItt egy régebbi modellen szépen látszik a kitűnő minőségű műanyag kartartó.
https://www.youtube.com/watch?v=CVba0aGGGDo¯\_(ツ)_/¯
-
konzumpro
senior tag
válasz DanielK #92417 üzenetére
Nincs benne OPV, ha befullad lerobbanhat a thermoblokkról a kartartó bajonett. Amúgy jó lenne, lehet a hőfokát is állítani plusz-mínusz három fokozatban. Kell bele rakni egy OPV-t. Kell hozzá venni nyomásfokozó nélküli kosarakat. Jó a vízterítője.
A Sage Bambino nálam kihozta a főzetbe azokat az aromákat is amik a Graefnél a zaccpogácsával együtt a kukában landoltak, szerintem a magasabb hőfok és a PID a Bambinoban jobb. Viszont nem állítható a PID.
[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
senior tag
válasz DanielK #92420 üzenetére
Jobb egy fokkal mert mennyiség adagolós és közvetlenül lehet a PID hőfokot állítani. Élőben még nem láttam, így gyakorlati tapasztalatom nincs, de mechanikailag ugyanaz mint a Pivalla, stabil háza van. Egy traktor.
A Sage Bambino dugós puska hozzá képest, tényleg olyan a hangja mint egy kétpálcás fröccsöntött játéknak, amikor kinyit a háromjáratú szelep.
A nagyobb Sage-ek lehet hogy komolyabbak. A Barista Express szokott lenni 200e környékén, a Pro most van annyiért.
Ezeknek a hőstabilitása az automatákéhoz hasonló. Kazános nem lenne jobb, ha ennyi pénzt adsz ki rá, talán már belefér egy GC tuning vagy egy Magister. -
konzumpro
senior tag
válasz freaghill #92455 üzenetére
https://prohardver.hu/tema/kave_topic/hsz_23805-23807.html
Múltkor még jó fejek voltak és küldtek valakinek akinek szintén letört.[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
senior tag
válasz tboy93 #92377 üzenetére
Bocsi ha citromlé automatán. Most végigteszteltem mindent az automatán, nyomásfokozó, őrlésfinomság, hőfok, minden. És ez az igazság amit Parci írt régen: https://prohardver.hu/tema/kave_topic/hsz_3730-3730.html
40 ml-en egyébként kevésbé citrom mint 25-ön. :S
Csak cappuccinonak jó ami presszónak citrom, sajnos, hőhiányosak az automaták és a kiskazános karosok.[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
senior tag
-
konzumpro
senior tag
válasz Kávé Kálmán #92698 üzenetére
És mekkora áremelés kompenzálná?
-
konzumpro
senior tag
Ha szereted az iparművészeti remekeket, van Braun KF-47 ami nem full automata de bevált.
-
konzumpro
senior tag
válasz RetepNyaraB #93059 üzenetére
Valami a csillagok és a Hold állásával van, mert itt is savanyú minden, mindenhogy, mindenen. Szerintem megdöglött a kávé.
-
konzumpro
senior tag
válasz RetepNyaraB #93059 üzenetére
Nála ma megjavult minden, kellett egy vízszűrő csere. Kemény volt a víz. Ennyi.
-
konzumpro
senior tag
válasz RetepNyaraB #93158 üzenetére
Bakker. Wdt-zés javít esetleg a megismételhetőségen? Az OPV jókor nyit? Vagy mi lehet még ekkora randomgenerátor a rendszerben?
-
konzumpro
senior tag
válasz Szabász #93180 üzenetére
De, ioncserélős. "Using ionic exchange (the calcium and magnesium ions in your water are literally exchanged with sodium ions), the OSCAR 150 will help slow the production of scale inside espresso machine components." Sodium = nátrium.
Itt egy régi cikk az anionos-kationos vízlágyítókról, azt írják jobb a nátriumos mint a hidrogénes ioncserés lágyítás kávéhoz.
https://www.kavekorzo.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=60:tiszta-vizet-a-kaveba&catid=41&showall=1&Itemid=150(Persze ebből tényleg nem lehet kávévizet keverni, mert ahhoz alacsony ásványianyag tartalmú víz kell, RO-víz, de hát azt csak RO-membránon áteresztve lehet.)
[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
senior tag
Sajnos csak fokozni tudom a zűrzavart, nálam jól bevált a Brita kancsó a hidrogéncserés lágy tescos betéttel. Ízre legalábbis ezzel a legjobb az eredmény. Oscar mellett levízkövesedik a gép két hónap alatt és nem túl jó a kávé belőle, olyan mint csapvízzel. Itt nagyon magas az ásványianyag tartalma a víznek.
Az RO-vízszűrő kb. 47e, de hely kell neki, a desztvíz 24e lenne egy évre (60*5l DM-es víz), a gyári betét a gépbe évente 30e forint lenne. -
konzumpro
senior tag
válasz mtgabor007 #93209 üzenetére
Én mostanában az "Obel 902M Inox Junior"-t nézegettem Mordorban, de dózeres, nem tudom megérné-e átalakítani. Vagy nem lenne jobb mint egy Lelit Fred? Nagyon lemez?
Ez lenne a jó, dózer nélkül, de ilyet nem látok errefelé forgalmazva. https://www.obel.it/prodotti-obel-macinacaffe-professionali/junior-istantaneo/
Aztán persze lehet hogy ez se olyan jó.[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
senior tag
válasz looser #93211 üzenetére
Lehet hogy még nem elég durva a szemcseméret. Vízből mindig kevesebb megy bele mint ami a felső részen H2O-val meg van jelölve. 45ml-nél konkrétan megijedtem, akkorát kattant, viszont zaccos lett a végeredmény. Valaki 40-45öt ajánlott régebben. Valami spéci nagy szemcsemérettel vagy IMS szűrővel lehet hogy nem zaccosodik, de IMS-sel nem fő le hirtelen, inkább csak kifolyik, emiatt keserűbb.
Nekem megemelt súlyszeleppel, 80g előforralt vízzel, 14g őrlemény vált be (graef-en presszó +10).
-
konzumpro
senior tag
Pár napja jött JHoffmann weird coffee science update, kávé a humidorban témában, röviden fos, a párásított kávé. Legalábbis ami a szivarnak jó, a kávénak nem annyira.
Sebaj, megmikrózva eléggé kiszárad (ez egy másik kísérlet volt tőle).
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Autós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Bemutatkozott a Galaxy Watch FE
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Motoros topic
- Politika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- NIXON Sentry Solar napenergiával üzemelő, letisztult, elegáns karóra // Teljesen ÚJ // ÁR ALATT
- Daniel Wellington Classic Mesh Onyx Black karóra // Teljesen új // ÁR ALATT // Ingyen posta
- DJI Air 2s drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS +Garancia +Care Refresh biztosítás
- Certina DS PODIUM Chrono férfi karóra
- LEGO Ferrari Daytona SP3 The Sense of Perfection (5007627)