-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
A Hg1-nál csak úgy tud kényelmesebb, használhatóbb lenni, ha wdt mentes (vizezni ezt is kell). Ugyanúgy 0,02 mm-es pontosságot ad meg referenciaként, viszont a fele ár igéretes lehet. Különben sem buzdításból írtam, hogy vegyen valaki egyet, hanem, hogy lám lám, min törik a fejüket Bukarestben. Videón nem tűnt annyira szolidnak mint a Hg1, de azon a legkönnyebb javítani. Tekerni biztosan könnyebb a kissebb kés és az áttétel miatt, de az Able2 alátéttel a Hg is tökéletes.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Toobee
veterán
-
Keresztapper
senior tag
Ha van igény, lehet más méretben is sőt, terveztem, hogy 57-es is kellene. A gondom csak az, hogy ilyen gépem, amin tesztelhetném, nincs. A DC-hez mekkora kellene? Azt meg tudod saccolni, hogy tömörítés után milyen mélyen van a pogácsa felszine a szűrő pereméhez képest? Csak mert ennek a benyúlása jelenleg legfeljebb 8 mm, ami a gyűrűkkel csökkenthető. Ez az általunk próbált gépek és szűrők esetében megfelelő volt, de kisebb méretnél nem tudom, hogy ennek hogyan kellene alakulnia.
http://palscoffeetech.com/
-
Keresztapper
senior tag
Ez arra nem tökéletes megoldás ahogy lagoon79 logikája is sejteti. WDT nélkül ugyan nincs jelentős csatornásodás, de pici azért marad mégis. A konyhát nem teríti ugyan be, de hajszálnyi spricceléseket lehet látni. (Mondjuk én semmit sem látok , de ez nálam nem is meglepő. Viszont elhiszem azoknak, akik, mondták)
[ Szerkesztve ]
http://palscoffeetech.com/
-
Bazsee71
őstag
K10? Vagy mi a feltétele a megaújhullámos cuccnak?
Azért ha a Major nem lenne alkalmas a kávék széles spektrumára - még ha csak fordulatszám szabályozással is -, akkor durcás lennék.
Ahogy olvasgatok, az alapján a GC sem a legjobb újhullámra, de espresso terén kezdek is távolodni tőle. Filterrel készítve, vagy hideg kivonatolással nagyon szeretem a világos pörkölést, de hagyományosan készítve számomra még(!) idegen.
Szerk.: még nem jeleztem fragolának, mert szerintem tavaszra csúszik, de fényezés előtt én is szeretném vele átnézetni, biztos ami biztos. Főleg, hogy 3-4 hetente a közelben járunk.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Jó kávét készít (automatához képest), és elég strapabíró is állítólag. Én nem bántam meg az enyémet, munkahelyre megteszi, otthonra azért nem kéne.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Ha a thermoblokk bemondja az unalmast (ez ugyebár fűt szinte egész nap, ha nincs kikapcsolva a gép, függetlenül, hogy 5 vagy 50 kávé megy át rajta naponta) lehet kapni alkatrészt, vagy kuka az egész gép?
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
A kérdés nem is a tieddel kapcsolatban merült fel, hanem az időzítőt a kedves kollégák ügyeletben néha átrakják manuális módba, és néha úgy marad, igy előfordul, hogy napokig üzemmeleg a gép. Épp most állítottam vissza automata módba a kapcsolót újból, és eszembe jutott, hogy megkérdezzem mire számíthatok, ha kiég.
Köszönöm a választ mindkettőtöknek.[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
meander
tag
biztosan megoldható, lényegében egy az egyben arról van szó, mint az a videó, amit linkelt itt valaki. Csak ott pohárkából szórta be az őrleményt a szűrő magasítóba
Szerintem az itt egy nagy kérdés, hogy a penge magasságát lehet, kell-e állítani. Minden kv egy kicsit máshogyan lesz levegős, meg nyilván minden őrlő is más magasságot állít elő. De lehet hogy erre az is elegendő, ha meg van döntve a penge, ami így egy kicsit tömörít is és lenyomja az őrleményt a fix penge alsó síkjáig
Marok tamperre nálam lenne egy előrendelés -
Sinisi
senior tag
Mostanában merült fel bennem, hogy nem mindegy, hogy mennyi az un. pangó kv mennyisége itt-ott, tehát minél kevesebb annál jobb... de most meg azon vívódok, hogy ha "kicsi" pl. mint a Mazzer mininél, az 58-as késpár, akkor nem fogok boldogulni a világosabb kávékkal...? Nekem ez egyelőre úgy fest, hogy ha kevesebb a pangás (ezt a témát nem provokálnám ezért is nem írok mennyiséget), kevesebb a választható kávék száma (már ha a nagyobb pangás oka a nagyobb késsel hozható összefüggésbe, azaz ha nagyobb a kés nagyobb a ház, a garat stb.)
Vagy egy 64mm-es késpár feloldja ezt a dilemmát?[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
Az általad említett fiorenzato az ami hosszútávra van betervezve - amellett, hogy ebben időnként elbizonytalanodok -, az említett minél kevesebb pangás és a karbaörlés kényelme miatt. A kényelem szempontjából irigykedek, mert nem az F4 árkategóriáján belül, de már megvalósították, hogy ne az idővel való variáláson keresztül, hanem direktben legyen állítható a kívánt mennyiség darálása.
[ Szerkesztve ]
-
Keresztapper
senior tag
Nekem is ilyen van, és a tapasztalatom az hogy egészen stabil, nem olyan forrófejű mint az E61-ek. A kérdés inkább arra vonatkozott, hogy HX lévén hogyan oldod majd meg a különböző kávék különböző hőigényét. Jó lenne bele egy PID, de szerintem ilyen nagyságú víztömeg esetén nem igazán működőképes a megoldás.
[ Szerkesztve ]
http://palscoffeetech.com/
-
adp
őstag
tudnál rá hőt írni? 94 foknál tartok, de nekem még mindig elég szöszi. De kb 90-en is ugyanilyen volt.
Amúgy visszakeresve régen 1-2 éve azt írtad, hogy ár arányában elég jó. Amúgy nekem ebben egy darabka csokis, klasszik ízjegy sincs. Tök gyümölcsös az egész, pici savasság, de nem rossz eddig. Olyan átmenet a klasszikból az SO-ba -
pacuha69
csendes tag
Érdekes olvasni mások daráló összehasonlítását. Kíváncsi leszek a továbbiakra is. Egy darabig nálam az volt az eredmény hogy mindkettőnek helye lenne egy rendszerben, aztán egyéni ízlésemnél győzedelmeskedett a robur. De ettől függetlenül elvitathatatlan a Major, vagy inkább a sík tárcsások testességi előnye.
-
Bazsee71
őstag
Nálam egy évre elég a 60-as, 1.572,- Ft.
De a 90-es sem sokkal több, 1.789,- Ft, és ennek is elégnek kell lennie egy háztartásban 1 évre. -
Kazasi
tag
Igen, a kevertágyas gyanta regenerálása házilag elég macerás a vegyszerek miatt. A kation cserélő regenerálása tömény konyhasó oldattal zajlik. Ilyenkor a NaCl Na ionjai a fáradt gyanta felszínéről "lelökdösik" a vízből kivont Kalciun, Magnézium ionokat. Lehet sósav oldattal is regenerálni ha jól tudom. De ennyi pénzért egyszerűen nem éri meg a pocsolást, pöcsölést szerintem.
Ennek a gyantának talán egy hátránya van. Minden előjel nélkül kimerül, nincs a telítődésre figyelmeztető jel. Tegnap még működött, jövő héten már döglött lesz.
Valahol olvastam erről egy nagyon jó leírást, de már nem találom.[ Szerkesztve ]
-
Kazasi
tag
ITT emlegetnek valami sóoldatot, de nem világos nekem.
Viszont bármivel is regenerálsz, nagyon alaposan át kell mosni a gyantát utólag jó pár liter vízzel. Na most lágyíott vizet teszel félre erre a célra, vagy sima csapvízzel csinálod, ami ugye rögtön elkezdi terhelni a friss gyantádat. Erre is értettem azt, hogy nekem ez már macerás.Na meg is van. Nem regenerálható
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
-
fragola.6035
aktív tag