-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fragola.6035
aktív tag
A dual bojler igazából nem dual bojler, hanem egy szokásos Gaggia alu bojler és egy 1000 Watt fűtésű kis méretű termoblokk.
Amikor eltekered a gőzgombot, akkor indul a termoblokk fűtése, de ilyenkor az elektronika lekapcsolja a kávébojler fűtését. A termoblokk a kávébojleren keresztül kapja a kb. 90°C-ra melegített vizet, de mivel a kávébojlernek fűtése ilyenkor nincs, a víz lehűl benne a beáramló hideg víztől.
Meg lehetne pimpelni a gépet, hogy gőzöléskor is fűtsön mindkét bojler, de a gép 0,75-ös vezetékezése és a néhol igen silány kötések esetleg melegednének, nem biztos, hogy elbírnák a több, mint 2000 Watt terhelést.https://caffe35.webnode.hu/
-
HÁZIGAZDA
tízezermilliárdszor megbeszéltük már , hogy nem tudod a te gépeden lévő pid értékeit összehasonlítani az én gépemen lévőkkel. a jó válasz tehát annyi, hogy nem kell neki sok hő, inkább a tartomány aljánál szokott muzsikálni. de persze még ez is attól függ, hogy milyen a pöri.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
hunspikey
őstag
CM-nek inkább csak az számít, hogy nagyon szirupos csöpögős legyen a lefolyás. Én ugyan olyan darálás mellett nagyon keményen megnyomom a tamperrel- ekkor csöpögősnek indul, cuppog, majd lesz neki szép tigrises "flow"-ja
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
Igen - mert a Rocket-eknél a bojlervíz hőmérsékletet kell megadni - hogy miért így csinálták az okostojás olaszok azt meg ne kérdezd. Ennyi erővel simán ki lehetett volna íratni a zuhanyvíz hőmérsékletet is - de nem... Az első pár hetem arra ment el, hogy megtanuljam, hogy hány fokos PID hány fokos főzőnek felel meg - mert persze nem lineáris - vazz
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
bl4ze
veterán
Ha expolygonos vagy danettis kartömítés azok nagyon nem jók: iszonyú kemény és nem lehet jól felhúzni a kart.
A legjobb a gyári amit a Cady-Trade ad, de az 1500-1600 Ft per darab ár az horror....
DE: most tesztelek egy új kartömítést, és úgy néz ki szuper JÓ! Ha ez beválik akkor nagyon jó áron lesz gyárival 1:1 megegyező minőség. A forgalmazóval még egyeztetek
ronin : Nekem is a gyári van, ezért kérdeztem
.:. bl4ze .:.
-
soldier2
őstag
A Surda új simpla szűrőjével az 58-as tamper nem alternatíva. Más a kialakítása, de ezt ő is tudja.
A vicctamper kisebb fele átmenetileg jó lehet, majd meglátjuk.Surda: ha hasonló az ellenállása ennek is mint a VST-nek, akkor lényegesen finomabbra kell majd darálnod még a Gaggia dupla kosárhoz képest is (nekem egy teljes fokozat volt az Imaton ha jól emlékszem). Az biztos, hogy A VST finomságával mk Gaggia szűrővel befullad a gép. Jó kisérletezést
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-
HÁZIGAZDA
-
soldier2
őstag
Ha már ismeri a Brevillet, akkor miért nem nézi 900XL-t (azt hiszem az felel meg a Catler 9010-nek). Jó gép, könnyű használni, hasonló lesz az előzőhöz stb. Daálónak meg ott a HG-1
# Paljoc: hi a helyzet a bronzal. Azzal milyen fóbiám kell legyen. Nagy sláger volt egy időben, aztán kikopott az új gépekből.
A víz szaga nem függ véletlenül a bele töltött csapvíztől is. Nekem a Nordával sem a Gaggia alu, sem a Cremina bronz (? azt hiszem az) bojlere nem hajlamos szagosodásra.[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
rallypix
csendes tag
Ha a 4 csavart nem pont ugyan abba a pozícióba csavartad vissza, ahol volt, akkor újra kell kalibrálni az őrlőt. Ha a legfinomabb beállítás sem ad jó eredményt, akkor a kosarat kell kivenni, és azon kell állítani, vagy a 4 csavart jobban meghúzni.
Amúgy, ha a 4 csavart kivetted, akkor a fedelet ki kell pattintani a helyéről. Alatta lesz még egy másik műanyag fedél, azt eltávolítva tudod kitisztítani a garatot. Meg fogsz lepődni mennyi pangó őrlemény lesz benne.
A rugós bizbaz a biztonsági kapcsolóhoz van.[ Szerkesztve ]
-
Gosti
csendes tag
Az "on demand" (karba őrlős) darálók között már az egyszerűbbeknél (Iberital) is van állítható időkapcsoló, de itt még csak egy fix adagot (mondjuk: 11sec = 9g) tudsz beállítani. A komolyabbaknál - otthoni, megfizethető kategóriában pl. Mahlkönig Vario, Mazzer Mini Electronic, Fiorenzato F4 Nano - már két (három), egymástól független beállításra van lehetőség. Persze, adott őrlésfinomság mellett, hiszen ha nem változtatod az (őrlési) időt, de pl. durvítod az őrleményt, akkor több, ha finomítod, kevesebb őrleményt ad majd ki a daráló!
yeahhh
-
vendingo
veterán
Én olyanról nem tudok, ami grammra pontosan karba darál. Ezek időre programozhatóak.
Az én darálómon 3 időprogramot lehet beállítani, de valahogy soha nem sikerül eltalálni a szükséges mennyiséget, ezért vagy rá kell nyomnom egy kicsit, vagy kiszórni a kosárból...
Szerintem az a legjobb, ami addig darál, amíg nyomod a kart a kapcsolónak, vagy amivel tudsz viszonylag pontos adagokat darálni.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Gosti
csendes tag
Nem egészen: beállítod az őrleményfinomságot - a Variónál is manuálisan kell ezt megtenni, csak ott van két csúszka, az egyikkel (számjelölés) a "durva", a másikkal (betűjelölés) a finomállítást lehet elvégezn -, és tizedmásodperces lépésben hozzáállítod az őrlési időt (pl: 1 adag: 8sec; 2 adag: 15, 5sec). Innentől érvényes, amit az előbb írtam.
Az igazsághoz tartozik, hogy még a legdrágább őrlők sem adagolnak halálpontosan, 0,3 - 0,5g eltérés simán mutatkozhat az egymás után mért porcióknál - de ugyanez érvényes a hagyományos (őrleménytárolós; "pofozós") rendszerű őrlőkre is!yeahhh
-
adriankoooo
senior tag
Nem tudom, Simit kéne megkérdezni.
Ha 96-on húznám, csak egy ihatatlan égett löttyöt kapnék (kezdetben így is volt, mert nem tudtam belőni a hőmérsékletet). Pl. a Kilimanjaronál ez a felső határ (nálam), itt ott egy picit már megkapta a cremat a hő, de ez csak jól áll neki. Előmelegített pohárba csapolok (ez fontos), nem szok hideg lenni az ital.
Simi is kb. ezeket a hőmérsékletet mondta nekem, ha jól emlékszem. Simi, nyilatkozz!
-
soldier2
őstag
-
Surda-
őstag
Így van, gyakorlatilag lehetetlen kideríteni mi mennyire egészséges.
3 dietetikus 3félét mond.
Az mondjuk biztos,hogy tejre kb. minden második ember érzékeny 30 fölött.
A szójaáról nekem dietetikusok, táplálkozási szakértők és fitneszguruk is egyaránt azt mondták,hogy baromi egészségtelen és felejtsem el,hogy tehéntej helyett szójatejet iszom.
Én hiszek nekik,úgyhogy így teszekronin s8 Na,kipróbálom.
[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Upo
addikt
Észrevettem én is, hogy kintről sokkal drágább a gaggia alkatrész, ~200ft-os tömítésekért elkérnek ezreket $-ban vagy fontban... Pedig gondoltam, megtakarítom az ezersokszázas postaköltséget, de nem megy. Kínában nem láttam ilyesmit, pedig onnan eljönne ingyen, vagy 1$ körüli postaköltséggel.
A boilernek jó ára van, árulnak mindenféle alkatrészt ők is? Mert a webshopjukban nincsenek ilyesmik.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
-
Szyszko
tag
Az biztos, hogy én az olcsóbbat (vékonyabbat) vettem meg a Twinre. A korábban linkelt youtube videó alapján cseréltem ki, nagyon pontosan be van mutatva mit, és hogyan kell csinálni. Attól a kombinált fogós dörzsöléstől ne félj, pl nekem szinte nem is kellett csak egy nagyon kicsit, és lejött róla az a gyűrű. Az illeszkedésben az nem fog szerepet játszani, mert ugye egész más módszerrel fogod a gépedbe visszaszerelni. Mindenképpen ilyet szerelj vissza szerintem a gyári helyett.
[ Szerkesztve ]
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
Archibald200
újonc
Nekem a Rancilio gőzkarral is egy picit tovább nyomja a gőzt az elzárás után. Ha valami egy picit belülről leszűkíti a járatot akkor nekem is tovább akár 2-3 sec-ig is nyomja a gőzt és szép lassan elhalkul. Egyszer jártam így. Azóta sokkal jobban odafigyelek - több gőzt engedek ki a tejhabosítás után. Szerintem a Rancilio gőzkar tisztán tartása sokkal egyszerűbb.
-
-
kk831228
addikt
Evo-val próbáltam én is, de nem sokszor. Levett fejjel nem sikerült soha a tejhab, viszont a műanyag fejjel elég egyszerűnek tűnik, mondjuk lehet nem volt még tőkéletes de legalább hab lett belőle...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
weinmaker
őstag
Sajnos user error
Én pl. bármelyikkel jót csináltam, most jelenleg silvia gőzkar van rajta. A lényeg a tej megpörgetésben van, és hogy megfelelő mélységben legyen a "csőr". Tény, hogy minimális gyakorlat kell hozzá, de azért nem atommáglyaWww. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
zolnagy
őstag
Sztem az első fázist nem, vagy nem jól csinálod. A levegőbevitelre gondolok, amikor csak kicsivel a tej felszíne alá dugod a cső végét, ami ezáltal cicergő hangot ad. Így elkezd növekedni a térfogat a levegőbevitel által. Amikor eléred a megfelelő térfogatnövekedést, akkor már lejjebb kell dugni a csövet, úgy, hogy forgassa a tejet. Nagyobb gőzteljesítményű gépnél nem biztos, hogy a fenti technika lesz a nyerő (minden gépet ki kell tapasztalni), de gaggiaknal bevált. Gaggiánál nálam az is segített, hogy nem vártam meg, hogy lekapcsoljon a fűtés a gőzhöz, hanem a lekapcsolás előtt 10-15 mp-el kezdtem a gőzölést, így az erő nem fogyott el a végére, mert folyamatosan ment a fűtés.
[ Szerkesztve ]
-
weinmaker
őstag
Hagyd fent jóval tovább, és ne érjen bele teljesen. Az, hogy megdöntöd az jó, és hogy pörög a tej, az mutatja, hogy azzal nincs baj. Ha megtalálod a mélységet amivel beviszed a kellő levegőt onnantól jó lesz hidd el
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
zolnagy
őstag
Ja, hogy twin. Annál teljesen más a gőzölés, mert egy külön thermoblokk állítja elő a gőzt, nem a bojler, mint a többi gaggianal. A pid semmit nem befolyásol a gőznél, mert amikor rákapcsolod a gőzt, akkor a gő termosztát adja a fűtőszálra az áramot, nem a pid az ssr-en keresztül. Hacsak nincs úgy befogva a pid alarm kimenete erre, mint anno csináltam a classicommal.
A silvanomnál is külön termoblokk van a gőzre. Ott is jót tesz, ha a lekapcsolás előtt indítom a gőzölést. Ha vígasztal, pár évvel ezelőtt nekem se jött össze, pedig így próbáltam, ahogy leírtam. Igazából gyakorolni kell ezt is, aztán ráérez az ember.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Elektromos autók - motorok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FÜLhallgatók
- DIGI internet
- Megpróbálják a spanyolok: megvédenék a gyerekeket a közösségi médiától
- iPhone topik
- USB to S/PDif konverter a modern RIAA, elektroncsövekkel
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- (Újra)indítjuk a PH! YouTube-csatornáját
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen